U mnie wibracje pojawiły się po zmianie pompki sprzęgła (przy plastikowym wysprzęgliku).
Dołożenie metalowego wysprzęglika nie zwiększyło wibracji.
Dodam tylko, że mi te 'wibracje' w najmniejszym stopniu nie przeszkadzają. To raczej jest delikatne mrowienie pedału... Którego i tak nie powinniśmy trzymać wciśniętego na światłach ze względu na trwałość wysprzęglika
Potwierdzam. Jest korelacja co do wibracji przy zestawie TAZU wysprzęglika i pompki.
Są to minimalne drgania na pedale sprzęgła (mrowienie).
Nie przeszkadza to w żaden sposób. Przy oryginalnych plastikowych AP tego nie było
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do MG i ROVERA
karol77787, a wysprzęglik masz jaki? Bo moim zdaniem głównie metalowy wysprzęglik odpowiada za drgania. Wymieniałem w wozie najpierw pompkę; zauważalnych drgań nie zauważyłem. Po wstawieniu wysprzęglika TAZU drgania na pedale były już zauważalne.
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do MG i ROVERA
Co user to inne wrażenia
Wydaje mi się, że to metalowe rurki bardziej przenoszą drgania niż plastikowe. Nie wiem, czy samo ich ułożenie też może mieć jakiś wpływ .
Ciekaw jestem, czy TAZU wie o tej przypadłości i kombinują jak to wyeliminować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum