|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [EKA codes bez T4 z numeru VIN samochodu ]
azor77 - Pią Lis 19, 2010 22:28 Temat postu: [EKA codes bez T4 z numeru VIN samochodu ] Witam
Może to już gdzieś było na forum ale ja ostatnio znalazłem stronkę na której, jest możliwość odczytania po numerze VIN samochodu; Ignition Key Codes, Radio Codes, EKA (KAC) Codes, do wszystkich modelów MG-Rover.
Jest to szybka możliwość bez wychodzenia z domu, szukania w swojej miejscowości odpowiedniego sprzętu i człowieka który może go odczytać.
Stronkę sprawdziłem na własnym modelu, ponieważ nie posiadałem kodu a od dłuższego czasu, szukałem odpowiedniego ludka do podjęcia się moim przypadkiem z marnym skutkiem.
Po zapłaceniu w przeciągu 15min. otrzymałem sprawdzony działający EKA
I teraz moje spostrzeżenie, to nasze zabezpieczenie drodzy użytkownicy to psu na budę, ponieważ kto troszkę poszpera po necie i zainteresuje się odpowiednim modelem autka, spisze VIN z samochodu, zapłaci około 80 PLN, to droga staje się prostsza dla nieuczciwych ludzików
Więc kieruje moje pytanie do adminów, użytkowników i nie tylko, czy jest to uczciwe udostępnić link do tej stronki??
MaReK - Pią Lis 19, 2010 23:51
Piszesz o tej stronie http://www.mgrovercodes.com/ ?
Paul - Sob Lis 20, 2010 00:03
azor77 napisał/a: | czy jest to uczciwe udostępnić link do tej stronki?? | IMO lepiej nie Po co ułatwiać 'robotę' komuś z nieczystymi zamiarami
Jeżeli ktoś z naszego forum, znany, zapyta na PW, to chyba można podać, ale publikować ... raczej nie
MaReK - Sob Lis 20, 2010 00:49
Może administratorzy tego serwisu posiadają bazę danych e-mail i VIN.
Przy jakiejś kontroli jest szansa zidentyfikowania ktosia Ale to mocno optymistyczna i naciągana wersja.
Pytanie jednak, czy dzisiaj radia w naszych Roverkach cieszą się aż takim dużym powodzeniem wśród złodzieji, paserów itp. Nie wiem czy cena radia nie graniczy z ceną tego kodu
Dobra usługa dla kogoś kto nie może, nie chce oddawać sprzętu do "serwisu".
azor77 - Sob Lis 20, 2010 07:34
MaReK, tak właśnie skorzystałem z tej strony z pozytywnym skutkiem.
|
|