najlepiej dopisać współwłaściciela jak radzą koledzy, ojca, wuja, ciotkę - jeśli on będzie w innej ubezpieczalni miał swoje auto niż Ty to zniżki mu nie polecą jak Ty dzwona wyłapiesz. Pewnie bierzesz OC/AC że ceny takie z kosmosu? Mi OC + NNW na 50tys. w mBanku wyniosło 470zł (tata 60% zniżek, i ja)
_________________ Rover 600 2.0 SDi 99'
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 23:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
polofix, czytaj ze zrozumieniem prawko ma mniej niz rok i od tego samoego okresu ma autko. niedawno przerabialem podobna sytuacje i tuw naliczyl gdzies kolo 1800 wiec wcale nie jest konkurencyjny w tym przedziale. co do argumentu brac cokolwiek niech sie inni mecza to idzie tylko rece zalamac. typowa polska mentalnosc. ja wychodze z zalozenia ze nie ide do TU takiego jakiego bym nie chcial spotakc w przypadku kolizji.
Ja w czerwcu (dokładnie 22) będę miał 22 lata, prawko mam od 1.5 roku, samochód i ubezpieczenie na mnie są, płacę.... 800zł z kawałkiem
Jak to możliwe? Ubezpieczony jestem w Aa,Xx,Aa, tam wysokość składki naliczają od mocy silnika, nie od pojemności.
Po za tym mają błąd, bo po próbie powrotu do edycji system sam zmienia na silnik 60 konny, stąd tak małe stawki.
Ekspertem nie jestem (... ), więc mogę się nie znać, każdy silnik dla mnie wygląda podobnie, jak przyjdzie co do czego to płacę tylko różnicę cenową wynikającą z błędu.
Do tego zniżki racji składania wniosku przez neta (chyba 5%) i parę innych... nie naliczają zwyżek za wiek.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 10:13
Potrzebuje samo OC i wszędzie w kalkulatorach zaznaczam tylko OC
AXA Direct - 1620zł
Najgorsze jest to, że nie mam kogoś takiego w rodzinie, żeby się zwrócić o tego typu przysługę.
[ Dodano: Czw Maj 12, 2011 10:13 ]
Wiem już gdzie jest haczyk. Prawo jazdy mam od sierpnia 2010, a polisę potrzebuje od lipca 2011. Jak wpisałem, że chcę polisę od września 2011 to cena spadła o połowę i wynosi 878zł. Hmm nie będę jeździł autem przez 2 miesiące najwyżej...
O ile mi wiadomo musi być ciągłość ubezpieczenia OC. Chyba, ze pociągniesz jeszcze dwa miechy na starym ubezpieczeniu po czym wypowiesz umowę regulując należność tylko za okres w który korzystałeś z tego OC.
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
dokladnie tak jak Pływak napisal. jezeli nie masz ciaglosci to ubezpieczeniowy fundusz gwarancyjny Cie dorwie. i tak oplata taka wynosi:
Wysokość opłaty karnej za brak OC uzależniona jest od:
rodzaj pojazdu:
* samochody osobowe – 500 euro
okresu pozostawania bez oc:
* do 3 dni – 20% pełnej kwoty opłaty
* 4 do 14 dni – 50% pełnej kwoty opłaty
* powyżej 14 dni – 100% kwoty opłaty
średniego kursu euro NBP
Ja za swoje ubezpieczenie w listopadzie ubiegłego roku płaciłem 800 zł w BTA, jak mi wtedy agent mówił to nie ma zwyżek za wiek u tego ubezpieczyciela ( ale może się zmieniło ) więc możesz tam spróbować, samochód jest na mnie.
a spróbuj jeszcze w Compensie dowiedzieć się ile Cię wyniesie. Ale nie licz z kalkulatora, tylko przejdź się osobiście. Jak dobrze pogadasz, to może wyrwiesz z 5% gratis na dobry początek współpracy
Wysłany: Pią Maj 13, 2011 14:51
Mama jest już w dowodzie jako współwłaściciel wpisana, ale to mi nic nie daje przynajmniej tak twierdzą w każdej ubezpieczalni jak dzwonie się pytać o kalkulację. Nie ma prawa jazdy ani nie miała na siebie zarejestrowanego samochodu nigdy, to nic nie wskóram. Tak mi powiedziano.
Znajomy był w takiej samej sytuacji jak Ty. Wziął sobie na współwłaściciela osobę, która ukończyła 26 lat, ale nie posiadała prawa jazdy, ani też nie miała wcześniej żadnego auta na siebie i mimo to dostał zniżkę, tzn. zamiast zwyżki 130% zapłacił 100%. Po prostu musisz poszukać odpowiedniego TU, bo niektóre to uwzględniają...
Ps. A byłeś w tej Compensie?
w sumie to telefonicznie można wszystko ustalić, podaj że mama ma prawko od 20 lat jest w PZU i ma 60% zniżki, i tyle i tak nikt tego nie sprawdzi, a przyślą tanie OC, z dodatkowych myków to mów, że tylko i wyłącznie mama będzie jeździła tym samochodem, Ty masz inne ale jesteś jako współwłaściciel, potem że będzie robiło max do 5tys rocznie, zero zagranicą i zobaczysz jaka będzie zniżka
zadzwoń do mBanku (mDirect) ja podałem tak samo, choć zgodnie z prawdą pod względem taty prawka i zniżek, to przebieg i właściciel już nie, ale oni tylko przytaknęli, zapisali i mają nowego klienta a ja 470zł za rok, oc i nnw na 50tys. i każdy zadowolony
Wysłany: Sob Maj 14, 2011 15:14
maro, nie byłem w Compensie, a dziś nie pójdę, bo sobota, to wszystko już pozamykane. Po niedzieli będę kombinował. Nie mam na to ciśnienia w sumie, bo OC kończy się 10 lipca dopiero, na razie chciałem się rozglądnąć.
Kolego kruszan, jak to nikt nie sprawdzi? Nie ma jakiejś wspólnej bazy danych klientów ubezpieczalni? Przecież ktoś weryfikuje takie dane. Inaczej każdy nawet 18letni kierowca by ubezpieczał auto za grosze.
Wg mnie nie ma takiej wspólnej bazy danych, choć ręki uciąć za to nie dam
Gorzej jak zrobisz tak jak kol. kruszan, a oni po jakimś czasie zażądają potwierdzenia danych, które złożyłeś
mnie też tak się wydaje, tym bardziej, że każda firma teraz zabiega o klienta...
sam osobiście 4ty raz ubezpieczałem samochód, łącznie w 3 różnych TU i nigdy nie sprawdzili danych, zawsze podawałem tylko co i jak telefonicznie (raz osobiście w Allianz) i nie sprawdzali tego, nie weryfikowali, mówiłem że nie było kolizji w ciągu ostatniego roku itd. więc nie wiem, wiadomo ręki nie podłożę, ale uważam, że na spokojnie przejdzie to
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum