Forum Klubu ROVERki.pl :: Czy warto kupić ROEWE badź nowej generacji MG ?
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy warto kupić ROEWE badź nowej generacji MG ?
Autor Wiadomość
KirkHammmet 

Wysłany: Sob Mar 14, 2015 17:14   Czy warto kupić ROEWE badź nowej generacji MG ?

Chce kupić rovera lub MG. Mam budżet do ok. 15.000Zł. Zainteresowalem sie jednak 2 modelami z poza mojego budżetu które ewentualnie mógłbym kupić na kredyt. Są to modele: roewe 750 rok 2009 i MG 6 rok 2011. Co o tym sądzicie? O modele mieszczące sie w budżecie będę pisał w osobnym temacie. Tymczasem proszę o pomoc czy oplaca sie brac kredyt na takie mlodsze autko?
Pozdrawiam

Oto te auta:
MG 6 : http://otomoto.pl/mg-inny...-C36316012.html

Roeve 750 : http://otomoto.pl/rover-7...-C34824904.html

SPAMU¦

Wysłany: Sob Mar 14, 2015 17:14   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

maxplayer 

Wysłany: Sob Mar 14, 2015 17:29   

Ten Roewe 750 to już siedzi na otomoto od jesieni. O ile mnie pamięć nie myli.

witgut 

Wysłany: Sob Mar 14, 2015 17:39   

samochód to nie inwestycja- nie kupuj na kredyt
taka moja rada

KirkHammmet 

Wysłany: Sob Mar 14, 2015 18:24   

maxplayer napisał/a:

O to odpada. Coś nie tak pewnie z nim jest :/

[ Dodano: Sob Mar 14, 2015 18:24 ]
witgut napisał/a:
taka moja rada

Pewnie masz racje. To był trochę chybiony pomysł.

AdaskoC 

Wysłany: Sob Mar 14, 2015 18:35   

Ciężko będzie dostać części "na zaraz" do tych aut. Oczywiście ściągniesz je na zamówienie, ale ceny też będą dosyć wysokie. Ja też uważam że nie warto brać kredytu na auto jeśli nie będzie ono na Ciebie zarabiać.

Lepiej przyjedź po mojego, złapiesz się w budżecie :)

KirkHammmet 

Wysłany: Sob Mar 14, 2015 20:19   

AdaskoC napisał/a:
Lepiej przyjedź po mojego, złapiesz się w budżecie :)
A jaki model masz do sprzedania?

j0zek 

Wysłany: Sob Mar 14, 2015 20:31   

maxplayer napisał/a:

A ten MG6 5 x dłużej :)

[ Dodano: Sob Mar 14, 2015 20:31 ]
witgut napisał/a:
taka moja rada

A jak nie ma siana od ręki, a chce jakieś auto kupić? I wie, że je utrzyma z bieżących zarobków to dlaczego nie może brac kredytu ??

komarek 

Rover 75

Wysłany: Sob Mar 14, 2015 20:55   

ja kupiłem na kredyt, a raczej na debet w koncie i już go spłaciłem, to zależy z jakich powodów się kupuje - ja musiałem mieć auto z tempomatem i większą ilością miejsca na nogi - R75 sprawdza się idealnie

co do Roewe i MG6 nie pakował bym się w tak egzotyczne samochody, części mechanicznie pewnie bez problemu, ale sprowadzanie po ewentualnej stłuczce części karoserii to pewnie droga przez mękę, no i AC obowiązkowe ze względu na ceny tych części

Przemas666 

MG ZT

Wysłany: Czw Mar 19, 2015 23:28   

Jakość wykonania wnętrza w MG 6 - TYPOWA CHIŃSZCZYZNA. Wyświetlacz (ten kolorowy) to ja już w leciwej Nokii Lumia 800 mam 10x lepszy. Lewarek zmiany biegów? Po 20tys. mil od nowości gościu już nie miał cyfr. Kierownica też się wyciera okrutnie szybko. Nawet w co sam nie wierzyłem a sprawdziłem to gdy siedzisz jako kierowca to kierownica nie jest na wprost Ciebie - jest lekko przesunięta, dziwne uczucie (minimalnie ale zauważalne). Poza tym auta na żywo prezentuje się wyśmienicie i z początku nie wierzyłem, że kosztuje takie grosze ale po "obmacaniu" wnętrza dowiedziałem się dlaczego :P

Marian2oo6 

Rover 75

Wysłany: Sro Mar 25, 2015 20:43   

Czy mi się wydaje, czy ten MG 6 ma na wyposażeniu wkłady do zniczy (zdjecie nr 5)? :mrgreen:

NoPE 

MG ZR

Wysłany: Czw Mar 26, 2015 21:12   

Przemas666 napisał/a:
Jakość wykonania wnętrza w MG 6 - TYPOWA CHIŃSZCZYZNA

Jeździłeś nim, że wyrobiłeś sobie takie stereotypowe zdanie?

