|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R75] Wyświetlacz TV GPS
janseb - Wto Kwi 24, 2007 00:36 Temat postu: [R75] Wyświetlacz TV GPS Zakupiłem roverka z wyswietlaczem kolorowym lcd w srodkowej konsoli (TV GPS Radio) niestety komys sie spodobało i próbował usilnie ukraść- na szczeście sie nie udało, aczkolwiek cała matryca jest głęboko porysowana i miejscami występuja paski co jest efektem uszkodzenia. Moje pytanie to jakiej firmy jest ta matryca, jakieś jej dane, czy można gdzieś np w dobrym sklepie elektronicznym nabyć cos takiego a jak nie to gdzie tego szukac??? No i ewentualnie jak to zdemontowac. I drugie pytanie- gdzie sie przestawia funkcje PAL/SECAM bo jest to auto przywiezione z Francji a tam jest podobno inne niz u nas i mi odbiera w kolorze czarno - białym. Czekam na jakies informacje.
Doleslaw - Wto Kwi 24, 2007 08:43
janseb napisał/a: | gdzie sie przestawia funkcje PAL/SECAM bo jest to auto przywiezione z Francji |
To chyba jakoś tak:
1.W głównym Menu wybierz Television (podświetlając) i wciśnij control (lewa "gałka")
2.Pokaże się Contrast, Brightness, Color i TVFormat
3.Podświetl TVFormat i wciśnij control
4.Pokaże się najprawdopodobniej France
5.Kręcąc lewą "gałką" zmieniaj kraje, ustaw Germany i wciśnij żeby zatwierdzić
janseb napisał/a: | jakiej firmy jest ta matryca, jakieś jej dane, czy można gdzieś np w dobrym sklepie elektronicznym nabyć cos takiego |
Myslę że trzeba rozebrać panel, dostać się do wyświetlacza i odczytać oznaczenia na wyświetlaczu. Najlepiej jakby to zrobił elektronik zajmujący się palmtopami i nawigacją.
nixon75 - Sro Kwi 25, 2007 21:43
Muszę cię zmartwić ale odzielnie to nie występuję jako część jedynie przełorzyć z uszkodzonego a z dobrym wyświetlaczem
|
|