|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Alarm oraz zamek centralny
sterfanX - Czw Maj 29, 2008 08:37 Temat postu: [R620] Alarm oraz zamek centralny Witam, zakupiłem wczoraj cudownego Rover-ka 620 SDi 1996r.
Zastanawia mnie jedno, czy do zamka centralnego i alarmu które uruchamiane są z kluczykiem można w jakiś sposób dorobić/dokupić pilota?
Pozatym mam jeszcze jednen problem - mam dwa kluczyki z czego jeden otwiera i odpala samochód bez problemu natomiast drugi tylko otwiera ale nie da sie nim odpalić autka
Domyślam sie że chodzi tu o immobilaizer, czy da sie go jakoś naprawić? Czy miał ktos podobny problem?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
mcteusz - Czw Maj 29, 2008 08:41
Masz pilota z dwoma przyciskami, a kluczyk jest gruby? Czy cienki łamany?
sterfanX - Czw Maj 29, 2008 08:44
Kluczyk jest gruby gumowany, pilota nie mam w ogóle.
NEOSSS - Czw Maj 29, 2008 09:03
sterfanX, czy kluczyk ktorym nie da sie odpalic auta jest czerwony? Na obydwu jest napis Rover? Pilota moze i da sie zaprogoramowac do Twojej centralki lecz nie wiem czy jest to oplacalne koszt okolo 200zl, nie lepiej kupic cala centralke wraz z pilotem?
sterfanX - Czw Maj 29, 2008 09:21
Obydwa kluczyki wyglądaja identycznie, są czarne grube gumowane z napisem ROVER, nie mam aparatu bo zrobił bym zdjęcia.
Wygląda on tak jak to które dałem jako załącznik, tylko że nie ma pilota!
Natomiast jeżeli chodzi o wymianę centralki to o cały zamek centralny? czy tylko tej sterującej alarmem i zamkiem centralnym?
Skiba - Czw Maj 29, 2008 09:26
Można, dokupić pilota, dorobić kluczyk z immo, wszystko można Udaj się do dobrego zakładu specjalizującego się w dorabianiu kluczyków z immo. U mnie w ZG dorobienie kluczyka z immo do R kosztuje ok. 120 zł. Kodowanie pilota ok 200 zł.
NEOSSS - Czw Maj 29, 2008 09:56
sterfanX, wystraczy ze wymienisz centralke z bagaznika ta po prawej stronie na kompletna z pilotami, bedziesz mogl zalaczac i centralny i alarm pilotem... Kupuj ta po 96 roku...
sterfanX - Czw Maj 29, 2008 11:25
Dziekuję wszystkim za pomoc
Pozdrawiam serdecznie
[ Dodano: Czw Maj 29, 2008 13:47 ]
[ Dodano: Czw Maj 29, 2008 13:49 ]
Drodzy koledzy, zastanawia mnie jeszcze jedno.
Mój alarm uruchamia się w momencie przekręcenia kluczyka w zamku i załączenia zamka centralnego, więc zastanawiam się czy nie wystarczył by zakup i montaż sterownika zamka centralnego. Tzn zastanawiam się czy alarm załączy się w momencie gdy zamontuje taki sterownik i zamknę zamek z pilota.
Dla przykładu tu można zobaczyć taki sterownik:
http://allegro.pl/item371...fort_kanal.html
|
|