bo u was we wsi jest za mało roverów - ciekaw jestem czy Pan Maciej zwroci uwage na dosc obrazliwy ton:)
Nie wprowadzaj zawoalowanej złośliwości, bo to Ty mnie obrażasz pisząc np. że brak mi wiedzy. Pisałem ogólnie, jak wspomniałem, nie nazwałem NS wsią, przykro mi, że nie potrafisz dostrzec w moim poście języka metaforycznego (w tym wypadku skrócony, przykładowy opis sytuacji).
krzysztof_ns napisał/a:
Jaki jest problem, żeby założyć konkretny temat, no jaki? Dział offtopic i jedziemy - np. "Wielkopolskie roverki - integracja". Czy na prawdę to cokolwiek da, że zrobi się podziały na województwa? Gwarantuję, że będzie więcej działów niż wątków, dlatego uważam, że dzielenie jest niepotrzebne. - taki ze nikt tam nawet nie zajrzy...
No wyjaśnij mi ten fenomen, dlaczego miałby nie zajrzeć? Bo co, klikać mu się nie chce w poszukiwaniu informacji na forum?
krzysztof_ns napisał/a:
Krzysztof zacznij używać normalnego cytowania (cytowania selektywnego) czyli, tych ikonek bo Twoje posty są mało czytelne. - o ile dobrze mnie poprawiono wczesniej, czerwony kolor zarezerwowany jest dla administratorow:)
Napisałbym coś uszczypliwego, ale tylko zacytuję Tomasziego:
Tomaszi napisał/a:
Krzysztof zacznij używać normalnego cytowania (cytowania selektywnego) czyli, tych ikonek bo Twoje posty są mało czytelne.
zouzę:
zouza napisał/a:
krzysztof_ns, kolor czerwony jest dla moderatorów i adminów.
i zapytam, dlaczego ignorujesz prośby moderatora?
krzysztof_ns napisał/a:
thef - EUREKA !
Moim zdaniem jedyną zmianą na forum, nad którą można byłoby się wg mnie pochylić jest dołożenie do działu integracja klubowa podkatalogu "Sprawy lokalne", "Integracja lokalna" czy coś w tym kształcie, żeby oddzielić to w jakiś sposób od bardziej ogólnego offtopu czy Spotów i tam wrzucać tematy opatrzone nagłówkiem np. [Nowy Sącz] z zastrzeżeniem, że propozycje spotów lokalnych i tak będą wrzucane do działu "Spoty" - widze ze coj jednak kielkuje i zaczynamy rozumiec idee:)
I Ty mi wytykasz obraźliwy ton...
Krzysztof, to co ja napisałem w tym cytacie, a to co Ty tu proponujesz, to jednak się dość różni od siebie i w ogółach, i szczegółach. Poza tym napisałem kilka argumentów przeciw, dlaczego z nimi nie polemizujesz, ba pominąłeś je w cytacie?
PS>Powiedz mi dlaczego ktoś miałby zajrzeć do działu "Sprawy lokalne/Nowy Sącz" a nie zajrzeć do działu "Offtopic/Nowy Sącz - sprawy lokalne"?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 21:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wprowadzaj zawoalowanej złośliwości, bo to Ty mnie obrażasz pisząc np. że brak mi wiedzy - bo jak inaczej nazwac to ze mylisz elementarne pojecia podwazajac to co wg podstawowej wiedzy ekonometrycznej jest zasadne...jesli to Cie uspokoi, mozemy uznac ze ZAPOMNIALO CI SIE:)
Pisałem ogólnie, jak wspomniałem, nie nazwałem NS wsią, przykro mi, że nie potrafisz dostrzec w moim poście języka metaforycznego (w tym wypadku skrócony, przykładowy opis sytuacji). - zycze wszystkim ktorzy sie tu spinaja az zanadto aby dostrzegali czesciej ow metaforyczny jezyk (jak go nazwales)...
No wyjaśnij mi ten fenomen, dlaczego miałby nie zajrzeć? Bo co, klikać mu się nie chce w poszukiwaniu informacji na forum? - z prostej i dosc oczywiste przyczyny - OFFTOPIC w zadnym razie nie kojarzy sie i nie sugeruje INTEGRACJI...proponowalem juz kilka post temu miejsce w sieci gdzie wg mnie NA STALE powinny byc przyklejone pewne watki...
Krzysztof zacznij używać normalnego cytowania (cytowania selektywnego) czyli, tych ikonek bo Twoje posty są mało czytelne. - jest dla mnie szybsze uzywanie funkcji piszac z klawiatury...
krzysztof_ns, kolor czerwony jest dla moderatorów i adminów. - Thef, to jest BRAZ...dla ulatwienia: RAL 8014 - przepraszam, ale nie umiem tego prosciej wytlumaczyc:)
i zapytam, dlaczego ignorujesz prośby moderatora? - wg tego co jest napisane, ani Tomaszi ani zouza nie sa moderatorami tego dzialu...
I Ty mi wytykasz obraźliwy ton... - wierz mi ze ta Eureka to szczery wyraz radosci i zadowolenia...po takich trudach i znojach - wierz mi, tez bys sie cieszyl:)
Krzysztof, to co ja napisałem w tym cytacie, a to co Ty tu proponujesz, to jednak się dość różni od siebie i w ogółach, i szczegółach. - ponizej cytat z jednego z moich poprzednich post
Moje zalozenie bylo proste...umozliwic nowym forumowiczom latwy dostep do integracji lokalnej...i tak na przyklad wrzucam komus ulotke na ktorym jest adres do strony i adres do miejsca "Tam spotkasz ekipe z Nowego Sacza i np sciezke forum/integracja/nowy sacz" i tyle...wszystko po to aby ulatwic i zachecic nowa osobe oraz umozliwic jej szybkie odnalezienie osob z miasta i tych ktorzy ja zapraszaja - I TYLE! ot caly pomysl i filozofia
Ja proponuje temat zamknac, bo nic nowego nie wnosi, a zaczynaja sie potyczki slowne.
Kolega Krzysztof nie moze pogodzic sie z porazka i tym, ze jego pomysl nie w calosci poparla jedna,
moze dwie osoby i na sile probuje przekonac wszystkich w okol, ze to jednak jest swietny pomysl i
nalezy go wcielic w zycie. Trudno tez zrozumiec o co koledze chodzi dokladniej, bo w kazdym poscie pisze, ze "sie nie rozumiemy",
ale nic nie tlumaczy,dodajac jeszcze gmatwy swoimi nowatorskimi cytatami.
Dzieki tematowi osiagnelismy porozumienie, ze warto wymusic na ludziach wpisywanie wojewodztwa, ktore bedzie wybierane z listy.
Tomaszi zapropnowal kilka modyfikacji do forum, ktore oczywiscie mozna zrobic.
Troszke obciazy to kazdemu dzialanie forum, ale mozna zrobic - czemu nie -
pojawi sie dodatkowa ikonka i pole w profilu. Nic nie zostanie jednak podzielone
i nie zostanie zaburzony porzadek forum.
Thef i Maciej jako niestrudzeni smialkowie walki z absurdem na forum
staraja sie koledze cos wytlumaczyc, ale za kazdym raze kwitowani sa
formula "nie rozumiemy sie".
Podejrzewam, ze nigdy sie nie zrozumieja dlatego,
jako jeden z adminow napisalbym Krzysztofowi_ns tak oficjalnie:
Dziekujemy za zgloszone propozycje dotyczace dzialania forum roverki.pl.
Przedyskutujemy je i jesli bedzie to mozliwe postaramy sie wprowadzic w zycie.
Pozdrawiamy
Zespół Administracji
ROVERki.pl
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Ok, ja się wyłączam z tej rozmowy, bo co miałem w temacie powiedzieć to powiedziałem, a Krzysztof zamiast dyskutować z moimi argumentami próbuje robić ze mnie idiotę. Nie będę się rozpisywał, ale proszę Cię, Krzysztof, nie pisz mi, że mylę elementarne pojęcia sam nie wiedząc, co to jest próbka reprezentatywna (a ta nazwa tak wiele przecież mówi). Nie pisz, że nie potrafię czytać ze zrozumieniem, bo jak Cię ktoś prosi o używanie funkcji cytuj, to nie chodzi tu o Twój brązowy kolor w postach, tylko o używanie środków dostępnych na forum.
krzysztof_ns napisał/a:
Pisałem ogólnie, jak wspomniałem, nie nazwałem NS wsią, przykro mi, że nie potrafisz dostrzec w moim poście języka metaforycznego (w tym wypadku skrócony, przykładowy opis sytuacji). - zycze wszystkim ktorzy sie tu spinaja az zanadto aby dostrzegali czesciej ow metaforyczny jezyk (jak go nazwales)...
To dlaczego się do mnie przypinasz o to? Przecież to hipokryzja z Twojej strony. Poza tym przestań mówić, że ktoś się spina, bo to wcale nie "rozluźnia" dyskusji.
krzysztof_ns napisał/a:
Krzysztof zacznij używać normalnego cytowania (cytowania selektywnego) czyli, tych ikonek bo Twoje posty są mało czytelne. - jest dla mnie szybsze uzywanie funkcji piszac z klawiatury...
Tylko, że Twoje posty robią się nieczytelne. Poza tym, jakbyś spróbował zrobić to, o co prosi Cię moderator, to byś zmienił zdanie, a raczej nie wpadł na pomysł, żeby nam zaserwować taki argument, że Tobie tak szybciej (to, że akurat moderator nie tego działu, to nie ma żadnego znaczenia i o to się nie martw, a zouza tylko wyjaśniła, że używać czerwonego koloru może administrator i moderator, a Tomaszi takowym jest, no ale Ty musiałeś znów odwrócić kota ogonem, że ja nie rozumiem co to jest brąz, no wybacz).
krzysztof_ns napisał/a:
Krzysztof, to co ja napisałem w tym cytacie, a to co Ty tu proponujesz, to jednak się dość różni od siebie i w ogółach, i szczegółach. - ponizej cytat z jednego z moich poprzednich post
Moje zalozenie bylo proste...umozliwic nowym forumowiczom latwy dostep do integracji lokalnej...i tak na przyklad wrzucam komus ulotke na ktorym jest adres do strony i adres do miejsca "Tam spotkasz ekipe z Nowego Sacza i np sciezke forum/integracja/nowy sacz" i tyle...wszystko po to aby ulatwic i zachecic nowa osobe oraz umozliwic jej szybkie odnalezienie osob z miasta i tych ktorzy ja zapraszaja - I TYLE! ot caly pomysl i filozofia
moim zdaniem brzmi calkiem podobnie:))))
No tak, tylko ty chcesz do tego podziału na województwa czy miasta (forum/integracja/Nowy Sącz), pisania o spotach najpierw wewnątrz takiego tematu (co w tym momencie jest dla mnie już na prawdę dziwne skoro Ty na niedzielę chcesz się zacząć umawiać najwcześniej w czwartek), poza tym dalej nie odniosłeś się do argumentu o bałaganie jaki to może utworzyć. Ja z wieloma zastrzeżeniami proponuję tylko dołożenie do "integracji" podkatalogu "sprawy lokalne" beż żadnego dodatkowego podziału, a tylko wrzucaniu tematów z nagłówkiem w nawiasach kwadratowych.
Proszę Cię, Krzysztof, nie pisz, że od początku dokładnie o tym piszesz, tylko np. "ok, taka forma też by mi odpowiadała i mogę iść na taki kompromis", bo w ten sposób jak Ty odnosisz się do moich argumentów, to mam wrażenie, że chcesz tylko zrobić ze mnie głupka. Przykro mi, takie odnoszę wrażenie.
Rozumiem, że "typowo niepolskie podejście" i umiejętność czytania ze zrozumieniem posiadają jedynie osoby, które się z Tobą zgadzają, czy tak?
wybacz (i prosze tego nie interpretowac szyderczo!), ale to juz zakrawa mi na jakis kompleks...
Widze, ze osoby, które się z Toba nie zgadzają , już nie tylko mają "typowo polskie podejście" i problemy z umiejętnością czytania, ale również kompleksy...
I znów dwie piękne techniki manipulacji:
- "wybacz" oraz "i proszę tego nie interpretować szyderczo!" - użyte podobnie, jak wcześniej "bez urazy" i "z całym szacunkiem" - jako listek figowy dla rzeczywistej próby obrażenia rozmówcy i wyprowadzenia go z równowagi
- oskarżanie innych jest doskonałą metodą odwrócenia uwagi od siebie - "mam brudne ręce, ale nikt tego nie zauważy, bo zacznę krzyczeć, że innym ma brudne buty i wszyscy będa patrzyć na niego"
Z takim podejściem do rozmówców powinienneś się przenieść na ONET.PL, bo tu nikt nie zniży się do Twojego poziomu.
A co do poruszanego tu problemy to mam BARDZO KONKRETNĄ propozycję - naucz się używać i WYKORZYSTAJ to co daje forum w obecnej formie, bo widzę, że głónym motorem tej dyskusji jest Twoje lenistwo i niechęć do nauki wykorzystania dostępnych funkcjonalności forum:
- wyszukiwarka - 43 sek. jak powiedział jeden z kolegów,
- PW do 38 osób - jeśli je ułożysz, pokażę Ci ja wysłać te PW w mniej niż 5 minut,
- "Powitania" - tu jest link do kącika: http://forum.roverki.eu/viewforum.php?f=23
- cytowanie selektywne - nawet po radzie Tomaszi'ego się nie udaje
Niechęć do wykorzystania tego wszystkiego powoduje, że oczekujesz od wszystkich rozwiązania Twojego problemu i olewasz wszelkie sposoby rozwiązania samodzielnego oraz argumenty przeciw Twojemu pomysłowi.
Jeśli nie spróbowałeś, jak wynika z Twoich wypowiedzi, wykorzystać istniejących mechanizmów, to jesteś bardzo niewiarygodnym partnerem do dyskusji nt. modyfikacji.
Najlepszym przykładem jest cytowanie selektywne - mimo dwóch próśb olewasz to pisząc:
krzysztof_ns napisał/a:
jest dla mnie szybsze uzywanie funkcji piszac z klawiatury...
Co tylko jest dowodem jak bardzo OLEWASZ RESZTĘ UŻYTKOWNIKÓW FORUM, a szczególnie moderatorów i administratorów, których rękami chciałbyś zrealizować swoją koncepcję, bo przecież nie zadeklarowałeś w żaden sposób pomocy.
Podpowiem - wybrałeś najgorszy sposób realizacji swoich celów - w jednym zdaniu udało Ci się:
- olać osoby, które są Ci potrzebne
- pokazać, że jesteś tak leniwy, że prędzej zażądasz przebudowania całego forum, niż użyjesz myszki do porządnego i czytelnego cytowania w swoich postach
Do tego powołujesz się na kilka osób, które poparły Twój pomysł, nawet jeśli tylko częściowo, a nie zadałeś sobie trudu spojrzeć ile osób jest przeciw.
Poza tym ciągle nie podałeś realnego sposobu realizacji, bo to:
krzysztof_ns napisał/a:
maciej napisał/a:
Do tego, pomijając nawet podstawową kwestię "czy to nam potrzebne", to nie pokazałeś dokładnego rozwiązania, a jedynie mętnie "zanęciłeś dyskusję", bo nie widzę ciągle realnego stworzenia takiego podziału - jeśli podzielisz na województwa, to Nowy Sącz zginie "zakrzyczany" przez Kraków, a jeśli podzielimy na powiaty będziemy mieć to 326, a na miasta, to 850 kącików...
np. w dziale "Integracja->malopolska" bedzie katalog Krakow - w ktorym beda prowadzone rozmowy osob z Krakowa i bedzie katalog np. Nowy Sacz - dla ludzi z nowego sacza...nie rozumiem gdzie tu wzajemne "wchodzenie sobie na glowe"...
Jest chyba jakimś żartem, nie propozycją, bo odnosisz się do tego, że piszę jakie będą skutki podziału na województwa, a nie odnosisz się do tego, że jak damy podział na miasta, co proponujesz pisząc o osobnych wątkach dla Krakowa i Nowego Sącza, to będzie ich 850, a można dzielić dalej...
Warszawa ma obecnie 18 dzielnic i kilkaset osiedli - na samym Tarchominie, który jest tylko osiedlem, jest CONAJMNIEJ 4 AKTYWNYCH forumowo i w realu Roverkowców, a więc conajmniej 2 razy więcej niż w NS...
Wnioski nasuwają się same.
Jak widać odnosisz się tylko do tego co Ci wygodniej, więc możę skończmy tą dyskusję, bo nie ma ona sensu w tym kształcie, zwłaszcza, że, jak już napisał MaReK, zamiast wyjaśnić dokładnie ideę potrafisz tylko napisać "nie rozumiemy się", a do tego chyba każdemu ciężko jest RZECZOWO dyskutować z osobami, którym zarzuca się "typowo polskie podejście", brak umiejętności czytania ze zrozumieniem i kompleksy...
Tyle ode mnie.
Podpisuję się pod postem MaRKa.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Dwa slowa wyjasnienia (postarm się zolniersko w 3 slowach)
1. skoro po uwadze zouzy (slusznej zreszta, bo nie byłem zorientowany ze czerwien jest zarezerwowana dla administratorow) zakreslam caly czas „na brazowo” i nie uzywam nigdzie koloru czerwonego – to w ogole nie rozumiem w jakim celu zwracasz mi na to uwage?!?!
2. probka reprezentatywna – to pojecie statystyczne/ekonometryczne i nie należy mylic jej z indywidualnym, potocznym jej rozumieniem (jakimkolwiek innym niż definicyjne), nie mogę odpowiadac za to co ktos indywidualnie „sobie rozumie”...
3. co do cytuj – uzywam tylko klawiatury (pisze wszystko „z reki”), dwa ze nie jestem w stanie odpisywac „przebywajac online na forum” a jedynie wklejajac gotowe wiadomosci wczesniej już przygotowane, stad taki tryb...mam nadzieje ze wyjasnilem to dosc jasno,
4. nie „przypinam”, zartobliwie (zauwaz) zwrocilem Ci uwage, a to dlatego ze niektorzy potrafia wypomniec niewlasciwy Emot, coz dopiero takie okreslenie:)
5. co do umawianai się na niedziele we czwartek – nie obraz się, nie to zebym chcial zrobic z Ciebie glupka, ale po raz kolejny proszę o czytanie ze zrozumieniem...JA NICZEGO TAKIEGO NIE NAPISALEM...o ile mnie pamiec nie myli to był pos Sknerko...
a teraz meritum:
o tematach w nawiasach kwadratowych w formie post pisalem także już wczesniej i także to proponowalem...z tym zastrzezeniem ze wg mnie SPRAWY LOKALNE nalezaloby jeszcze podzielic na wojewodztwa (skoro lokalne, to lokalne a nie ogolnopolskie), jeśli tego nie zrobicie/my będzie straszny „bajzel” i każdy zacznie wrzucac swoje miasta (jak ktos wspomnial o ile dobrze kojarze może być ich nawet 850) i ciezko będzie znalezc i przekopac się przez to wszystko...zatem moja propozycja jest taka
INTEGRACJA->SPRAWY LOKALNE->WOJEWODZTWA-> (i teraz tutaj każdy wrzuca swój post np.”Nowy Sacz Wita” – z tym zastrzezeniem iz warunkiem umieszczenia post jest podanie w pierwszej kolejnosci nazwy miasta którego się on tyczy)
Podobny uklad proponowalem już jakies 60 postow wczesniej, o ile dobrze kojarze...
Thef, cieszy mnie to ze w koncu zaczynamy rozmawiac o konkretach i udaje się zajac wspolne stanowisko – i mowie to calkiem powaznie...
Marek –
Możemy temat uznac za zamkniety – ale może warto zamienic jeszcze 2-3 zdania skoro w koncu zaczyna się cos „klarowac”...co o tym sadzisz?
Maciej –
Z takim jezykiem to teraz sam siebie powinienes zganic i napomniec – i za kare „usiasc na jezyka”:)
a teraz już powaznie mowiac...nie zrozum mnie zle - ale faktycznie niewiele zrozumiales (proponuje wrocic do slow klucz - "skala" i "waga")...i wybacz, ale w takim tonie nie jestes dla mnie partnerem do dyskusji...
Z takim jezykiem to teraz sam siebie powinienes zganic i napomniec – i za kare „usiasc na jezyka”:)
A jakoś konkretniej, bo znów mi coś zarzucasz, prowokujesz, ale nic konkretnie - nie tłumaczysz o co chodzi - za jaki język powienienem się "zganić i napomnieć".
To nie ja piszę o "typowo polskim podejściu", problemach z czytaniem ze zrozumieniem i kompleksach próbując sprowokować rozmówcę.
Znów "się nie rozumiemy", a raczej, z tego co widzę, to nikt Ciebie nie rozumie...
Ale jeśli ktoś rozumie, to proszę o przetłumaczenie z "krzysztofowego" na polski za co powiniennem się "zganić, napomnieć i usiąść na język", bo dla mnie to jest próba zamknięcia mi ust dokładnie metodą: "mam brudne ręce, ale nikt tego nie zauważy, bo zacznę krzyczeć, że innym ma brudne buty i wszyscy będa patrzeć na niego"
krzysztof_ns napisał/a:
a teraz już powaznie mowiac...nie zrozum mnie zle - ale faktycznie niewiele zrozumiales (proponuje wrocic do slow klucz - "skala" i "waga")...i wybacz, ale w takim tonie nie jestes dla mnie partnerem do dyskusji...
Przepraszam, ale zamiast WRESZCIE JASNO wjaśnić o co Ci chodzi jak na KULTURALNĄ dyskusję przystało, to znów obrażasz, sugerujesz itp.
Znów to ja niewiele zrozumiałem, ale z drugiej strony znów chcesz, żebym coś Ci wybaczył...
Czy nie łatwiej pisać tak, żebym nie musiał Ci wybaczać?
Może Ty zrozumiesz wreszcie, że skoro kilka osób przez 7 stron tej dyskusji ciągle nie rozumie Twoich idei, to nie jest kwestia tego, że są one mało inteligentne i nie moga Cię zrozumieć, tylko raczej tego, że tak mętnie tłumaczysz, że ciężko jest to zrozumieć, a gdy ktoś zwraca Ci uwagę, że Twoje tłumaczenia są nie jasne i że wybiórczo odnosisz się do argumentów innych, co JASNO WYKAZAŁEM w poprzednim poście, to, zamiast podjąć próbę innego ich przedstawienia, potrafisz jedynie, w zawoalowany sposób, obrażać, sugerujac brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, kompleksy itp.
Niestety musisz wreszcie zrozumieć, że skoro tak wiele osób Cię nie rozumie, to problem nie jest w tych osobach tylko w Twoim sposobie wysławiania się.
krzysztof_ns napisał/a:
nie zrozum mnie zle - ale faktycznie niewiele zrozumiales (proponuje wrocic do slow klucz - "skala" i "waga")...
To mi je wytłumacz skoro tak dobrze te słowa rozumiesz, a nie pisz, że nie jestem partnerem do dyskusji, bo to można jedynie potraktować jako zasłonę - tak jakbyś sam tych słów nie rozumiał, a przynajmniej nie umiał wytłumaczyć po co ich tu użyłeś. Tak jakbyś ich użył, żeby zaciemnić dyskusję i udowodnić, że słowa Twoje i osób, które się z Tobą zgadzają "ważą więcej", niż tych, którzy się z Tobą nie zgadzają.
Widzisz mam pewne, niewielkie coprawda, pojęcie o statystyce i chciałbym ją zrozumieć lepiej - proszę wytłumacz mi ją, bo CHCIAŁBYM CIĘ ZROZUMIEĆ, ale nie dajesz mi szansy pisząc na kazdy mój argument, że "się nie rozumiemy", że "nie wiele zrozumiałem" i że moje wypowiedzi "zakrawają na jakiś kompleks", a ja "nie jestem partnerem do rozmowy", "bez urazy" oczywiście.
Domyślasz się chyba, że powtarzanie, w zawoalowany sposób, że jestem zakompleksionym półgłówkiem nie wpływa rzeczowo na poziom dyskusji, więc czekam na te konkrety - "skalę", "wagę" oraz ich zastosowanie w tym przypadku wg Ciebie.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
1. skoro po uwadze zouzy (slusznej zreszta, bo nie byłem zorientowany ze czerwien jest zarezerwowana dla administratorow) zakreslam caly czas „na brazowo” i nie uzywam nigdzie koloru czerwonego – to w ogole nie rozumiem w jakim celu zwracasz mi na to uwage?!?!
Bo na prośbę Tomasziego, żebyś zaczął używać funkcji cytuj (wskazał Ci nawet, które to przyciski), Ty odpisałeś, że kolor czerwony jest zarezerwowany na administracji. No czy to była logiczna odpowiedź na tą prośbę? Bo chyba nie. Zacytowałem Tomasziego, żeby Ci powtórzyć o co była prośba, zacytowałem zouzę, żebyś przeczytał jeszcze raz, że nie tylko administrator, ale i moderator ma prawo użyć koloru czerwonego. Skoro Tomaszi jest moderatorem, to takie prawo ma więc po jakie licho na jego prośbę o cytowanie odpowiadasz, że tylko administracja może na czerwono?
krzysztof_ns napisał/a:
2. probka reprezentatywna – to pojecie statystyczne/ekonometryczne i nie należy mylic jej z indywidualnym, potocznym jej rozumieniem (jakimkolwiek innym niż definicyjne), nie mogę odpowiadac za to co ktos indywidualnie „sobie rozumie”...
No właśnie, to Ty je jakoś dziwnie interpretujesz. Statystycznie osób na forum o takich "problemach" jak Ty jest 1%, a bez tych problemów (np. takich jak ja) jest 75%, reszta to powiedzmy ludzie gdzieś w połowie miedzy nami. I teraz Ty chcesz, żeby do zbadania czy twój pogląd podziela całe forum brać tylko pod uwagę głosy takich osób jak Ty. Więc nie zarzucaj mi, że coś sobie sam rozumiem na swój sposób.
krzysztof_ns napisał/a:
3. co do cytuj – uzywam tylko klawiatury (pisze wszystko „z reki”), dwa ze nie jestem w stanie odpisywac „przebywajac online na forum” a jedynie wklejajac gotowe wiadomosci wczesniej już przygotowane, stad taki tryb...mam nadzieje ze wyjasnilem to dosc jasno,
Myślę, że nie przekonasz tym wyjaśnieniem nikogo, bo czy robisz to offline i za pomocą tylko klawiatury, czy online i z myszką zawsze będzie Ci wygodniej i szybciej użyć cytowania selektywnego. Swoją drogą dlaczego kolor brązowy? Nawet edytując Twojego posta użyłem zielonego i myślałem, że takowy przyjmiesz. Ja się domyślam, bo jest podobny na ekranie do czerwonego i w ten sposób możesz co nieco zamanifestować.
krzysztof_ns napisał/a:
5. co do umawianai się na niedziele we czwartek – nie obraz się, nie to zebym chcial zrobic z Ciebie glupka, ale po raz kolejny proszę o czytanie ze zrozumieniem...JA NICZEGO TAKIEGO NIE NAPISALEM...o ile mnie pamiec nie myli to był pos Sknerko...
OK, może faktycznie przypisałem Ci czyjeś słowa, przepraszam.
nie...nie...nie...Macku - nie tak...JEŻYKA!...chodzilo o JEżyka!: )
bez urazy, ale strarasz sie mnie obrazic i to w sposod nader prymitywny i prostacki...nie zwyklem polemizowac w takim tonie...tyle ode mnie...
PS. MAcku, skoro tlumacze pewna dosc prosta wg mnie kwestie raz, drugi, trzeci...piaty, i ktos nadal nie rozumie...to wybacz, ale stwierdzam ow fakt - iz NIE ROZUMIE...jesli wg. Ciebie takie stwierdzenie nalezy do kategorii obrazliwych - to roznimy sie chyba bardziej niz sadzilem...
thef -
Tomaszi nie jest ani administratorem ani moderatorem tego dzialu (jesli dobrze czytam) - stad moja sugestia...wg mnie zasadna i sluszna...no chyba ze zasada jest taka iz kazdy moderator ktoregokolwiek dzialu jest jednoczesniej moderatorem wszystkich innych "dzialow"...
co do myszki i cytowania selektywnego - tlumaczylem juz ow fakt...ale widze ze starsz sie wiedziec lepiej jak bedzie mi wygodnie (to wlasnie jest to o czym juz wczesniej wspominalem, sady oparte na "domyslach") - otoz zareczam Ci iz nie bedzie...chocby z jednego prostego powodu - nie mam myszki...
co do kolorow - Panowie, litosci...nie popadajcie w obled - najpierw MAciej ze Emot nie taki, teraz Ty ze kolor brazowy a nie zielony...takie doszukiwanie sie trzeciego dna i teorii spiskowych juz przestaje byc nawet zabawne a staje sie zastanawiajace...
a teraz dwa zdania na temat proby i podzialu procentowego glosow ZA i PRZECIW w tym watku...moj temat i prosba dotyczy osob nowych i tych ktorzy dopiero zaczynaja przygode z forum, zatem opinia na temat slusznosci pomyslu i koncepcji nie moze byc wydawana przez osoby tzw "stare wygi" i "wyjadaczy" ktorzy znaja sie ze zlotow , spotow, ktorym niepotrzebna jest juz zadna integracja lub maja obsluge forum opanowana...zatem z prostej przyczyny nie nalezycie do "populacji"...dwa ze podawane argumenty pt 1% do 75% sa takze bledne...pomijam juz to ze nie sa w zadnym razei statystyczne...powod jest prosty - w tym miejscy, tym dziale SPRAWY KLUBOWE, znajduja sie i wchodza do niego w PRZEWAZAJACEJ WIEKSZOSCI osoby z klubu, osoby ktore prrzbywaja tu juz od dluzszego czasu - sam do momentu w ktorym nie napisalem tego post - tutaj nie zagladalem...i tak robi wg mnie ZDECYDOWANA a wrecz PRZYTLACZAJACA wiekszosc nowych forumowiczow...zatem idac dalej, tych ktorych faktycznie dotyczy ten post i ktorym on ma pomoc - jest tutaj JAK NA LEKARSTWO...wiec nie oczekujcie wyrazow aprobaty na LEWO i PRAWO...proponowalem powiesic ankiete w miejscu takim do ktorego zagladaja prawie wszyscy nowicjusze - dopiero do pozwoliloby nam na faktyczna ocene przydatnosci, poniewaz wlasnie grupa do ktorej kierowane jest sedno tego watku mialaby okazje sie wypowiedziec...nie liczcie na MEGA poparcie mojej propozycji ktora znajduje sie w SPRAWACH KLUBOWYCH do ktorych nie zaglada pewnie z 98% nowicjuszy...stad ta statystyka ZA i PRZECIW...
nie umiem tego juz prosciej wyjasnic - jesli tego nie uda sie zrozumiec...mozemy zamknac watek, bo dalsza dyskusja faktycznie nie bedzie miala sensu...
i rzecz najwazniejsza - zaproponowalem pewien konkret i propozycje...prosze o to aby odniesc sie do meritum...
wg mnie podzial INTEGRACJA->SPRAWY LOKALNE->WOJEWODZTWA-> "tutaj watki zakladane wg klucza NAZWA MIASTA np "Nowy Sacz Wita"
to "ustawi" platforme do rozmow...idac dalej - trzeba w jakis sposob powiadomic nowe osoby o tym ze takie miejsce istnieje - bo tak jak wspomnialem wg mnie bez powiadomienia i tak tam nikt nie zajrzy...zatem proponuje przy rejestracji dolaczyc OBOWIAZKOWY wybor wojewodztwa...po wybraniu wojewodztwa i rejestracji na skrzynke kazdy uzytkownik dostawalby automatyczna wiadomosc np. "Witaj - jesli chcesz poznac innych Roverkowiczo z Twojej okolicy zajrzyj do dzialu Integracja->sprawy lokalne-> "i tutaj automat wstawialby wojewodztwo wg tego jakie zostlo wybrane przez rejestrujacego w formularzu"...zabieg powiadomienia mail pozwolilby na to aby kazdy nowy uzytkownik zapoznal sie i dowiedzial o tym ze jest takie miejsce na forum...
nie wiem na ile jest mozliwe wykonanie techniczne (nie mam wiedzy w tym temacie), ale z tego co kojarze i moge sie domyslac, chyba nie powinno nastreczac problemow...
PROSZE O TO ABY USTOSUNKOWAC SIE DO TEJ PROPOZYCJI, Dziekuje
A nie wystarczy nowym uzytkownikom wskazac, ze jest takie miejsce jak Spoty lokalne Bedzie to mialo taki sam skutek jak robienie kolejnych podzialow (wiecej podzialow - mniej ludzi sie integruje). Przeciez wg Ciebie, najwiekszym problemem jest to, ze ludzie tam nie trafiaja bo nie wiedza, ze cos takiego istnieje.
A co do cytowania, poruszajac sie po forum, trzeba w jakis sposob kliknac na temat/post wiec w taki sam sposob klika sie na cytowanie...
Wiesz co, Krzysztof, mi już się nie chce komentować Twoich wywodów. Będzie krótko. Czepiasz się kolorów, a chodziło o to, że nie zrozumiałeś prośby Tomasziego, a potem mojego jej przypomnienia. Zdanie o kolorze brązowym było tylko dodatkiem, moim prywatnym spostrzeżeniem i wtrąciłem o tym komentarz, bo nie chciałem pozostać Ci dłużny w Twoich uszczypliwościach - wystarczy takie tłumaczenie? Co też Cię obchodzi to czy Tomaszi pisze na czerwono jako moderator czy zwykły uczestnik forum? Nie Ty jesteś od tego, żeby zwracać komuś uwagę w takich sprawach. To, że nie masz myszki nic nie znaczy, bo zaręczam Ci, że i bez myszki można cytować selektywnie, a to na pewno szybsze niż Twój system. To nie są domysły tylko zwykłe logiczne myślenie. Poza tym nie zrozumiałeś znowu (co za ironia, że muszę Ci to pisać), bo napisałem "czy offline i bez myszki, czy online i z myszką w każdym przypadku szybciej i wygodniej jest użyć funkcji cytowania". Co do Twoich roztrząsań o próbce reprezentatywnej - dajmy się wypowiedzieć homoseksualistom w sprawie adopcji przez nich dzieci i tylko ich zdanie weźmy pod uwagę gdy będziemy decydować czy pozwolić na to prawnie czy nie - rozumiesz o co chodzi? I na litość nie czepiaj się procentów, które podałem przykładowo, przecież to miało Ci tylko zobrazować pojęcie próbki reprezentatywnej, które cały czas dostosowujesz do swojej dziwnej teorii.
O tym, żebyś założył taką ankietę i to nawet w dziale "usterki" pisałem Ci już dawno temu i jak widzę dalej tylko "o niej mówisz, a nie czynisz".
nie wystarczy - z prostego powodu, BO NIE CHODZI TYLKO O SPOTY - chodzi o kontakt,rozmowy, o wszystkie te rzeczy na temat miasta i lokalnej integracji ktore przytoczylem - chodzi o platforme do rozmow a nie o umawianie sie na SPOTY...postram sie uproscic: przeciez na spotkach nie zadam pytania pt. "kto ma ochote na ustawke na dzis wieczor?" lub "czy ktos widzial gdzies na szrot w miescie czesc XXX?"...
co do cytowania - wchodzac na forum i generujac dluzsza odpowiedz, czesto wycinam tekst - zamyka forum, wklejam go do word, odpisuje i nastepnie wklejam jako tekst w "odpowiedzi"...wiec nie ma mozliwosci na klikanie w cytowanie...chyba ze word obsluguje takowe:) zostawmy juz prosze te kwestie - bo to jakis zupelnie niepotrzebny OFF...
A czytales wogole jakis temat w Spotach lokalnych Jak widac nie, bo inaczej zauwazylbys, ze tam nie tylko sa rozmowy o samych spotkaniach, kto, gdzie i kiedy. Czesto robia sie spore offtopy
krzysztof_ns napisał/a:
przeciez na spotkach nie zadam pytania pt. "kto ma ochote na ustawke na dzis wieczor?
A gdzie chcialbys zadac takie pytanie?? W Usterkach i poradach Bo tam wiecej osob zaglada
wybacz, ale to nei ma sensu...mowie powaznie - przepraszam za stwierdzenie, ale Ty zwyczajnie nie masz BLADEGO pojecia o pewnych kwestiach ktore starasz sie negowac - i nie mowie tego z zadna uszczypliwoscia czy sarkazmem...ja nie mam pojecia o technicznej formie dzialalnosci forum (o czym zreszta pisalem) i mowie o tym otwarcie i staram sie nie wypowiadac w tej dziedzinie i Ciebie prosze o to samo...jesli nie masz o czym pojecia, nie wypowiadaj sie a juz napewno nie brnij w negowanie pewnych kwestii...nie obraz sie, ale tak niestety jest...
co do cytowania - napisalem juz o tym i nie mam zamiaru tego tlumaczyc...przepraszam, ale zaczynacie czepiac sie jak dzieci takich pie-rdo-le-tow ze zaczyna byc to az zabawne...a to cytowanie, a to emot nie taki, a to ze braz irponiczny - litosci, to juz nawet nie jest zabawne a zaczyna byc tylko meczace...zostawmy prosze takze i te kwestie,
co do ankiety - odnioslem sie do niej juz we wczesniejszych post - kolejny raz prosze Cie o CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM!!! (i to takze zaczyna mnie juz meczyc)
Prosze o to abys odniosl sie do mojej propozycji - to jest sedno...i rozmawiajmy w koncu prosze o konkretach i temacie post...!
MaReK a nie można by wykorzystać w jakiś sposób skryptu WHOIS ? Jakoś grupować użytkowników po DNS no nie wiem może za pomocą jakiejś wyszukiwarki, która by czytała zawartość katalogu szukając w nim danego elementu.
Myślę że może by tak w profilu (mode viewprofile) wyświetlała się lista ludzi z określonej okolicy.
Pewnie wymagało by to napisania jakiegoś skryptu w php, albo może wykorzystanie i przerobienie jakiegoś istniejącego (niestety w tej materii jestem ciemny).
Tak sobie tylko dumam, już tak mam, że myślę nad rozwiązaniem a nie motaniem.
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
a wiesz dlaczego robia sie wlasnie takie OFFTOPY - dlatego bo NIE MA TAKIEGO MIEJSCA GDZIE MOZNA O TYM POMOWIC:)
chyba nie chodzi o to aby OFFtopowac watek Spoty...mozna zawalac go OFF'ami ale chyba nie na tym rzecz polega...
gdzie chcialbym zadac takie pytanie - wlasnie w dziale ktory zaproponowalem - INTEGRACJA->INTEGRACJA LOKALNA->MALOPOLSKA->"watek Nowy Sacz"...mialbym pewnosc ze trafi tam gdzie powinien i do osob do ktorych powinien...I W TYM CALE SEDNO!
poza tym to jedna z BARDZO WIELU mozliwosci i pytan ktore moga sie pojawic w takim miejscu ja k te ktore proponuje...
wybacz, ale to nei ma sensu...mowie powaznie - przepraszam za stwierdzenie, ale Ty zwyczajnie nie masz BLADEGO pojecia o pewnych kwestiach ktore starasz sie negowac - i nie mowie tego z zadna uszczypliwoscia czy sarkazmem...ja nie mam pojecia o technicznej formie dzialalnosci forum (o czym zreszta pisalem) i mowie o tym otwarcie i staram sie nie wypowiadac w tej dziedzinie i Ciebie prosze o to samo...jesli nie masz o czym pojecia, nie wypowiadaj sie a juz napewno nie brnij w negowanie pewnych kwestii...nie obraz sie, ale tak niestety jest...
Tak? No to proszę przedstaw mi tu Twoje pojęcie próbki reprezentatywnej, bo wytykanie mi braku bladego pojęcia jest tylko trollowaniem z Twojej strony w tym momencie. Czy ty nie rozumiesz, że jeżeli chodzi o sprawy zmian na forum, to w tej kwestii ma się wypowiedzieć próbka reprezentatywna całego forum, a nie tych co mają takie problemy jak Ty? Co Ci da zbadanie zdania na ten temat tylko przedstawicieli Twojej opcji? Od kiedy to mniejszość ma decydować o zmianach, które dotkną całość populacji?
thef - zostawmy te kwestie...oficjalnie zamykam watek probki reprezentacyjnej - sam go zalozylem wiec mysle ze moge uzurpowac sobie prawo do zamkniecia go - a przynajmniej miedzy mna a Toba...:)
odnies sie prosze do propozycji...
Tomaszi -
nie do konca rozumiem kwestie techniczne...ale jesli chodzi o to aby po kliknieciu np na moj profil pojawila sie lista osob ktore maja takze wpisane w miescie "Nowy Sacz" to juz jest latwiej niz sortowanie...ale nadal nie rozwiazuje kwestii platformy do rozmow oraz nadal trzeba "spamowac" na PW i zadawac dziwne pytania pt" poznajmy sie:)"...chyba ze zle zrozumialem to co napisales,
thef - zostawmy te kwestie...oficjalnie zamykam watek probki reprezentacyjnej - sam go zalozylem wiec mysle ze moge uzurpowac sobie prawo do zamkniecia go - a przynajmniej miedzy mna a Toba...:)
odnies sie prosze do propozycji...
Nie ma sprawy, możemy zostawić, tak jak większość rzeczy, które Ci nie pasują w tej dyskusji.
Do propozycji już się odnoszę. Dla mnie można dodać dział "sprawy lokalne", ale podział na województwa nie ma sensu ze względu na to, że będzie raczej więcej podkatalogów niż postów w nich i zrobi się bałagan. Poza tym kierowanie w mailu po polu "województwo" do konkretnego podkatalogu będzie niezbyt szczęśliwe np. dla takich lokalizacji jak Oświęcim. Wystarczy kierowanie do działu "integracja lokalna", choć i to moim zdaniem jest zbędne, bo dlaczego nie do "usterek", "zlotów", "strony klubowej", "zasad", itp. itd. Moim zdaniem oddzielenie "integracji lokalnej" (w sensie wszystko inne niż spoty lokalne) od "offtopic" jest wystarczające i mogę to poprzeć swoim głosem. Myślę, że każda osoba chcąca poszukać jakichś informacji okołorowerkowych ze swojej okolicy bez problemu tam trafi i znajdzie lub założy wątek [moja wioska]. Jestem tez skłonny "zagłosować" za nowym polem przy rejestracji, czyli "województwo" choć tych pól to nam się zaczyna dużo robić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum