Forum Klubu ROVERki.pl :: [rover 420] problem z odpaleniem
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj





Poprzedni temat «» Następny temat
Udostepnij na Facebook [rover 420] problem z odpaleniem
Autor Wiadomość
cannabis25 



Dołączył: 27 Sty 2012
Posty: 11
Skąd: warszawa




  Wysłany: Pią Sty 27, 2012 19:39   [rover 420] problem z odpaleniem
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997

witam wszystkich) jak w tytule mam problem z odpaleniem mojego roverka:( myslalem ze padl akumulator ale probowalem go odpalic za pomaca przewodow i nic nie dalo. samochod z naladowanym akumulatorem(bus)chodzil ponad godzine.jak odpalam na poczatku slychac jak rozrusznik zaczyna krecic ale po chwili slychac jjakies pykanie stukanie niewiem co to:(. podejrzewam moze ze to swiece trzeba wymienic albo cos z rozrzadem chociarz rozrzad ma 10tys przejechane. moze pomozecie z gory dziekuje:)
 
 
SPAMU¦







Wysłany: Pią Sty 27, 2012 19:39   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)




 
 
tronsek 
Klubowicz





Pomógł: 271 razy
Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 3138
Skąd: Lubań

Rover 400


Wysłany: Pią Sty 27, 2012 19:53   

cannabis25 napisał/a:
na poczatku slychac jak rozrusznik zaczyna krecic ale po chwili slychac jjakies pykanie stukanie niewiem co to
Na początek sprawdź połączenie przewodu masy.
_________________
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
R400 SDi - "Silver Hornet"
R216 Coupe - "Tahiti Storm"
Pozdrawiam !!
 
 
 
tomass 




Dołączył: 22 Sty 2012
Posty: 19
Skąd: Kraków




Wysłany: Pią Sty 27, 2012 19:54   problemy z odpaleniem.

Witam.
Miałem podobny problem przy odpalaniu roverka,też pykało ćpykało okazało się że problem był przy rozruszniku, szczotki rozrusznika jak się kończą lub zawieszą w szczotkoczymaczu czasami z powodu zabrudzenia.
Pozdrawiam.
 
 
cannabis25 



Dołączył: 27 Sty 2012
Posty: 11
Skąd: warszawa




Wysłany: Pią Sty 27, 2012 20:11   

no nic dzieki jutro zobacze co z tegop wyjdzie pozdrawiam sprobuje cos zrobic z tym rozrusznikiem bo masa podpieta jak macie jeszcze jakies propozycje to poprosze:) a moze ma ktos namiary na mechanika w stolicy!!
 
 
tronsek 
Klubowicz





Pomógł: 271 razy
Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 3138
Skąd: Lubań

Rover 400


Wysłany: Pią Sty 27, 2012 20:14   

cannabis25 napisał/a:
a moze ma ktos namiary na mechanika w stolicy!!
Skontaktuj się z kolegą Mariusz418 Super fachowiec od ROVER'ków http://forum.roverki.eu/p...wprofile&u=2277
_________________
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
R400 SDi - "Silver Hornet"
R216 Coupe - "Tahiti Storm"
Pozdrawiam !!
 
 
 
mi_sza1 



Pomógł: 10 razy
Dołączył: 19 Sty 2008
Posty: 285
Skąd: Terespol




Wysłany: Pon Sty 30, 2012 14:47   

cannabis25 napisał/a:
rozrusznik zaczyna krecic ale po chwili slychac jjakies pykanie stukanie niewiem co to

Akumulator jest tak rzozładowany że wystarcza mu mocy na parę sekund, a potem zaczynają 'pykać strzelać' przekażniki -to normalne. Spróbuj naladować akumulator prostownikiem i odpalaj. albo pożycz na próbę.
 
 
cannabis25 



Dołączył: 27 Sty 2012
Posty: 11
Skąd: warszawa




Wysłany: Czw Lut 02, 2012 17:17   

okazalo sie ze akumulator siadl bo pasek od alternatora sie slizgal na rolce i po wlozeniu nowego akumulatora odpalil ale po przejecaniu ok 1km urwalo rolke z napinacza i to byl koniec jazdy:(
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum

Wersja do druku
Dodaj temat do ulubionych

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Przyklejony: [Rover 400/45/MG ZS] Artykuły, z którymi warto się zapoznać
kasjopea Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS 0 Pią Lut 18, 2011 21:07
kasjopea
Brak nowych postów [Rover 45] Problem z odpaleniem
herkules.rs Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS 3 Nie Kwi 08, 2012 13:56
bizon
Brak nowych postów [R420]problem z odpaleniem rover 420 si lux
paulina2011 Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS 0 Pią Sty 27, 2012 08:00
paulina2011
Brak nowych postów [rover 416 ] problem z odpaleniem po wujezdzeniu benzyny
adi7778 Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS 6 Nie Kwi 28, 2013 18:27
adi7778
Brak nowych postów [Rover 45 1.8 2000] - problem z odpaleniem zimnego silnika
Jinxus Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS 4 Wto Wrz 14, 2010 23:05
Jinxus



Forum Klubu ROVERki.pl  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | © klub ROVERki.pl
Hosted by NETLink