Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: > 2006
hej.
mam problem z dobraniem wycieraczek wraz z uchwytem.. niestety oryginalne odmówily dalszej wspolpracy..
na stacjach benzynowych maja wycieraczki 550/560mm ale uchwyt nie pasuje.. zmierzylem oryginalny i on ma wymiary 9mm/9mm a te na stacjach maja 9mm/7mm i niestety wycieraczka nie trzyma się dobrze mimo ze w opisie na opakowaniu jest napisane rover 75 od rocznika 99..
zjezdzilem juz troche trojmiasto i niestety bez pozytywnych rezultatow a niestety w dzisiejsza pogode bez wycieraczek dlugo nie pojezdze
orientujecie sie moze gdzie kupic sam taki uchwycik lub wycieraczke z pasujacym uchwytem?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 30, 2010 12:29, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 09:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 09:41
Kup zwykłe ALKA. Mam takie i rewelacja. Kupisz w Tesco w Gdyni lub w motoryzacyjnym na Wzgórzu ul. Kopernika. Cena wycieraczki ok 12zł.
Nie pakuj się w płaskie ponieważ ciężko dobrać do R75 ze względu na profil szyby. Przymierzałem i odstawały mi ok 1,5cm od szyby, a rozmiar był obecnych Alk.
Wyamiary:
od strony kierowcy 56cm
od strony pasażer 53cm
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Lut 23, 2010 09:58, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 14 razy Dołączył: 08 Kwi 2008 Posty: 301 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 14:52
Kup wycieraczki firmy MOTGUM za 45 złoty za obie są dedykowane min. do rovera pasuja idealnie i kosztuja 4 razy mniej od boscha, zbieraja tez swietnie, mam je już rok.
mam takie jak Domel tylko nie bosha kupilem w carfurze za 18zl za szyuke.Sa bardzo dobre i nie drogie 550 sa akurat i maja z 6 rodzai mocowan.Z tylu na paczce wypisane do jakich marek pasuja.Roverek 75 tez tam jest
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 08:51
Apples nie mam teraz samochodu, stoi u mechaniora ( i tu moja rada dobrze wkręcajcie hak w samochodzie który was holuje ) ale rozmiar to albo 45 albo 55 nie pamiętam ale wiem, że na opakowaniu jest lista samochodów do których te gumy są dedykowane i jest tam rover 75. Jak wróci samochód od lakiernika to napiszę jaki mam rozmiar. Napiszę jeszcze jedno, patrząc na boscha u Domela, to MOTGUM jest dopasowany idealnie, praktycznie do samego brzegu szyby sięga. No i cena ..... a jakość śmiem twierdzić że nie ma żadnej róznicy, a jak nie ma to po co przepłacać.
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 09:18
kerbi Bosch ostatnio nadaje się na zelówki do butów Po założeniu Boscha tak mi odstawały jak u domel-x jego, więc stwierdziłem że wolę kupić zwykłe Alca które przylegają po całości. Wybór był trafiony. Następnym razem zobaczę może płaskie MOTGUM które na wszystkich forach zachwalają.
Jak będziesz miał już autko to zmierz swoje. Poproszę
Co tam zmajstrowałeś?
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 13:26
A nic musiałem podholować autko i hak u kumpla wyrwało (ten wkręcany), przez halogen i zbiornik spryskiwaczy przeleciał jak pocisk, uszkodził też niewielki fragment zderzaka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum