Wysłany: Sro Lut 25, 2015 18:32 [R416] Problem z szybami!
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam wszystkich forumowiczów!
Posiadam Roverka 416 i mam z nim problem a dokładniej z szybami elektrycznymi wszystkim czterema. Nie działają. Wymieniłem już kostkę łączące wszystkie przewody elektryczne (głośniki, el. lusterka, szyby itp itd) ale to nie pomogło wymieniłem również sterownik szyb znajdujący się w drzwiach kierowcy ale nadal nic nie działają i koniec. Niedawno kupiłem ten samochód i był on już z tym problemem. Na początku jak chciałem otworzyć szybę kierowcy to dochodził jakiś dźwięk z silniczka chyba lecz teraz już nie ma nic. A i bezpieczniki tez wszystkie są dobre. Pomocy!
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 25, 2015 18:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A te wszystkie przełączniki przy "ręcznym" sprawdziłeś ?
(czy przewodzą jak się ja przełącza, to samo ten w drzwiach kierowcy, sprawdź czy jest przejście jak się je wciśnie)
Weź miernik i sprawdź też czy jest tam jakieś napięcie, to samo przy silniczku w drzwiach.
Może ten główny wyłącznik szyb pasażerów ON-OFF jest popsuty i coś nie łączny.
[ Dodano: Wto Mar 03, 2015 11:23 ]
sprawdziłem i nie ma prądu w kostce i co pozostaje mi teraz przepadac droge kabli? czy jest jakiś inny sposób?
[ Dodano: Pią Mar 06, 2015 19:11 ]
Dobra jest doprowadzone do takiej sytuacji ze jest prąd tam przy ręcznym. szyby dalej się nie otwierają. Nie wiem czy dobrze wnioskuje ale szyby sterowane są masa tak? Gdy podpinam bezpośrednio do sterownika z akumulatora to przy próbie otwarcie coś brzęczy ale się nie otwierają drzwi. Ktoś pomoże?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum