Wysłany: Sro Sie 05, 2015 23:14 [MG ZR 160] Cieknie paliwo z listwy
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
Witam jak w temacie jak bardziej przeciagne na obrotach silnik, zaczyna ciec paliwo na łączeniu wtryskiwacza z listwą robiłem to już 3 razy i caly czas sie powtarza. Miał już ktoś taką usterkę ?
Ostatnio zmieniony przez Grzegor Czw Sie 06, 2015 04:57, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 05, 2015 23:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Oringi posprawdzane wszystkie dobre, a czym je posmarować? Cały czas mi nie cieknie te paliwo tylko jak sie z kimś ścigam to wtedy zaczyna mi wywalac paliwo, możliwe jest że ciśnienie na listwie jest za duże?
a byle czym, olej, wazelina, nawet na ślinę składałem
Ciśnienie mógłbyś sprawdzić, przy dodawaniu gazu (podciśnienie w kolektorze ssącym się zmniejsza) regulator ciśnienia paliwa podnosi ciśnienie , ale nie dużo, jak dobrze pamietam to o ok 0,5 bara
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum