Forum Klubu ROVERki.pl :: Reklama WOŚP
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj





Poprzedni temat «» Następny temat
Reklama WOŚP
Autor Wiadomość
rafalmis1 




Dołączył: 30 Kwi 2012
Posty: 2999
Skąd: Dynów

Rover 75

Wysłany: Nie Sty 12, 2014 12:37   

u mnie na S2 lepiej reklamę się zamyka niż na kompie. Na telefonie fajnie na całym ekranie wyrzuca i jest przycisk do zamknięcia (używam oryginalnej systemowej przeglądarki, ponieważ jest najszybsza, mimo, że nie zbyt wygodna). Na kompie reklamę wyrzuca na górę przeglądarki i trzeba szukać przycisku, ale tragedii nie ma :P (przeglądarka Chrom, rozdzielczość ekranu Full HD)
_________________
.: Podpis użytkownika wymaga edycji :.
Ostatnio zmieniony przez rafalmis1 Nie Sty 12, 2014 12:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
SPAMU¦






Wysłany: Nie Sty 12, 2014 12:37   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)




 
 
MaReK 
Instytucja wspierająca


Pan
Wszechomogący :)


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 7962
Skąd: Warszawa/Mokotów

MG ZT

Wysłany: Nie Sty 12, 2014 12:46   

Nie ma co teraz blokować ;)
Reklamy nie ma ;)
_________________
Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu

dolny śląsk:marcin.misek
wielkopolska: longer86
 
 
 
bizon 




Dołączył: 01 Maj 2010
Posty: 2093
Skąd: Poznań

Rover 400

Wysłany: Nie Sty 12, 2014 21:32   

MaReK napisał/a:
No to o co ;) ?
Przecież ta reklama, podobnie jak większość korzysta z tego samego schematu.
Obrazek jest skalowalny w stosunku do rozdzielczości ekranu urządzenia na którym się wyświetla. Nieważne czy telefon, tablet czy 57" tv. Jeśli ekran jest większy niż 500 px w poziomie, to obrazek zachowa oryginalny rozmiar i będzie się próbował centrować. Na mniejszych niż 500 px będzie się skalował do żądanej rozdzielczości.

wlasnie o to ze sie nie skaluje i specjalnie sprawdzalem na dwoch laptopach 10 calowych (moim zdaniem dosc powszechnych) i jak obrazek jest wiekszy niz rozdzielczosc ekranu, a w takich urzadzeniach nie ustawia sie wiekszych to reklama sie nie miesci i napis zamknij jest poza ekranem. a caly czas sugerujesz wine przegladarki lub urzadzenia.

MaReK napisał/a:
Nie ma jednak żadnych przeciwwskazań, żeby takie przyciski umieszczać dowolnie

Przeciwskazan moze i nie ma, ale chyba robicie forum dla ludzi a nie dla swojej satysfakcji i nie po to zeby utrudnic przegladanie
 
 
 
kasjopea 


Członek Zarządu
wiceprezes


Dołączyła: 08 Paź 2007
Posty: 3890
Skąd: Włocławek

MG ZS

Wysłany: Nie Sty 12, 2014 22:00   

Dłużej o tym gadacie, niż ta reklama wisiała :roll: .
_________________
Pozdrawiam Monika
 
 
 
walkie 




Dołączyła: 13 Sie 2006
Posty: 2981
Skąd: Lubnów/Wroc/Krk

Rover 45

Wysłany: Nie Sty 12, 2014 22:43   

pewnie po to by w przyszlosci podobnego zonka nie bylo.
_________________
Nic nie trwa wiecznie...
 
 
 
kasjopea 


Członek Zarządu
wiceprezes


Dołączyła: 08 Paź 2007
Posty: 3890
Skąd: Włocławek

MG ZS

Wysłany: Nie Sty 12, 2014 23:02   

Jakiego zonka? MaReK wytłumaczył co i jak i dlaczego.
_________________
Pozdrawiam Monika
 
 
 
walkie 




Dołączyła: 13 Sie 2006
Posty: 2981
Skąd: Lubnów/Wroc/Krk

Rover 45

Wysłany: Nie Sty 12, 2014 23:14   

zgadza się, jednak dla wielu osób reklama ta była uciążliwa i w przyszłości można to zmienić :)
_________________
Nic nie trwa wiecznie...
 
 
 
MaReK 
Instytucja wspierająca


Pan
Wszechomogący :)


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 7962
Skąd: Warszawa/Mokotów

MG ZT

Wysłany: Nie Sty 12, 2014 23:50   

bizon napisał/a:
wlasnie o to ze sie nie skaluje i specjalnie sprawdzalem na dwoch laptopach 10 calowych (moim zdaniem dosc powszechnych) i jak obrazek jest wiekszy niz rozdzielczosc ekranu, a w takich urzadzeniach nie ustawia sie wiekszych to reklama sie nie miesci i napis zamknij jest poza ekranem. a caly czas sugerujesz wine przegladarki lub urzadzenia.

Jak to jest, że jednym się zmniejsza, a Tobie nie ;) Ja także sprawdziłem na kilku mobilnych urządzeniach jakie mam pod ręką (tel, tablet) oraz przeglądarkach internetowych. W każdym możliwym wypadku reklama się skalowała i dawała zamknąć. Różnica taka, że tam gdzie nie było obsługi poprawnej flash'a reklama lądowała pod nim, a nie nad nim. Ale to nie przeszkadzało w niczym.

bizon napisał/a:
Przeciwskazan moze i nie ma, ale chyba robicie forum dla ludzi a nie dla swojej satysfakcji i nie po to zeby utrudnic przegladanie

Jest satysfakcja z robienia czegoś dla ludzi ;) Nie widzę tutaj logicznej spójności między tym, a przyciskiem na dole ;) Nawet gdyby ten przycisk był na górze w Twoim wypadku również mogłoby to być niemożliwe do zamknięcia ;) Skoro u większości dało się zamknąć, w tym u mnie na kilku urządzeniach, to pewnie większość należy brać za wyznacznik i do nich się dopasowywać. Przy następnych tego typu akcjach, sprawdzisz czy może jednak coś w Twoim systemie nie koliduje z bannerami ;)

walkie napisał/a:
pewnie po to by w przyszlosci podobnego zonka nie bylo.

Jedyny zonk jaki był, to taki, że remigiusz zablokował reklamę :)
Następne będą bardziej sprytne ;)

walkie napisał/a:
zgadza się, jednak dla wielu osób reklama ta była uciążliwa i w przyszłości można to zmienić :)

Mnie też ona wyskakiwała ;) Nie było czasu na robienie rozgraniczeń komu powinna, a komu nie ;) To akurat była reklama WOŚP, ale następna może być jakiegoś wymagającego sponsora, którego interesują tylko efekty a nie przyzwoitość ;) Skoro np. bizon nie chce wesprzeć Klubu tradycyjnie, ale chce tu bywać musi przeboleć agresywny marketing niejednokrotnie zupełnie niecelowany w niego ;)

Ten typ reklamy taki jest - uciążliwy ;)
_________________
Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu

dolny śląsk:marcin.misek
wielkopolska: longer86
 
 
 
bizon 




Dołączył: 01 Maj 2010
Posty: 2093
Skąd: Poznań

Rover 400

Wysłany: Pon Sty 13, 2014 08:58   

MaReK napisał/a:
Nawet gdyby ten przycisk był na górze w Twoim wypadku również mogłoby to być niemożliwe do zamknięcia ;) Skoro u większości dało się zamknąć, w tym u mnie na kilku urządzeniach, to pewnie większość należy brać za wyznacznik i do nich się dopasowywać. Przy następnych tego typu akcjach, sprawdzisz czy może jednak coś w Twoim systemie nie koliduje z bannerami ;)

Gdyby byl u gory dalo by sie zamknac ale skoro to taki wielki problem nastepnym razem umiescic go u gory to sorry za podsuniecie pomyslu, tylko w takim razie nie wiem po co ten dzial skoro sugestia polepszenia czegos aby u ludzi z "niezaktualizowanym flashem" rowniez dawalo sie zamknac a w niczym reklama by nie ucierpiala jest traktowane wrogo.

Cytat:
Jest satysfakcja z robienia czegoś dla ludzi ;) Nie widzę tutaj logicznej spójności między tym, a przyciskiem na dole ;)

To pomysl jeszcze raz to moze zauwazysz. Bo nie uwazam ze jestem jedyny, po prostu 99% uzytkownikow wogole nie zaglada na ten dzial, tez niogdy nie zagladam.

MaReK napisał/a:
ale chce tu bywać musi przeboleć agresywny marketing niejednokrotnie zupełnie niecelowany w niego ;)

Nigdzie nie powiedzialem ze mam pretensje o samo istnieje reklamy. Podsunalem tworcom forum jedynie pomysl na przyszlosc.

MaReK napisał/a:
Skoro np. bizon nie chce wesprzeć Klubu tradycyjnie,

Sorry ze wole kupic kurtke dziecku niz dac na klub
 
 
 
MaReK 
Instytucja wspierająca


Pan
Wszechomogący :)


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 7962
Skąd: Warszawa/Mokotów

MG ZT

Wysłany: Pon Sty 13, 2014 10:54   

bizon napisał/a:
Gdyby byl u gory dalo by sie zamknac

Gdyby ciocia miała wąsy byłaby wujaszkiem... skąd wiesz, że przycisk u góry też by nie znikał. Obrazek się skalował, a nie napis "ZAMKNIJ". Jeśli Twoja przeglądarka nie skalowała go poprawnie, to przycisk także wypadłby poza Twoim ekranem aktywnym.

bizon napisał/a:
skoro to taki wielki problem nastepnym razem umiescic go u gory to sorry za podsuniecie pomyslu

Nic się nie stało ;) To nie chodzi o problem wielki czy mały. Ot przycisk został zrobiony pod obrazkiem. Czytasz obrazek jak wszystko inne od lewej do prawej z góry na dół i tam Twój wzrok widzi "ZAMKNIJ". Twój nie widział, ale śmiem wątpić w problem po stronie kodu.

bizon napisał/a:
tylko w takim razie nie wiem po co ten dzial skoro sugestia polepszenia czegos aby u ludzi z "niezaktualizowanym flashem" rowniez dawalo sie zamknac a w niczym reklama by nie ucierpiala jest traktowane wrogo.

Po pierwsze Ty nie zacząłeś od sugestii tylko od próby wmówienia innym, że coś źle działa.
Być może, ale moim zdaniem tylko u Ciebie. Zatem podjąłem dyskusję, chociaż w między czasie inni pisali, że u nich jest okej. Po drugie nieaktualizowany flash nie ma tu nic do rzeczy, gdyż reklama nie jest wykonana w tej technologii. To zwykły popup oparty o skrypt JAVA. Sam dział traktuje nie tylko o sugestiach, ale również o błędach w działaniu strony i forum. Więc już nie wiem teraz czy to sugestia czy zgłoszenie błędu. Jeśli sugestia, że przycisk lepszy na górze od tego na dole, okej... wezmę pod uwagę przy następnej reklamie. Jako błąd - nie wydaje mi się, skoro u innych jest poprawnie, a także na urządzeniach o przekątnej ekranu mniejszej niż 10 cali.

bizon napisał/a:
Bo nie uwazam ze jestem jedyny, po prostu 99% uzytkownikow wogole nie zaglada na ten dzial, tez niogdy nie zagladam.

A skąd masz takie dane? W końcu jednak tutaj zajrzałeś i napisałeś ;) Być może inni nie, bo nie mieli takich problemów. Być może użytkowników 10" netbooków jest jak na lekarstwo i być może nawet nie zdążyli tego zauważyć ;)

bizon napisał/a:
Podsunalem tworcom forum jedynie pomysl na przyszlosc.

Dzięki :)

bizon napisał/a:
Sorry ze wole kupic kurtke dziecku niz dac na klub

Nie przepraszaj. Życie jest sztuką wyboru.
_________________
Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu

dolny śląsk:marcin.misek
wielkopolska: longer86
 
 
 
bizon 




Dołączył: 01 Maj 2010
Posty: 2093
Skąd: Poznań

Rover 400

Wysłany: Pon Sty 13, 2014 12:27   

MaReK napisał/a:
Gdyby ciocia miała wąsy byłaby wujaszkiem... skąd wiesz, że przycisk u góry też by nie znikał. Obrazek się skalował, a nie napis "ZAMKNIJ". Jeśli Twoja przeglądarka nie skalowała go poprawnie, to przycisk także wypadłby poza Twoim ekranem aktywnym.

Wyobraz sobie ze mozna ustawic cos takiego jak orientacja pionowa. Na niej obrazek sie miescil i przycisk zamknij dzialal. tak zamknalem za pierwszym razem, potem wpadlem ze po odswiezeniu strony juz sie nie pojawiala.

MaReK napisał/a:
Po drugie nieaktualizowany flash nie ma tu nic do rzeczy

O flashu Ty pierwszy napisales dwa posty wyzej, ja powtorzylem i dalem to w cudzyslowiu jako odnosienie to Twojeo argumentu.

MaReK napisał/a:
W końcu jednak tutaj zajrzałeś i napisałeś

Zagladalem tu bo napisalem post. Tak tu nie zagladam czy przypadkiem ktos bledu nie zglosil, i podejrzewam ze spora wiekszosc tu nie zaglada.

MaReK napisał/a:
Jeśli sugestia, że przycisk lepszy na górze od tego na dole, okej... wezmę pod uwagę przy następnej reklamie.

Dzieki, nie oczekiwalem nic wiecej.

MaReK napisał/a:
ale śmiem wątpić w problem po stronie kodu.

Tego juz teraz nie sprawdzimy, ale jesli wina faktycznie po stronie aktualizacji u mnie w kompie to sa zapewne forumowicze korzystajacy z laptopow sluzbowych w ktorych na takie rzeczy sie nie zwraca uwagi lub po prostu nie znaja sie na komputerach i to co im wgrali na poczatku to maja do dzis i warto to wziasc pod uwage przy tworzeniu nastepnej reklamy, ale to juz wspomniales a ja podziekowalem. Az trudno mi sobie wyobrazic ze tylko na moim i mojego ojca kompie zle dzialalo :) .

MaReK napisał/a:
Ot przycisk został zrobiony pod obrazkiem. Czytasz obrazek jak wszystko inne od lewej do prawej z góry na dół i tam Twój wzrok widzi "ZAMKNIJ". Twój nie widział, ale śmiem wątpić w problem po stronie kodu.

Przyznaje, dobry argument. wczesniej slyszalem tylko ze nie jest u gory bo nie ma takiego obowiazku.

Z mojej strony z usmiechem na twarzy to tyle, czekamy na kolejna reklame :) pozdrawiam
 
 
 
MaReK 
Instytucja wspierająca


Pan
Wszechomogący :)


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 7962
Skąd: Warszawa/Mokotów

MG ZT

Wysłany: Pon Sty 13, 2014 13:04   

bizon napisał/a:
Wyobraz sobie ze mozna ustawic cos takiego jak orientacja pionowa.

Jasne. Można wyłączyć i włączyć komputer. Można też skorzystać z innego...
Baner korzysta z cookies (tu kolejny termin). Jest on ustawiony na czas, pojawia się po X sek. od wcześniejszego pojawienia się i zamknięcia.

bizon napisał/a:
Na niej obrazek sie miescil i przycisk zamknij dzialal. tak zamknalem za pierwszym razem, potem wpadlem ze po odswiezeniu strony juz sie nie pojawiala.

To tym bardziej wskazuje na to, że coś masz nie tak. Obrazek powinien się dopasować, tak dzieje się na mniejszych urządzeniach i potwierdzają to inni, nie tylko ja. Jeśli sekcja DIV ustawiała przycisk poniżej lub powyżej obrazka to czy byłby na dole czy na górze u Ciebie nie zrobiłoby różnicy. Nadal nie pojawiłaby się w obszarze aktywnego ekranu Twojego komputera.

bizon napisał/a:
O flashu Ty pierwszy napisales dwa posty wyzej, ja powtorzylem i dalem to w cudzyslowiu jako odnosienie to Twojeo argumentu.

A zrozumiałeś coś z tego co napisałem te dwa posty wyżej, czy tylko powtarzasz?
Wytłumaczę jeszcze raz dokładniej. We flashu jest banner o kalendarzu (na pierwszej stronie). Jeśli nie ma poprawnej jego obsługi, okienko z reklamą będzie "pod" bannerem. Napisałem również, że to w niczym nie koliduje jeśli o zamknięcie chodzi.

bizon napisał/a:
Zagladalem tu bo napisalem post. Tak tu nie zagladam czy przypadkiem ktos bledu nie zglosil, i podejrzewam ze spora wiekszosc tu nie zaglada.

Tak czy inaczej zajrzałeś i nawet napisałeś post ;) Dobrze zrobiłeś w sumie. Bo zgłaszasz problem jako taki, nawet jeśli dotyczy tylko Ciebie. Jeśli większość jest bierna w takich działaniach, to ja jako obsługujący forum od strony technicznej mam prawo przypuszczać, że nic złego się nie dzieje i wszystko działa jak należy. Oczywiście gdyby pojawiły się posty podobne Twoim, gdzie ludzie piszą, że mają problem należałoby się temu przyjrzeć. Ja jednak zanim opublikowałem reklamę sprawdziłem na możliwie największej opcji konfiguracji jakich miałem dostęp. 10" netbooka nie posiadam, ale mam tableta 7" :D

bizon napisał/a:
Az trudno mi sobie wyobrazic ze tylko na moim i mojego ojca kompie zle dzialalo :) .

Mnie też. Ale możemy zrobić tak, że tylko Tobie włączę tę reklamę i wtedy zrobisz mi prtscrn.
Sprawdzisz na kilku innych przeglądarkach i wtedy zobaczymy gdzie jest problem. Mnie wydaje się, że Ci się nie skaluje poprawnie obrazek. Może masz podniesioną rozdziałkę na stronach www, bo literki są Ci za małe? Zamiast 100% masz 125% i już wtedy będzie problem, o którym wspominasz :)

bizon napisał/a:
Przyznaje, dobry argument. wczesniej slyszalem tylko ze nie jest u gory bo nie ma takiego obowiazku.

Obowiązku nie ma żadnego, bo nic tego nie reguluje. Nie ma prawa, które nakazywało by autorowi strony umieszczać "zamknięcie" reklamy w konkretnym jej miejscu ;)
Jako ciekawostkę powiem Ci, że prowadzi się takie badania, gdzie ludzie patrzą wchodząc na stronę? Wykorzystuje się do tego aplikację, która korzysta z kamery np. tej która jest wbudowana do laptopa. Oczywiście ankietowany o wszystkim jest uprzedzony, ale jego wzrok patrzy na stronę i jej punkty bezwiednie. Tu się bada gdzie większość patrzy przy danej konstrukcji strony. Oczywiście na naszej nie było takich badań, wyszedłem z prostego założenia kierunku czytania tekstu. Reklama obejrzana na dole jest krzyżyk. Podobnie jest z okienkami przeglądarki obrazków. Przyciski są na dole obrazka.

Cytat:
Z mojej strony z usmiechem na twarzy to tyle, czekamy na kolejna reklame :) pozdrawiam

Ja również pozdrawiam z szerokim uśmiechem. Daleko mi do "wrogości" o której pisałeś wyżej ;)
_________________
Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu

dolny śląsk:marcin.misek
wielkopolska: longer86
 
 
 
bizon 




Dołączył: 01 Maj 2010
Posty: 2093
Skąd: Poznań

Rover 400

Wysłany: Pon Sty 13, 2014 13:53   

MaReK napisał/a:
Ale możemy zrobić tak, że tylko Tobie włączę tę reklamę i wtedy zrobisz mi prtscrn.

To ja wole zebys mi wrzucil z napisem u gory i sprawdze czy dziala.

I prosze Cie bez takich stwierdzen
Cytat:
Gdyby ciocia miała wąsy byłaby wujaszkiem... skąd wiesz

MaReK napisał/a:
Jasne. Można wyłączyć i włączyć komputer. Można też skorzystać z innego...

bo moim zdaniem jest to podgrzewanie atmosfery.
Ja Ci pisze rzeczowo a nie glupimi ironiami
 
 
 
Markzo 
Klubowicz





Dołączył: 11 Lip 2006
Posty: 7221
Skąd: Błażowa

Rover 75

Wysłany: Pon Sty 13, 2014 17:37   

że wam sie chce ;)
_________________
to boost or to boost even more - that's a question ;)
 
 
 
MaReK 
Instytucja wspierająca


Pan
Wszechomogący :)


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 7962
Skąd: Warszawa/Mokotów

MG ZT

Wysłany: Pon Sty 13, 2014 23:05   

bizon napisał/a:
To ja wole zebys mi wrzucil z napisem u gory i sprawdze czy dziala.

Może być i na górze... Albo będą dwa jeden na dole drugi na górze ;)

bizon napisał/a:
I prosze Cie bez takich stwierdzen

Jeszcze ktoś pomyśli, że Ty taki wrażliwy ;)

bizon napisał/a:
ale skoro to taki wielki problem nastepnym razem umiescic go u gory to sorry za podsuniecie pomyslu

Chociaż tak przyglądając się powyższemu, to widzę, że foszek lekki był ;)

bizon napisał/a:
bo moim zdaniem jest to podgrzewanie atmosfery.
Ja Ci pisze rzeczowo a nie glupimi ironiami

A moim zdaniem zupełnie przeciwnie. Wtrącam takie lekkie przysłowia, żeby było luźniej :) Tutaj akurat odniosłem się do Twojego gdybania co byłoby gdyby. A co do "rzeczowości" także staram się odpowiedzieć na temat robiąc to w tonie z zachowaniem wysokiej kultury osobistej w postach, bez foszków w stylu "jak Wam się nie podoba to nie będę robić nic!" ;) (ach ta moja wrodzona skromność :) )
_________________
Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu

dolny śląsk:marcin.misek
wielkopolska: longer86
 
 
 
artmati 
Klubowicz





Dołączył: 31 Lip 2008
Posty: 337
Skąd: Radlin

Rover 75

Wysłany: Pon Sty 13, 2014 23:44   

Reklama
No to kto niema jeszcze to zapraszam :) szkoda gadać lepiej płacić :P
http://aukcje.wosp.org.pl...erki-pl-i947163
_________________
-----------------------------
Pozdrawiam
artmati
 
 
 
bizon 




Dołączył: 01 Maj 2010
Posty: 2093
Skąd: Poznań

Rover 400

Wysłany: Wto Sty 14, 2014 08:45   

MaReK napisał/a:
Tutaj akurat odniosłem się do Twojego gdybania co byłoby gdyby

Nie gdybalem, napisalem Ci pozniej jak sprawdzilem ze jak zamykacz jest w zasiegu wzroku to dziala to wyskoczyles z reklama plusa, czy tam tmobile :P (prosze wylaczyc i wlaczyc komputer)

Chociaz w sumie to Markzo, ma racje, juz mi sie nie chce, no i trzeba by zaczac pracowac w pracy a nie przed kompem siedziec
 
 
 
MaReK 
Instytucja wspierająca


Pan
Wszechomogący :)


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 7962
Skąd: Warszawa/Mokotów

MG ZT

Wysłany: Wto Sty 14, 2014 10:06   

bizon napisał/a:
Nie gdybalem,

bizon napisał/a:
Gdyby byl u gory dalo by sie zamknac


Do tego się odniosłem, twierdząc, że jeśli nie skaluje się poprawnie obrazek to przycisk czy u góry czy u dołu będzie niewidoczny. Powód: div wyświetlający napis odnosi się do końcowych/początkowych współrzędnych obrazka. Zatem nie zmieściłby się albo na górze albo na dole i raczej tylko u Ciebie i Twojego taty ;)

bizon napisał/a:
wyskoczyles z reklama plusa

To reakcja na ironiczną uwagę, że można ustawić obraz w pionie ;)
Więc napisałem jak napisałem.

bizon napisał/a:
no i trzeba by zaczac pracowac w pracy a nie przed kompem siedziec

Ja mam to szczęście w nieszczęściu, że pracuje siedząc przed komputerem :)

Ps.
Czy sprawdzałeś reakcje na innych przeglądarkach?
_________________
Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu

dolny śląsk:marcin.misek
wielkopolska: longer86
 
 
 
bizon 




Dołączył: 01 Maj 2010
Posty: 2093
Skąd: Poznań

Rover 400

Wysłany: Wto Sty 14, 2014 11:10   

MaReK napisał/a:
Nie gdybalem,

bizon napisał/a:
Gdyby byl u gory dalo by sie zamknac


Do tego się odniosłem, twierdząc, że jeśli nie skaluje się poprawnie obrazek to przycisk czy u góry czy u dołu będzie niewidoczny. Powód: div wyświetlający napis odnosi się do końcowych/początkowych współrzędnych obrazka. Zatem nie zmieściłby się albo na górze albo na dole i raczej tylko u Ciebie i Twojego taty ;)

bizon napisał/a:
wyskoczyles z reklama plusa

To reakcja na ironiczną uwagę, że można ustawić obraz w pionie ;)
Więc napisałem jak napisałem.

To chyba od poczatku sie nie zrozumielismy. przycisk ogolnie jest widoczny, ale obrazek sie nie dostosowal do niskiej rozdzielczosci i zjezdza tak ze widze tylko gorna polowe obrazka a dolna z przyciskiem wyjezdza poza ekran. nie mowilem ze przycisku zamknij nie ma. jak przewijam strone na dol to przez chwile jest obrazek z przyciskiem i znowu zjezdza i widze tylko jego gorna czesc.

ustawienie orientacji pionowej nie bylo zadna ironiaa z mojej strony. po tym ustawieniu caly rysunek jest widoczny bo miesci sie w takiej rozdzielczosci i widoczny jest przycisk zamknij i dziala, wiec napisalem ze wiem ze przycisk by dzialal gdyby byl w innym miejscu.

nie sprawdzalem na innych przegladarkach, mam tylko firefoxa a w explorerze nie mam poinstalowanych zadnych wtyczek javy itp wiec pewnie tym bardziej by nie dzialalo.
 
 
 
Hrabia 




Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 444
Skąd: Lublin

Rover 45

Wysłany: Sro Sty 15, 2014 10:31   

Jeśli wymiary podane zostały w % a nie w px, jeśli marginesy i pozycja i co tam jeszcze ktoś chciałby zostały jasno określone w kodzie to miało zabanglać i basta. A jak ktoś miał problem z wyświetlaniem to oznacza tyle że przeglądarka nie jest w stanie poprawnie wyświetlić zawartości nawet jeśli nazywa się "Jedyna i najlepsza na świecie przeglądarka internetowa znająca lepiej CSS niż validator na validator.w3.org".
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum

Wersja do drukuWersja do druku
Dodaj temat do ulubionych

Skocz do:  


Forum Klubu ROVERki.pl  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | © klub ROVERki.pl
Hosted by NETLink