Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witajcie
Mam mały problem z autkiem a mianowicie są to drgania. Pojawiają się one podczas postoju przy dodawaniu gazu powyżej 1800 obr. które są delikatnie wyczuwalne. Podczas jazdy również a właściwie podczas łagodnego ruszania czuć delikatne "kołysanie". Wraz ze zwiększeniem prędkości objaw zanika.
Jeszcze jedno takie pytanko, co może oznaczać takie stukanie przy maksymalnie skręconych kołach przy przyśpieszaniu ? Jakiś czas temu zaczęło się to odzywać
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 02, 2015 15:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Raczej na pewno można byłoby je wymienić, gdyż nie mam pojęcia kiedy i czy w ogóle były wymieniane. W końcu przyczyn może być wiele, ponieważ to już leciwy model
A z tymi przegubem jest tak, że "klika" w obie strony. Tak to u mnie wygląda , pojawiło się to jakiś czas temu a pojeździć jeszcze chciałbym więc czy zaleca się to wymienić jak najszybciej czy może "trochę" poczekać ?
Tzn zalezy.. Jak raz na jakiś czas - tylko przy max skrecie to mozesz poczekać..
Gorzej jak juz "cykanie" jest głosne i pojawia sie przy każdorazowym skrecie - wtedy mozesz sie liczyc ze po prostu Ci upierdzieli przegub.. a w skranym przypadku moze nawet na prostej drodze Ci je rozwalic jak mocno gazem przywalisz
Co do poduszek:
1. zobacz jak wygladaja optycznie - czy sa relatywnie całe.. o ile w ogóle jeszcze tam są..
2. patrz sie na silnik (łaczenie poduszki i silnika) i niech ktoś dodaje gazu i zobacz czy to z tamtąd dochodzi ten odglos.. Nie wiem ile dokładnie jest poduszek w SDi ale namierzenie ich to raczej nie powinien byc problem
a tak w ogole jak Ci klika w 2str to mocno prawdopodobne, że masz 2 przeguby wybite..
Jeśli jest to początkowe stadium i chcesz np. przejeździć do wypłaty ten tydzień czy ile to po prostu na skreconych kołach nie dodawaj mocno gazu.. A staraj sie np. na parkingu wrecz delikatnie operować gazem..
Więc tak ... "Pyknie" sobie chyba 3 razy tylko maksymalnym skręcie, aczkolwiek są takie momenty, że nie słychać go wcale. Odnośnie dźwięku - nie jest głośny, choć można się "dosłuchać". Jeżeli jest obciążony trochę wyraźniej daje o sobie znać. Odkryłem to jakieś dwa tygodnie temu. To wszystko przy dodawaniu gazu, przypomnę
Jeżeli chodzi o poduszki hmm.. nic nie stuka, z wyglądu mogą być. Może są po prostu zużyte
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum