Forum Klubu ROVERki.pl :: [R75] Problemy po wymianie silnika
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj





Poprzedni temat «» Następny temat
Udostepnij na Facebook [R75] Problemy po wymianie silnika

Utrata mocy i wysokia konsumpcja paliwa
Autor Wiadomość
petrus70 



Dołączył: 14 Sie 2007
Posty: 5
Skąd: Londyn




Wysłany: Wto Sie 14, 2007 17:59   [R75] Problemy po wymianie silnika
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie

Witam serdecznie wszystkich klubowiczow "Rowerkow".

Od niedawna jestem nowym wlascicielem Rovera 75 1.8 16v. Po okazyjnym zakupie Rovera z uszkodzonym silnikiem zdecydowalem o wymianie tego silnika na uzywany w dobrym stanie. Po wymianie samochod stracil moc, wzroslo zuzycie paliwa samochod dziwnie reaguje na "dodanie gazu" - tak jakby po chwili dopiero powoli sie rozkreca. Przy zakladaniu silnika mechanik, ktory mi to robil powiedzial ze nie ma odpowiedniego urzadzenia do tego modelu do ustawien komputera ale cos sprobuje zrobic i nie wiem czy przypadkiem czegos nie uszkodzil. Nadmieniam ze bylem juz dwa razy w serwisie ROVERA na diagnostyce ale to nic nie pomoglo. Prosze pomozcie mi z tym problemem, moze ktos ma jakies sugestie.
Dzieki Piotr
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 18, 2010 14:35, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
SPAMU¦







Wysłany: Wto Sie 14, 2007 17:59   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)




 
 
bartko100 



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 135
Skąd: Łosice




Wysłany: Wto Sie 14, 2007 18:56   

Czy ty kolego masz coś takiego że po gwałtownym dodaniu gazu po sekundzie gdzieś wchodzi w obroty dopiero? i takie przydławienie?
 
 
 
petrus70 



Dołączył: 14 Sie 2007
Posty: 5
Skąd: Londyn




Wysłany: Sro Sie 15, 2007 01:31   

Tak dakladnie co powiedziales i mysle ze nie uzyskuje pelnej mocy.
 
 
bartko100 



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 135
Skąd: Łosice




Wysłany: Sro Sie 15, 2007 05:24   

Pociesze cie jak powiem że mam to samo i na testbooku pokazuje ok a nikt nie wie co jest, może chłopaki na forum coś wymyslą. A taki sam miałeś silnik przed wymianą?
 
 
 
petrus70 



Dołączył: 14 Sie 2007
Posty: 5
Skąd: Londyn




Wysłany: Sro Sie 15, 2007 05:43   

Tak dakladnie taki sam silnik zamontowalem
 
 
bartko100 



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 135
Skąd: Łosice




Wysłany: Sro Sie 15, 2007 10:44   

widzisz ja mam podobnie, w servisie na kom stwierdzili że wszystko sprawne i jestem w kropce. a na wyższych obrotach nie przerywa? opisz dokładnie, precyzyjnie jakie objawy to może koledzy coś wymyslą. Ja czekam co sie okaże bo już miesiąc z tym walcze.Na początek może warto zmierzyć ciśnienie na cylindrach, silnik niewiadomego pochodzenia?
 
 
 
petrus70 



Dołączył: 14 Sie 2007
Posty: 5
Skąd: Londyn




Wysłany: Sro Sie 15, 2007 15:14   

Samochod zachowuje sie calkiem normalnie (nornalmie startuje "za pierwszym razem" Trzyma wolne obroty, silnik rowno pracuje, zadne kontrolki nie wskazuja usterki). Nie ma tylko odpowiedniej mocy, wolno wchodzi na obroty i maksymala predkosc jaka jedzie na autostradzie to 140 km/h i wiecej nie pojdzie. W jednym z serwisow sugerowali czujnik tlenu? - czy istnieje taki? albo injector? ale nie wiem co o tym sadzic. Ja predzej bym stawial na ECU i Remaping. Czy wie ktos moze jak samemu sprawdzic ustawienia ECU, jaki urzadzenie (wtyk) uzyc i software?

[ Dodano: Sro Sie 15, 2007 5:15 pm ]
A moze to jest przytkany katalizator, kto wie jak to sprawdzic?
 
 
Maciek321 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2007
Posty: 139
Skąd: Skawina




Wysłany: Czw Sie 16, 2007 06:51   

petrus70 napisał/a:
Nie ma tylko odpowiedniej mocy, wolno wchodzi na obroty i maksymala predkosc jaka jedzie na autostradzie to 140 km/h i wiecej nie pojdzie.


100% pompa paliwa... Podjedź gdzies i sprawdz cisnienie paliwa. Zadko, ale czasem tez pada regulator cisnienia paliwa.
 
 
piter34 




Pomógł: 775 razy
Dołączył: 07 Sie 2003
Posty: 7418
Skąd: Kraków

MG ZT-T


Wysłany: Pon Sie 20, 2007 14:50   

petrus70, rozwiązałeś problem?
_________________
Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum

Wersja do druku
Dodaj temat do ulubionych

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów [R75] problemy po wymianie rozrządu
pkfamilia Rover serii 75, MG ZT 1 Czw Kwi 03, 2014 18:50
rafalmis1
Brak nowych postów [MG ZT] Po wymianie silnika
Ryszard1205 Rover serii 75, MG ZT 11 Wto Gru 11, 2007 21:17
Ryszard1205
Brak nowych postów [R75] Głośna praca silnika po wymianie oleju
Marek_75 Rover serii 75, MG ZT 1 Nie Paź 12, 2008 10:37
Rowan
Brak nowych postów [R75] Problemy z uruchomieniem silnika
pkfamilia Rover serii 75, MG ZT 10 Wto Gru 09, 2008 00:21
Zukowaty
Brak nowych postów [R75] Problemy z uruchamianiem rozgrzanego silnika
Silnik rozgrzany nie uruchamia się i przerywa w czasie jazdy R 75
KryDa Rover serii 75, MG ZT 6 Sro Sty 19, 2011 21:03
sash997



Forum Klubu ROVERki.pl  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | © klub ROVERki.pl
Hosted by NETLink