|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R216 DOHC Coupe] pytanie o odczyt bledów
Markzo - Nie Kwi 13, 2008 16:21 Temat postu: [R216 DOHC Coupe] pytanie o odczyt bledów Witam!!
dziś zaświecił mi sie CHECK ENGINE podczas jazdy, po zgaszeniu i odpaleniu motoru kontrolka nie zaswiecila sie juz wiecej. bledy zczytalem tak jak pisze na tej stronie: http://www.hondapl.org/ i mam teraz mala zagwozdke...pod dywanikiem mam to urzadzonko z dioda LED, po wlaczeniu dioda zaczyna migac ( czerwone swiatelko) - jedno blysniecie i taki dluzszy odstep, regularnie caly czas tak samo jeden blysk w tym samym odstepie, wydaje mi sie ze dluzszym niz 1 sekunda wiec wyskakuje mi blad nr.1 czyli sonda lambda. jesli moje rozumowanie jest poprawne (czyli ze to blad sondy lambda) to co z tym zrobic?? pojechac na sprawdzenia sondy lambda?? czy da sie ją jakos naprawic domowymi sposobami?? sonda ma wplyw na spalanie a czy na moc silnika tez?? aaa i jeszcze jedno, na stronce hondy ktora podalem wczesniej jest napisane jak skasowac te bledy ale nie moge tam znalezc odpowiednika mojej skrzynki bezpeicznikow...czy w Coupe nie mozna skasowac bledow wyciagajac bezpiecznik???????
thef - Nie Kwi 13, 2008 16:50
Proszę poprawić temat zgodnie z zasadami kącika. Taki długi staż na forum, wstyd
|
|