|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Syrena zamiast klaksonu. Czy jest to możliwe?
Vickers - Pią Paź 03, 2008 17:45 Temat postu: [R620] Syrena zamiast klaksonu. Czy jest to możliwe? Witam!
Mam pytanie, a mianowicie czy mogę sobie podpiąć syrenkę alarmową zamiast oryginalnego klaksonu, który się załącza przy uruchomieniu alarmu? Jak tak to gdzie szukać owego klaksonu, bądź które przewody są odpowiedzialne za doprowadzenie sygnału do klaksonu to ich po prostu odetnę i podepnę pod nie syrenkę.
Pozdrawiam.
NEOSSS - Pią Paź 03, 2008 21:41
Vickers, syrenki alarmowe sa pod zderzakiem bodajze a klakson przy blotniku pasazera z tego co ja pamietam tak jest po 96r, przed 96r syrenki sa pod zderzakiem a klakson pod nadkolem pasazera....
Vickers - Pią Paź 03, 2008 21:43
Dzieki NEOSSS
. Jutro sprawdzę
NEOSSS - Pią Paź 03, 2008 21:45
Vickers, jak nie pomylilem syrenek z klaksonem, nacisnij klakson i sprawdz z kad pochodzi dzwiek, tak samo zalacz alarm i sprawdz z kad pochodzi dzwiek, ja jutro sprawdze i potwierdze ale chyba napisalem dobrze...
Konix - Pią Paź 03, 2008 21:47
Swoją syrenę alarmową zostaw w spokoju, jeżeli alarm działa. Lepiej weź jakąś ze złomu i załóż zamiast klaksonu.
Vickers - Pią Paź 03, 2008 21:58
No to mam mniej wiecej cos takiego:
syrena
Kumpel mi dal bo jemu niepotrzebna, wiec pomyslalem zeby wsadzic ja do Roverka. Zawsze to troche ciekawiej by wylo niz zwykly klakson
Konix - Pią Paź 03, 2008 22:02
Klakson z melodyjką to nawet w golfie wstd zamontować
Vickers - Pią Paź 03, 2008 22:24
Tam nie ma melodyjek. I centralka alarmowa nie generuje ciągłego sygnału sterującego klaksonem, tylko przemienny. Tzn. raz załącza raz nie. I w tym wypadku będzie słyszany sygnał przerywany normalnej syreny czyli pierwszej sekwencji z 6-cio tonowego cyklu. Nie melodyjki.
|
|