Wczoraj moja właśnie wróciła z Chin i co nieco wiem o tym kraju. Prawda jest taka, to my Polaczki jesteśmy lata świetlne za Chinami. Cała "TYPOWA CHIŃSZCZYZNA" jest od nich eksportowana. Oni nie pozwalają sobie na tandetę mimo, że wytwarzają jej ogromne ilości.

bociannielot 
Moderator

Wysłany: Pią Mar 27, 2015 07:29   

NoPE napisał/a:
Prawda jest taka, to my Polaczki jesteśmy lata świetlne za Chinami.
chyba sam jesteś polaczek, bo ja jestem Polak, boże jacy niektórzy są zakompleksieni w tym kraju że sami siebie przezywają :roll:
j0zek napisał/a:
A jak nie ma siana od ręki, a chce jakieś auto kupić? I wie, że je utrzyma z bieżących zarobków to dlaczego nie może brac kredytu

j0zek, koledze chyba chodziło o to że to się poprostu nie opłaca, za takie auto w ciągu kilku lat dasz dużo więcej niż jest warte w momencie zakupu, a kiedy konczysz je spłacac jest warte np 1/5 tego co łącznie za nie dałeś, auto to prawie nigdy dobra inwestycja a kupienie go na kedyt na dodatek prawie podwaja jego koszt.

HarryVip 

MG ZT-T

Wysłany: Pią Mar 27, 2015 12:25   

bociannielot napisał/a:
chyba sam jesteś polaczek, bo ja jestem Polak, boże jacy niektórzy są zakompleksieni w tym kraju że sami siebie przezywają :roll:

Co nie zmienia faktu, że technologicznie i gospodarczo jesteśmy gdzieś w okolicach krajów trzeciego świata i co najmniej 50 lat za Chinami. Drobne, pracowite, żółte rączki potrafią zrobić cuda, o których możemy tylko pomarzyć, my dumni POLACY. :P

bociannielot 
Moderator

Wysłany: Pią Mar 27, 2015 15:53   

HarryVip napisał/a:
Co nie zmienia faktu, że technologicznie i gospodarczo jesteśmy gdzieś w okolicach krajów trzeciego świata
tylko dzieki komu oni sa do przodu technologicznie jak nie dzieki naszym zachodnim sasiadom ktorzy przeniesli swoje zakłady produkcyjne skomplikowanych technologi do chin gdzie prawo patentowe nie dziala, gdyby nie kopiowanie zachodnich technologii stali by w miejscu albo bardzo, ale to bardzo, powoli szli do przodu. Tylko pytanie czemu mamy mieć jakieś kompleksy? Tym bardziej że każdy średnio rozgarnięty Polak wie że najbardziej pod górkę to nam własne rządy robią, dławiąc rozwój kraju skutecznie od 25 lat. Dlaczego mamy się wiecznie na innych oglądac i mówic że oni są lepsi a my jesteśmy w szarej du... ??

HarryVip 

MG ZT-T

Wysłany: Pią Mar 27, 2015 16:45   

bociannielot napisał/a:
Dlaczego mamy się wiecznie na innych oglądac i mówic że oni są lepsi a my jesteśmy w szarej du... ??

Bo takie są fakty, a z faktami się nie dyskutuje. Niestety.
Co do Roewe czy MG Made in China, to jest to dalej poczciwy Roverek, któremu zawsze było daleko do doskonałości :mrgreen: , składany w Chinach. Cena troszkę przegięta, ale gdyby był tańszy pewnie bym się zdecydował. Mój MG ma już 12 lat (od ponad pięciu jest mój) i chociaż bardzo go lubię, chętnie bym wymienił na młodszego brata. :mrgreen:

krakers2207 

Wysłany: Nie Mar 29, 2015 22:49   

Myślę że dostanie części do tych nowszych chińskich MG nie było by problemem skoro to auto jest oferowane w UK. Mamy obecnie tyle serwisów zagranicznych typu ebay, że nie musimy się ruszać z domu aby coś zamówić z zagranicy. Zastanawia mnie tylko skąd te auta się w Polsce wzięły, oczywiście chodzi mi tu o MG 6 i MG 350, które wiszą na allegro. Mało tego są zarejestrowane w Polsce czyli muszą posiadać homologację.

HideoOSW 

Wysłany: Pią Lip 17, 2015 16:12   

Nowe MG jest dostępne za naszą wschodnią granica w Białorusi i na Ukrainie. http://mgauto.com.ua/

Markzo 

Rover 75

Wysłany: Pią Lip 17, 2015 22:54   

w sumie można by sie karnąć za granicę i zobaczyć te cuda :P

adam_26 

Rover 75

Wysłany: Nie Lip 19, 2015 17:42   

Markzo napisał/a:
w sumie można by sie karnąć za granicę i zobaczyć te cuda :P
ja bym się pisał na taki wyjazd najlepiej zorganizowany :razz: tylko z tego co widzę nie mają MG7 w ofercie :-|

j0zek 

Wysłany: Nie Lip 19, 2015 18:59   

a jakiś tłumacz tej strony? bo g0wno w sumie wiem z niej

Odpowiedz do tematu