|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Stuki w lewym przednim "kole"
michalk - Czw Maj 29, 2008 15:59 Temat postu: [R620] Stuki w lewym przednim "kole" Czołem korsarze
Od niedawna zaczęło stukać w lp kole. Stuk jest słyszalny w momencie ostrego skrętu np. w prawo oraz przy jeździe ale tylko kiedy dodaje gazu (tzn jak dojdę do np. 90 km/h i dalej już nie duszę ustaje. Jak docisnę pojawia się)
Na przeglądzie technicznym majster mówił że muszę zmienić gumę (cokolwiek to jest właśnie z lewej z przodu. Co to MOŻE być - co powinienem kupić do naprawy (pewnie gumę ale to chyba nie przez nią tylko stuka i cośtam jeszcze trzeba wymienić?)
Z góry dzięki i pozdr
M
piter34 - Czw Maj 29, 2008 16:18
Witaj,
Jeżeli stukanie jest rytmiczne (stuk stuk stuk), zależne od prędkości pojazdu, to prawdopodobnie masz do wymiany przegub zewnętrzny (lewy?)
michalk - Czw Maj 29, 2008 20:06
piter34 napisał/a: | Witaj,
Jeżeli stukanie jest rytmiczne (stuk stuk stuk), zależne od prędkości pojazdu, to prawdopodobnie masz do wymiany przegub zewnętrzny (lewy?) |
Tak - jest rytmiczne (stuk stuk stuk stuk) . Dziękuję za wskazówkę, zobaczymy co powiedzą majstry (a ja będę udawał, że wiem co to może być )
Pozdr
M
[ Dodano: Pią Lip 04, 2008 17:47 ]
piter34 napisał/a: | Witaj,
Jeżeli stukanie jest rytmiczne (stuk stuk stuk), zależne od prędkości pojazdu, to prawdopodobnie masz do wymiany przegub zewnętrzny (lewy?) |
To był przegub - dzieki i pozdrawiam
MK
|
|