Forum Klubu ROVERki.pl :: [MG ZR] Problem z Imobilizerem
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj





Poprzedni temat «» Następny temat
Udostepnij na Facebook [MG ZR] Problem z Imobilizerem
Autor Wiadomość
przemoirl 



Dołączył: 10 Gru 2013
Posty: 4




  Wysłany: Wto Sty 10, 2017 23:36   [MG ZR] Problem z Imobilizerem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2005

Witam,

Szukalem na forum i nie znalazlem podobnego przypadku, a mianowicie:

22 Grudnia padl mi alternator, co spowodowalo rozladowaniem akumulatora w trakcie jazdy. Zalozylem inny akumulator i bez problemu dojechalem pod dom, od tego czasu samochod jest nieuzywany poniewaz czekalem na nowy alternator ktory zostal dzisiaj zalozony. (kluczykow nie bylo w stacyjce przy odlaczaniu akumulatora) I problem wyglada tak, ze po podlaczeniu wszystkiego IMO po kilku sekundach odcinalo paliwo. Odczekalem pare godzin i sytuacja sie zmienila, IMO juz nie odcina paliwa po chwili, ale po przekreceniu zaplonu (pala sie kontrolki) zamyka sie centralny i przez moment mrugaja awaryjne. Przy probie odpalenia rozrusznik kreci i awaryjne bardzo szybko mrugaja (tak jak mruga kierunkowskaz gdy jedna z zarowek sie przepali) ale auto niestety nie odpala. Czy brak przekaznika klapy bagaznika moze miec na to wplyw?

Ktos spotkal sie z czyms takim? Obedzie sie bez wizyty u dealera? Z Gory dziekuje za odpowiedzi.
 
 
SPAMU¦







Wysłany: Wto Sty 10, 2017 23:36   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)




 
 
sTERYD 
Klubowicz





Pomógł: 1070 razy
Dołączył: 20 Cze 2006
Posty: 10293
Skąd: ZGL / szczecin




Wysłany: Sro Sty 11, 2017 06:52   

1. Masa,
2. wiązka tylnej klapy.
_________________
W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia ;)
 
 
 
ADI-mistrzu 




Pomógł: 250 razy
Dołączył: 11 Sie 2009
Posty: 4395
Skąd: Legionowo

Rover 45


Wysłany: Sro Sty 11, 2017 06:53   

przemoirl, to raczej nie immobilaizer.
Sprawdź przewód masowy pomiędzy ujemną klemą akumulatora a karoserią.
Najlepiej go wykręcić i przeczyść kontakty (także na karoserii).
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum

Wersja do druku
Dodaj temat do ulubionych

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów [R 200 98r 1.4] Problem z ABS
Gucjan Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise 11 Wto Gru 15, 2009 22:26
Kot
Brak nowych postów [R25] Problem z SRS.
herobot Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise 10 Sro Wrz 14, 2016 21:46
km222222
Brak nowych postów [R25] Problem z abs
dreifah Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise 7 Wto Lut 22, 2011 09:37
Krzysi3k
Brak nowych postów [214 Si 96r] Problem
j4cekk Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise 2 Pon Lip 14, 2008 19:20
thef
Brak nowych postów [MG ZR 160]Problem
kozik150184 Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise 4 Pon Cze 07, 2010 21:07
kozik150184



Forum Klubu ROVERki.pl  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | © klub ROVERki.pl
Hosted by NETLink