Wysłany: Pią Lip 17, 2015 13:53 [R25]Przestawiony rozrząd?Brak mocy
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Borykam się od jakiegoś czasu z problemem braku mocy w przedziale 2500-3500 i spowalnia lub jak docisne pedał to od 3500 przyśpiesza,wymieniłem przepustnice oraz czujnik ,świece były stare jak ze złomu każda inaczej ustawiona po wymianie gdy odpali chodzi niestabilnie ,mówią sprawdź przepływkę tak tylko że to nie jest w gazie ,brak rezonatora ,dziś zdjąłem pokrywę od rozrządu ujrzałem że znaki nie są na swoim miejscu a tym bardziej dolna.
Na drugim zdjęciu nie za bardzo pasuje ,pasek sztywny nie wiadomo z jakim przebiegiem W jakiej pozycji powinny być tłoki i jakie jest prawidłowe ustawienie w R25?,do tego modelu nigdzie nie ma czy nie ma różnicy między r200-mg i itp straszna kicha,jak ustawię dolną rolkę do góry to już nic się nie zgadza,ktoś bardzo namotał w tym samochodzie .Czy może być inna przyczyna
Aż się boje pomyśleć jak wyglądało te auto kiedyś....
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 17, 2015 13:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie ma różnicy między 25 200 MG 400 45 i polonezami z silnikiem serii K
Zdejmij koło pasowe, bo może być przestawione, sprawdź, czy któreś z kół górnych nie jest na nieprawidłowym klinie, bo przy takim przestawieniu, to powinieneś mieć już dawno po zaworach.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ostatnio dałem samochód do naprawy a po powrocie okazało się że kabel od zapłonu przegnił.Rozrząd został wymieniony i był raczej dobrze ustawiony.Temat do zamknięcia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum