Wysłany: Pią Mar 13, 2015 16:23 [R75] Wyciek plynu wspomagania
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Dzien dobry,
Dwie godziny temu odpalilem samochod, po przejechaniu ok 3km zauwazylem ze przestalo dzialac wspomaganie kierownicy, zatrzymalem sie 2km dalej, wysiadlem z samochodu 30sek po zatrzymaniu sie i zoabczylem pod samochodem ( w okolicach zbiorniczka plynu wspomagania ) plame, wielkosci dokladniej nie moge okreslic poniewaz padal deszcz i plama sie rozmwyala
Moje pytanie to czy najprawdopodobniej stalo sie cos z pompa czy moze jakis przewodzik pekl ?
wroclem pod blok i w miejscu w ktorym wczesniej byl zaparkowany rover nie ma zadnej plamy, po zaparkowaniu za samochodem pojawila sie taka sama plama ale nie mam pewnosci czy to z rovera czy nie....
wlozylem szmatke pod zbiorniczek i byly pod nim osadzone kropelki plynu wspomagania
Z gory dziekuje i prosze o szybka pomoc i w miare mozliwosci przyblizenie ceny, ktora bede musial zaplacic za naprawde.
tydzien temu wymienilem termostat, czujnik temperatury silnika i zostal naciagniety pasek rozrzadu
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 13, 2015 16:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
najprawdopodobniej przewód powrotny z chłodniczki przetarł się o koło sprężarki klimatyzacji. wsadź tam jakąś pasowna rurę, daj dwie opaski, zaczep do ramy i zalej świeży olej.
Na przyszłość używaj szukajki.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum