Forum Klubu ROVERki.pl :: [R820] Brak prądu na rozruszniku
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj





Poprzedni temat «» Następny temat
Udostepnij na Facebook [R820] Brak prądu na rozruszniku
Autor Wiadomość
marcosss 



Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: biała podlaska




Wysłany: Wto Gru 28, 2010 11:52   [R820] Brak prądu na rozruszniku
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996

witam
przy przekręceniu kluczyka gaśnie radio i rozrusznik nie kręci, i nie dochodzi prąd przy przekręceniu kluczykiem, jaka przyczyna tego?
Ostatnio zmieniony przez szoso Wto Gru 28, 2010 11:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
SPAMU¦







Wysłany: Wto Gru 28, 2010 11:52   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)




 
 
UniculTLX 




Pomógł: 15 razy
Dołączył: 12 Gru 2009
Posty: 182
Skąd: Kraków

Rover 800


Wysłany: Wto Gru 28, 2010 17:41   

A centralny zamek otwiera wszystkie drzwi, czy tylko te kierowcy?
 
 
 
marcosss 



Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: biała podlaska




Wysłany: Wto Gru 28, 2010 18:45   

centralny zamek tylko czasem zamknie a już nie otwiera :bezradny:
 
 
UniculTLX 




Pomógł: 15 razy
Dołączył: 12 Gru 2009
Posty: 182
Skąd: Kraków

Rover 800


Wysłany: Wto Gru 28, 2010 19:02   

Pewnie pilota do niego nie masz? generalnie zawiesiła sie centralka... Spróbuj odpiąć aku, zaryglować wszystkie drzwi ręcznie, podepnij aku, wsadź kluczyk w drzwi kierowcy, przekręć w prawo, potem w lewo i jeszcze raz w prawo - przy odrobinie szczęścia się odwiesi. Jak nie, to będzie trza zmienić centralkę, albo dorwać pilota z modułem podczerwieni.
 
 
 
marcosss 



Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: biała podlaska




Wysłany: Sro Gru 29, 2010 08:29   

mam pilota z którym przez 2 lata nie było problemu, ale bardziej chodzi mi o brak prądu na rozruszniku....czy centralka może mieć cos z tym wsólnego??? :roll:
 
 
UniculTLX 




Pomógł: 15 razy
Dołączył: 12 Gru 2009
Posty: 182
Skąd: Kraków

Rover 800


Wysłany: Sro Gru 29, 2010 08:44   

Gdyby nie miała, to bym o niej nie pisał :wink: U mnie było to samo, centralny zamek nie otwierał wszystkich drzwi, jedynie od czasu do czasu pipnął głośniczek na podszybiu. Przekręcałem kluczyk - zapłon był, ale rozrusznik siedział już cicho. Przełożyłem centralkę i wsio wróciło do normy.
 
 
 
marcosss 



Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: biała podlaska




Wysłany: Sro Gru 29, 2010 11:43   

U mnie z klucza centralny otwiera i zamyka wszystkie drzwi ale już z pilota nawet nie zamyka :sad: a jeczsze wczoraj zamykał...czy może być wina pilota??bo od dłuższego czasu nie zamykałem nim drzwi bo nie było takiej potrzeby i chyba bateria była słaba ale już ją wymieniłem...
 
 
UniculTLX 




Pomógł: 15 razy
Dołączył: 12 Gru 2009
Posty: 182
Skąd: Kraków

Rover 800


Wysłany: Sro Gru 29, 2010 12:12   

Aha, czyli z kluczyka wsio działa. To w takim razie musisz sie przypatrzyć na sam rozrusznik - sprawdź czy przy przekręceniu kluczyka cyka wogóle czy zero jakichkolwiek oznak życia. Do rozrusznika dochodzą 2 przewody - jeden gruby prosto z klemy dodatniej, drugi cieńki biegnący do skrzynki bezpieczników pod maską (z tego co pamiętam, to dochodzi on do przekaźnika umieszczonego w lewym dolnym rogu skrzyneczki - przerzuca masę na rozruch).
 
 
 
marcosss 



Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: biała podlaska




Wysłany: Sro Gru 29, 2010 13:02   

Po przekręceniu kluczyka rozrusznik nawet nie jęknie... brałem ten cieńszy przewód z rozrusznika i podłączałem kontrolke i po przekręceniu kluczykiem powinien tam być prąd a niestety nie ma...tylko dziwne jest to że po przekręceniu kluczyka na rozruch gaśnie radio tak jakby razem coś zwierało...

[ Dodano: Sro Gru 29, 2010 13:02 ]
Tak sobie kombinuje i myśle że jesli jest uszkodzony pilot i po włożeniu kluczyka do stacyjki pilot nie daje sygnału żeby zadziałał immo...i przez to brak prądu na rozruszniku??
sam już nie wiem :bezradny:
 
 
UniculTLX 




Pomógł: 15 razy
Dołączył: 12 Gru 2009
Posty: 182
Skąd: Kraków

Rover 800


Wysłany: Sro Gru 29, 2010 18:57   

Radio gaśnie dlatego, że przy rozruchu wszystkie inne odbiorniki prądu gasną - to jest norma. A spróbuj podmienić przekaźnik ten w skrzyneczce pod maską w lewym dolnym rogu (patrząc od lewego boku auta).
 
 
 
marcosss 



Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: biała podlaska




Wysłany: Czw Gru 30, 2010 16:39   

jutro zobacze ten przekaznik bo na dzisiaj mam dość... przed chwilą zauważyłem że po otwarciu drzwi od strony kierowcy nie zapala się oświetlenie kabiny i drzwi a od strony pasazera wszystko jest w najlepszym porządku...

[ Dodano: Czw Gru 30, 2010 16:39 ]
przekaznik przekładałem i nic z tego...przy okazji udało mi sie naprawić oświetlenie drzwi i wnętrza...
 
 
marcosss 



Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: biała podlaska




Wysłany: Sob Sty 01, 2011 14:11   [R820] blokada alarmu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996

Czy dodatkowy alarm może zablokować dopływ pradu do rozrusznika? Mysle że tan alarm jest zapsuty bo nie reaguje na pilota. I co mam zrobić? czy wymiana alarmu odblokuje dopływ prądu?
 
 
szoso 
Klubowicz





Pomógł: 433 razy
Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 6252
Skąd: Ostrołęka

Rover 400


Wysłany: Sob Sty 01, 2011 14:15   

marcosss, twoje tematy zostały scalone, na drugi raz proszę kontynuować poprzedni i nie zakładać nowego
_________________
Zanim zadasz pytanie, użyj funkcji szukaj i przeczytaj techniczny FAQ.
Nie udzielam pomocy na pw! Masz problem? Pisz na forum!

Szanuj moderatora swego bo możesz mieć gorszego!
pozdrawiam Krzysiek
 
 
UniculTLX 




Pomógł: 15 razy
Dołączył: 12 Gru 2009
Posty: 182
Skąd: Kraków

Rover 800


Wysłany: Sob Sty 01, 2011 20:46   

A sprawdzałeś czy to nie jest wina samego rozrusznika? Trzeba by go spiąć na krótko i zobaczyć czy będzie jakakolwiek reakcja.
 
 
 
marcosss 



Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: biała podlaska




Wysłany: Nie Sty 02, 2011 08:44   

Jak sprzwdzić rozrusznik na krótko?nigdy wcześniej tego nie robiłem...
 
 
Konix 



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 473
Skąd: Katowice




Wysłany: Nie Sty 02, 2011 17:23   

Odpinasz ten cieńki kabelek z rozrusznika, dajesz tam jakiś inny i dotykasz nim + na aku. Nie zapomnij dać na luz, bo cie może maszyneria zaatakować ;)
 
 
marcosss 



Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: biała podlaska




Wysłany: Pon Sty 03, 2011 17:46   

rozrusznik kręci na krótko a z kluczyka ani drgnie...
 
 
Tomek1212 




Pomógł: 84 razy
Dołączył: 09 Lis 2008
Posty: 1512
Skąd: Tarnów




Wysłany: Wto Sty 04, 2011 20:44   

Jeżeli założony jest jakiś dokładany alarm lub immo to pierwsze co bym zrobił to zaczął od odpięcia tych dobrodziejstw, bo takie wynalazki mają zwyczaj po kilku latach dawać nieźle w dupę.
 
 
 
marcosss 



Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: biała podlaska




Wysłany: Nie Sty 16, 2011 15:23   

Problem rozwiązany. Pomógł elepstryk za 200zł. Odłączył immo i alarm...teraz wszystko działa poprawnie. :rotfl:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum

Wersja do druku
Dodaj temat do ulubionych

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów [R825] Alarm/brak prądu
Deepack Rover serii 800 5 Pią Gru 10, 2010 18:05
tyloniusz
Brak nowych postów [R820] Brak oleju - wyciek?
Yog-Sothoth Rover serii 800 4 Nie Cze 27, 2010 20:58
Konix
Brak nowych postów [r820] Jak odpowietrzyc sprzegło brak biegów na odpalonym
Granat Rover serii 800 8 Pią Cze 06, 2014 23:30
Granat
Brak nowych postów [R820] STRASZNIE TELEPIE , BRAK MOCY ,ZALEWA 1 I 4 ŚWIECE
WYMIENIŁEM SILNIK I MAM TERAZ PROBLEM STRASZNIE TELEPIE , BRAK MOCY ,ZALEWA 1 I 4 ŚWIECE POMOCY
KOSCIAK8 Rover serii 800 17 Pią Paź 30, 2009 17:57
marcus
Brak nowych postów [R827] Pobór prądu w stanie spoczynku - 0,3A
Aku wytrzymuje do 5dni
Tomek1212 Rover serii 800 45 Pią Gru 25, 2009 19:09
blue827



Forum Klubu ROVERki.pl  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | © klub ROVERki.pl
Hosted by NETLink