Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam wszystkich.
W moim roverku najprawdopodobniej padł przepływomierz .Z tego co wyczytałem nie polecacie kupować zamienników tylko oryginalny Boscha (nowy lub uzywke) .
Znalazłem używkę na pobliskim szrocie jednak sprzedawca stwierdził ze nie bedzie działać ,gdyż przepływomierz ma inne oznaczenie numerowe .
Na alledrogo przeważają oferty z tym własnie nr Bosch 0928400357 . Czy sprzedawca miał racje ? Czy ten nr rzeczywiście ma jakieś znaczenie ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 14, 2015 08:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Numerek ma znaczenie, w zależności od modelu różnią się charakterystyką. O ile w BMW możliwa (a nawet wskazana) jest adaptacja przepływomierza, to w Roverkach takiej funkcji raczej nie mamy, więc zalecane jest używanie jednego słusznego modelu lub rozwiązań pośrednich typu przepływomierz Pierburg + MAFAM.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Przemas81 ! Ten temat zostanie usunięty jeśli nie poprawisz jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, musisz w pierwszym poście użyć funkcji
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum