Forum Klubu ROVERki.pl :: [R25] Pusty styk czujnika? Pomoc w podłączeniu.
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj





Poprzedni temat «» Następny temat
[R25] Pusty styk czujnika? Pomoc w podłączeniu.
Autor Wiadomość
PrzeMIX 



Dołączył: 23 Gru 2018
Posty: 1



  Wysłany: Pią Sty 11, 2019 00:58   [R25] Pusty styk czujnika? Pomoc w podłączeniu.
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000

Witam!
Jest to mój pierwszy post na tym forum ponieważ od niedawna jestem posiadaczem ROVERka i mam w nim kilka rzeczy do naprawy. W większości korzystam z rave oraz wiedzy zgromadzonej na forum ale przejdźmy do rzeczy.

Podczas wymiany termostatu, ujrzałem nie podpiętą wtyczkę najpewniej od jakiegoś czujnika. Przeszukałem pod maską z dołu jak i z góry i nie mam pojęcia gdzie dana wtyczka powinna zostać wpięta.
Jest to okrągła wtyczka żeńska, z oringiem do uszczelnienia z jednym pinem (i kablem zarazem).
Wychodzi z wiązki mniej więcej po lewej stronie silnika (patrząc z przodu) miedzy silnikiem a chłodnicą.
Zdjęcie wiązki z neta aby pokazać wtyk, chodzi o tą w można powiedzieć w prawej górnej częsci zdjęcia.

I raczej (80%) nie będzie to czujnik temperatury dla wskaźnika w zegarach bo ten chociaż wskazuje błędnie jest na 1 kabelku spinany do małej kostki tuż obok (też widoczny na zdjęciu)
Z góry dziękuję za pomoc.
 
 
SPAMU¦






Wysłany: Pią Sty 11, 2019 00:58   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)




 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum

Wersja do drukuWersja do druku
Dodaj temat do ulubionych

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów [R25] przewód czujnika prędkości i parametry czujnika
piotrekcrash Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise 0 Nie Sie 05, 2012 10:28
piotrekcrash
Brak nowych postów [R25 1.4 16v 01r] wariuje po podłączeniu pod komputer
ANIA1980 Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise 4 Pią Maj 08, 2009 18:04
Pat
Brak nowych postów [Mg Zr160] Brak czujnika.
Adam160 Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise 8 Pią Sie 26, 2011 11:39
Gość
Brak nowych postów [200 1,4 3dr 97r] wymiana czujnika prędkości - impulsatora
themartino Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise 5 Pon Lut 21, 2011 22:59
ADI-mistrzu
Brak nowych postów [R25] brak wstecznego i czujnika cofania
Drwal85 Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise 8 Pią Mar 02, 2012 15:18
Drwal85



Forum Klubu ROVERki.pl  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | © klub ROVERki.pl
Hosted by NETLink