Kompletny zestaw czujników dla silnika TD4/CDTi z możliwością zakupu na miejscu jak by komuś coś padło
Tel do mnie podczas zlotu jak by ktoś potrzebował pomocy 515-312-870 SyntaX
Prośba o zabranie jak ktoś ma miejsce:
- Solidny lewarek typu żaba (Ostatnio były 3 kapcie i był problem z podniesieniem auta
- Kobyłki (Statystycznie co roku ktoś ukręca ośkę a były by wtedy pomocne)
- Solidna duża gaśnica najlepiej ABC - Oby nigdy nie była potrzebna.
- Jakiś zestaw opasek - Był z tym problem ostatnio w Radomiu i chłopaki musieli gnać do miasta.
- Jakiś koc/prześcieradło które można spisać na straty jak by trzeba było się położyć pod autem
- Mocna latarka
Może przesadzam ,ale doświadczenie z poprzednich zlotów pokazuje że co roku ktoś ma jakąś przygodę i te rzeczy bardzo były by wtedy pomocne.
Przydał by się też jakiś przedłużacz konkretniejszy.
W sumie co roku okazuje się że jest potrzebny a nie ma.
Nawet na Grilla sobotniego się przyda czy to do dodatkowego światła czy podładować telefon laptopa itp itd.
Może jakoś rozsądnie się podzielmy i wrzućmy listę co kto zabiera by nie wozić sterty gratów.
Tak myślę że mogę też zabrać wiatrówkę tarczę i naboje - Może jakieś zawody
Co Wy na to
Oczywiście pod nadzorem bo to nie jest zabawka i wiatrówką można sobie zrobić krzywdę.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 29, 2015 23:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja standard taki jak zawsze
żaba, kobyłki zestawy nasadek z pokrętkami na 3/4 cala na 1/2 cala na 3/8cala i 1/4 cala , trochę płaskich i wszelkiej maści bity torxy i te 5 gwiazdkowe do ews-a ,mlotk,i lutownice , trytytki , pasy transportowe , szlifierka, wiertarka
może upchne przedłużke z 20m i zlączki silikonowe na standard 51mm do zreperowania dolotu.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
A będzie ktoś miał może kompa który da radę zakodować nowe wtryski do TD4.
Mój Autocom niby ma taką opcję ale wywala mi błąd zapisu.
Będę wdzięczny za pomoc.
[ Dodano: Wto Cze 09, 2015 08:03 ]
Tuners
Weźmiesz kobyłki na 100% bo jak tak to ja już nie będę brał swoich.
Wrzucę jeszcze taki inteligentny prostownik bo w Skaryszewie mamy prąd to się może przydać i wezmę lampę warsztatową.
Miał by ktoś z Was może czujnik wałka rozrządu (ten na górze) do silnika TD4 lub CDTi i przepływkę - hce porównać parametry na kompie.
Ja wezmę:
- Czujnik wału
- Czujnik ciśnienia na listwie wtryskowej
- Czujnik na pompie CR
Mam problem z odpalaniem auta na gorącym silniku (Musze odczekać 5-15 min)
Wczoraj zmieniłem jeszcze wiązkę wtrysków - zobaczymy.
Dojechać dojadę bez problemu ale jeżeli awaria się powtórzy będę musiał zrezygnować z udziału w rajdzie bo każdy postój będzie oznaczał 15 min stratę.
Ja wezmę Autocoma 2013.3 jak coś.
Mam tez interfejs INPA na USB.
Niestety nie potrafię zmusić oprogramowania do pracy pod Windows 10 - Może jakiś magik da radę.
Wezmę też najnowszego ELM'a z BT
Jak by ktoś mógł długi przedłużacz zabrać i ew. prostownik automat.
Noce zapowiadają się zimno więc jest szansa że komuś aku padnie.
Ja mogę wrzucić klucz elektryczny na 230V
Z tym prostownikiem to nawet dobry pomysł. Ostatnie temperatury w nocy to -5.
Eee tam...... jestem od wczoraj w Szklarskiej i jest ciepło i słonecznie w nocy co najmniej ok 10st.C
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
To akurat jest wyposażenie obowiązkowe
Pytanie do organizatorów - Jest tam jakiś W-Lan
Ok zaraz jadę na myjnie na pucowanie w środku bo z zewnątrz nie ma sensu - Ogarnę coś na miejscu.
Oto moja lista wyposażenia:
- Zestaw kluczy nasadowych NEO 08-673
- Zestaw do lutowania (Lutownica zaciskarka konektory bezpieczniki koszulki termokurczliwe izolacja taśma parciana ogółem cała mała walizeczka)
- Nasadki do świec +Nasadka 27 do czujnika na listwie
- Komplet czujników do silnika TD4 (Ktoś prosił o zapięcie diagnostyki i testy mam drugie na podmiankę od razu)
Będzie też można kupić w mocno okazyjnych cenach
- Komplet kluczy płasko oczkowych od 6-19mm wszystkie.
- WD40 i inne smarowidła
- Rękawiczki winylowe paczka co by sobie szanowne grono łapek przy dłubaniu nie pobrudziło
- Wazelina (Od razu uprzedzam pytanie - TECHNICZNA )
- Wkrętaki cały zestaw w tym te do przepływomierza
- Olej Castrol EDGE 5W40 1L
- Kable rozruchowe 400A
- Plandeka (Bo to chyba najlepsza opcja na położenie się pod autem w jesiennych warunkach
- Kombinezon malarski - śmiejcie się ale na letnim 2 lata temu uratował kolegę przed olejowym prysznicem. Tak wiem durnie się w tym wygląda ale przynajmniej wychodzisz czysty spod auta.
- Laptop
- Interfejs Autocom 2013.3 + zestaw kabli
- Interfejs INPA
- ELM 327 BT
Jak by ktoś mógł zabrać i poinformować że zabiera:
- Kobyłki (Bezpieczeństwo pracy to podstawa)
- Prostownik - Najlepiej taki mały automat jak to są w marketach czasem
Zapowiadają przymrozki więc warto mieć, kable rozruchowe ja wezmę.
- Kompresor (Taki pod zapalniczkę chyba będzie najlepszy)
- Przedłużacz ! Najlepiej taki ze 20m
Mam brać elektrycznego udara czy ktoś weźmie bo po drodze wiozę koledze felgi i fotele i mam trochę mało miejsca.
Ostatnio zmieniony przez SyntaX Czw Paź 22, 2015 10:10, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum