Forum Klubu ROVERki.pl :: [Polonez Caro] szarpanie w czasie jazdy problem z odpaleniem
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj





Poprzedni temat «» Następny temat
[Polonez Caro] szarpanie w czasie jazdy problem z odpaleniem
Autor Wiadomość
Marcin125 



Dołączył: 22 Mar 2018
Posty: 1



Wysłany: Czw Mar 22, 2018 19:33   [Polonez Caro] szarpanie w czasie jazdy problem z odpaleniem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie

Witam mam pewien problem z "Poldoroverem" z gazem otóż: od jakiegoś czasu, dosyć nieregularnie samochód poszarpuje w czasie jazdy mniej lub bardziej, ponad to kilka dni temu przy dojeździe do skrzyżowania zgasł i odpalił za 2-3 razem (były 2 takie sytuacje jedna na gazie, drugi raz na benzynie) zjawisko jak na razie nie występuje aczkolwiek przy zatrzymywaniu się potrafi się zdławić. Kolejną dziwną sytuacją było to, że samochód zgasł jak wjeżdżałem w bramę i nie chciał zapalić mimo, że kręcił jak głupi, po kilku próbach zapalenia zamilkł było tylko słychać stuknięcie w rozruszniku ponad to nie było słychać pompy paliwa, po przepchnięciu auta na podwórko pompę było już słychać i samochód z wyczuwalnym trudem zapalił.
To na razie byłoby na tyle, miał ktoś podobny problem lub mógłby wiedzieć o co chodzi? To mój pierwszy Polonez i nie za bardzo wiem co się mogło stać, co sprawdzić/ wymienić w pierwszej kolejności? Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam :)
 
 
SPAMU¦






Wysłany: Czw Mar 22, 2018 19:33   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)




 
 
chudy86044 



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Paź 2015
Posty: 51
Skąd: Warszawa



Wysłany: Pią Mar 23, 2018 19:16   

Czy Twoj poldorover ma silnik 1.8?? Bo to moglby byc troche glabszy problem. Ale do rzeczy... problem z gasniecien przy dojezdzaniu do skrzyzowania moze byc bardzo blachy polecam wymienic filtr powietrza ( pewnie jest juz brudny i nie dostaje wystarczajacej ilosci powietrza) do tego warto sprawdzic filtr przy parowniku pewnie tez czeka go wymiana.
 
 
AndrewS 
Klubowicz





Pomógł: 155 razy
Dołączył: 27 Lut 2001
Posty: 3499
Skąd: Puławy

Rover 800

Wysłany: Pon Mar 26, 2018 18:30   

Jesli przekladka to moze byc gdzies problem z brakiem styku, polaczeniami, przewodami, masa, pasowaloby sprawdzic czego silnikowi brakuje gdy nie odpala paliwa czy iskry.
_________________
Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum

Wersja do drukuWersja do druku
Dodaj temat do ulubionych

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów [Polonez Caro Plus 1.4] Kwestia rolki napinającej
BolimA Inne (np. Polonez 1.4, MG Maestro, Rover SD1 itp.) 8 Pon Sie 13, 2007 22:53
AndrewS
Brak nowych postów [Polonez Caro+ 1.4] Olej w układzie chłodzenia
mony Inne (np. Polonez 1.4, MG Maestro, Rover SD1 itp.) 20 Wto Kwi 10, 2007 10:41
piter34
Brak nowych postów [polonez 1,4-16V] problem z odpaleniem
szyja Inne (np. Polonez 1.4, MG Maestro, Rover SD1 itp.) 46 Nie Lut 16, 2014 18:51
Senn
Brak nowych postów [Polonez '88] Uszczelka tuż przed pierwszym odpaleniem?
fsomr88 Inne (np. Polonez 1.4, MG Maestro, Rover SD1 itp.) 5 Pią Maj 03, 2013 19:06
flapjck1
Brak nowych postów [polonez 1.4 16V] Gaśnie podczas jazdy.
mike Inne (np. Polonez 1.4, MG Maestro, Rover SD1 itp.) 13 Pon Lis 04, 2013 23:22
AndrewS



Forum Klubu ROVERki.pl  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | © klub ROVERki.pl
Hosted by NETLink