Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam!
Mam problem jak w temacie. Dziwne zachowanie od 2 dni. Postawiłem auto i staram się nim nie jeździć. Objawy odwrotne do awarii łożyska. Jak wciskam sprzęgło jest huczenie. Puszczam cisza. Załączę bieg i ruszę to po chwili też cisza. Przy zmianie biegów ciężko wysprzęgla, szczególnie objaw jest widoczny podczas redukcji biegu.
Linka sprzęgła?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 20, 2014 08:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To właśnie odstawiałem.
Niestety dość częste w tym modelu.
Odradzam zdecydowanie tarcze SLR Line.
Padają po roku albo i szybciej.
wsadziłem tego 7 szt i 2 poszły u klientów na gwarancję za stracony czas i robotę nikt mi nie zwrócił
A nie sorry jeden zachował się super i na grilla zaprosił za ponowną robotę.
Mega ważne w tej skrzyni jest to by przed montażem nowego sprzęgła rozruszać solidnie łapę wysprzęglającą a najlepiej zdemontować oczyścić i poskładać na nowo na odpowiednim smarowidle- ja tak robię. Po takim zabiegu branie sprzęgła jest dzień do nocy.
Stary, ale to Valeo było. Chyba, że się jakaś buba trafiła. Skrzynia była przeze mnie wymyta (robiłem wtedy na myjni, więc na brak środków czyszczących nie narzekałem) i przesmarowana. Kompletnie sprzęgło MAXGEAR. Na razie zrobiłem na nim 20 tys. i zero problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum