Forum Klubu ROVERki.pl :: [MEMS 1.6 / 1.9 ECU] aplikacja na Android OS
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj





Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Raptile
Nie Lut 01, 2015 17:23
[MEMS 1.6 / 1.9 ECU] aplikacja na Android OS
Autor Wiadomość
tomii620si 




Pomógł: 20 razy
Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 1158
Skąd: Polkowice

Rover 600

Wysłany: Sro Kwi 06, 2016 15:47   

Czyli tak..
Kabel do telefonu kupiony..
teraz tak.. Pobieram apke ale brakuje mi ostatniej rzeczy:

ten kabel bedzie dobry??
http://allegro.pl/konwert...5818228720.html

lub taki "usb" : http://allegro.pl/konwert...5734968614.html

Prosze o pilną odpowiedź bo fura mi padła i chce sie wpiąć
_________________
Rover 620Si -> Rover 620Ti [*] -> Volvo v40 t4 -> Rover 620Ti -> BMW E38
735iA -> Mazda 6 3.0 V6 -> E46 ///M330Ci -> E38 750iA
 
 
 
SPAMU¦






Wysłany: Sro Kwi 06, 2016 15:47   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)




 
 
Rademenez_ 




Pomógł: 9 razy
Dołączył: 19 Mar 2012
Posty: 168
Skąd: Łódź



Wysłany: Sro Kwi 06, 2016 22:21   

Witam. Jeśli Ti na kopułkę , to taki kabelek powinien działać . Jeśli polift , z wastespark to inny kabelek, na blogu autora jest opisane.
_________________
MG ZS180
 
 
tomii620si 




Pomógł: 20 razy
Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 1158
Skąd: Polkowice

Rover 600

Wysłany: Czw Kwi 07, 2016 13:34   

No moj angielski sredni jest..

Czyli do polifta (na cewce) ma być kabel z vaga.. ten kabel podłaczam do telefonu i moge sie bawić ?

no i cały misterny plan w ....du..

Ani moj LG ani Prestigio nie obsługuje OTG...

MEMS_Diag, nie masz jakiegoś patentu aby to właczyć z komputera ?
Kabel do vaga ma co drugi mój kumpel wiec sobie pożycze od kogos.. tylko żeby MEMS'a odpalić i połączyć.
_________________
Rover 620Si -> Rover 620Ti [*] -> Volvo v40 t4 -> Rover 620Ti -> BMW E38
735iA -> Mazda 6 3.0 V6 -> E46 ///M330Ci -> E38 750iA
 
 
 
Markzo 
Klubowicz





Pomógł: 190 razy
Dołączył: 11 Lip 2006
Posty: 7251
Skąd: Błażowa

Rover 75

Wysłany: Czw Kwi 07, 2016 14:47   

to jest apka na androida, wiec zapomnij o odpaleniu tego z pc ;)
_________________
to boost or to boost even more - that's a question ;)
 
 
 
tomii620si 




Pomógł: 20 razy
Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 1158
Skąd: Polkowice

Rover 600

Wysłany: Czw Kwi 07, 2016 16:04   

No a ja sie właśnie wziałem za forsowanie temat odpalenia aplikacji z androida na komputerze.. Powoli do przodu i cos wykminie ;)
_________________
Rover 620Si -> Rover 620Ti [*] -> Volvo v40 t4 -> Rover 620Ti -> BMW E38
735iA -> Mazda 6 3.0 V6 -> E46 ///M330Ci -> E38 750iA
 
 
 
Rademenez_ 




Pomógł: 9 razy
Dołączył: 19 Mar 2012
Posty: 168
Skąd: Łódź



Wysłany: Czw Kwi 07, 2016 16:41   

Witam. Nie testowałem tego, ale czytałem , że podłączenie huba USB z zewnętrznym zasilaniem potrafi załatwić problem z nieobslugiwanym otg. (zasilanie to 5V) Można też potestować androida x86. Po wpisaniu w Google otwiera się strona z projektem przeportowanego z arma na x86 Androidem Live. Odpalałem kiedyś kilka dystrybucji na ibm x41 tablet i na motion ls800. Powodzenia.
_________________
MG ZS180
 
 
greg-si 
Klubowicz





Pomógł: 152 razy
Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 3521
Skąd: ze wschodu

Rover 400

Wysłany: Czw Kwi 07, 2016 19:34   

A ja mam problem.
Kupiłem kiedyś apkę, wszystko śmigało. Teraz chciałem ją ponownie ściągnąć i na tym samym urządzeniu nie działa. Doszło coś w aplikacji co potrzebuje GPS, mój tablet go nie posiada.
Czy mogę gdzieś znaleźć starszą apkę gdzie nie jest wymagany GPS?
_________________
R400 1.4 -> R620Ti -> R420Si -> R400 2.0 Turbo -> R200 Coupe ->
R200 Coupe Turbo & R800 Coupe Turbo
 
 
tomii620si 




Pomógł: 20 razy
Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 1158
Skąd: Polkowice

Rover 600

Wysłany: Pią Kwi 08, 2016 14:10   

greg nie wiem czy cos u Ciebie sie z apka nie dzieje..
Ja wczoraj pobierałem i normalnie odpala pomimo, że gps ani nic z nim zwiazanego nie właczałem odpaliła od strzała i nie pytała ani nie prosiła o włączenie
_________________
Rover 620Si -> Rover 620Ti [*] -> Volvo v40 t4 -> Rover 620Ti -> BMW E38
735iA -> Mazda 6 3.0 V6 -> E46 ///M330Ci -> E38 750iA
 
 
 
greg-si 
Klubowicz





Pomógł: 152 razy
Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 3521
Skąd: ze wschodu

Rover 400

Wysłany: Sob Kwi 09, 2016 13:56   

tomii620si napisał/a:
greg nie wiem czy cos u Ciebie sie z apka nie dzieje..
Ja wczoraj pobierałem i normalnie odpala pomimo, że gps ani nic z nim zwiazanego nie właczałem odpaliła od strzała i nie pytała ani nie prosiła o włączenie

Urządzenie na którym odpalasz apkę ma GPS? Odpalasz wersję lajt czy full?
_________________
R400 1.4 -> R620Ti -> R420Si -> R400 2.0 Turbo -> R200 Coupe ->
R200 Coupe Turbo & R800 Coupe Turbo
 
 
slax 
Klubowicz





Pomógł: 85 razy
Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 2038
Skąd: Kamienica Szlachecka



Wysłany: Pon Kwi 11, 2016 15:48   

greg-si, Greg ja sprawdzę u siebie, mam stary tablet, kupiony specjalnie do mems diaga i gpsa niema, zobaczymy czy poleci
_________________
R220 Coupe Turbo + MGF 1.8 + MG ZS180 + MG ZT190 :D
 
 
tomii620si 




Pomógł: 20 razy
Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 1158
Skąd: Polkowice

Rover 600

Wysłany: Sro Kwi 13, 2016 12:56   

wersja lajt
Owszem posiadam gps ale moduł jest nie właczony..
jak tylko przypomne sobie haslo do konta google play to pobiore memsa na laptopa i mam nadzieje jeszcze dziś spróbuje odpalić :)

[ Dodano: Sro Kwi 13, 2016 13:56 ]
Ma ktoś moze APK, Memsa na telefonie ?

Próbuje od 2 dni pobrać APK na komputer i nie moge.. przez wtyczke w google chrom sie nie moge zalogować a strona apps.evozi nie chce mi tego pobrać.. :(
_________________
Rover 620Si -> Rover 620Ti [*] -> Volvo v40 t4 -> Rover 620Ti -> BMW E38
735iA -> Mazda 6 3.0 V6 -> E46 ///M330Ci -> E38 750iA
 
 
 
slax 
Klubowicz





Pomógł: 85 razy
Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 2038
Skąd: Kamienica Szlachecka



Wysłany: Sro Kwi 13, 2016 15:28   

greg-si u mnie mems-diag smiga normalnie mimo braku gps :D
_________________
R220 Coupe Turbo + MGF 1.8 + MG ZS180 + MG ZT190 :D
 
 
tomii620si 




Pomógł: 20 razy
Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 1158
Skąd: Polkowice

Rover 600

Wysłany: Sro Kwi 13, 2016 20:44   

Mems odpalony na komputerze :)
Jutro mam nadzieje uda sie podłaczyć auto z pod lapka i zobaczymy czy współpracuje ustrojstwo :)

_________________
Rover 620Si -> Rover 620Ti [*] -> Volvo v40 t4 -> Rover 620Ti -> BMW E38
735iA -> Mazda 6 3.0 V6 -> E46 ///M330Ci -> E38 750iA
Ostatnio zmieniony przez tomii620si Sob Maj 14, 2016 23:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
greg-si 
Klubowicz





Pomógł: 152 razy
Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 3521
Skąd: ze wschodu

Rover 400

Wysłany: Czw Kwi 14, 2016 17:21   

Lajt i u mnie działa na tablecie. Full wersja już nie.

Kupiłem nowy telefon i śmiga full wersja.
_________________
R400 1.4 -> R620Ti -> R420Si -> R400 2.0 Turbo -> R200 Coupe ->
R200 Coupe Turbo & R800 Coupe Turbo
 
 
Rademenez_ 




Pomógł: 9 razy
Dołączył: 19 Mar 2012
Posty: 168
Skąd: Łódź



Wysłany: Czw Cze 23, 2016 19:55   

Witam. Odnalazłem co powoduje błąd 2 w 1 kolumnie i 5 w drugiej. Komunikat błędu pojawia się po odpięciu mapsensora. Muszę podmienić więc mapa. Byś może to to jest winą losowego gaśnięcia silnika.
_________________
MG ZS180
 
 
Markzo 
Klubowicz





Pomógł: 190 razy
Dołączył: 11 Lip 2006
Posty: 7251
Skąd: Błażowa

Rover 75

Wysłany: Czw Cze 23, 2016 20:47   

Rademenez_ napisał/a:
Witam. Odnalazłem co powoduje błąd 2 w 1 kolumnie i 5 w drugiej. Komunikat błędu pojawia się po odpięciu mapsensora. Muszę podmienić więc mapa. Byś może to to jest winą losowego gaśnięcia silnika.

może najpierw popraw luty na nóżkach mapa ;)
_________________
to boost or to boost even more - that's a question ;)
 
 
 
Rademenez_ 




Pomógł: 9 razy
Dołączył: 19 Mar 2012
Posty: 168
Skąd: Łódź



Wysłany: Czw Cze 30, 2016 21:30   

Witam. Wymontowałem komputer. Luty i 12k sprawdzone i są ok. Za to wężyk od króćca w obudowie do czujnika motoroli był pełny oleju. Po wyczyszczeniu praca silnika znacznie się poprawiła.
_________________
MG ZS180
 
 
Raptile 
Klubowicz





Pomógł: 73 razy
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 2705
Skąd: Warszawa

Rover 200

Wysłany: Pon Paź 17, 2016 17:03   

ktoś gdzieś kupił żeńską wtyczke do memsa 1.6 ? Czy każdy sie na żywca podłącza ;) ?
_________________
"Jak Sie Nie Ma Co sie Lubi, To sie MODZI To co Ma "


Był: R200 Sdi ----> Mg Zs Mk2 2005[*] ---->Mg Zs mk2 2004 Vnt---->Swap 2.0 Turbo
Jest: BMW e61 530d+ <-----> Rover 820 Turbo :)
 
 
 
slax 
Klubowicz





Pomógł: 85 razy
Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 2038
Skąd: Kamienica Szlachecka



Wysłany: Pon Paź 17, 2016 17:36   

na zywca :D
_________________
R220 Coupe Turbo + MGF 1.8 + MG ZS180 + MG ZT190 :D
 
 
greg-si 
Klubowicz





Pomógł: 152 razy
Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 3521
Skąd: ze wschodu

Rover 400

Wysłany: Pon Paź 17, 2016 20:31   

Ja mam wtyczkę.
_________________
R400 1.4 -> R620Ti -> R420Si -> R400 2.0 Turbo -> R200 Coupe ->
R200 Coupe Turbo & R800 Coupe Turbo
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum

Wersja do drukuWersja do druku
Dodaj temat do ulubionych

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów [MG ZS 2,0T16] MEMS i OBD2
Markzo Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) 3 Czw Mar 21, 2013 16:27
sTERYD
Brak nowych postów [R all]MEMS, Tseria, Kseria - dokumenty, manuale, serwisówki
Markzo Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) 7 Wto Kwi 14, 2015 11:36
AndrewS
Brak nowych postów [All Rover] MEMS 3 jakie informacje da się wyciągnąć EOBD
piotrekcrash Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) 5 Czw Gru 15, 2011 12:12
IROLA



Forum Klubu ROVERki.pl  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | © klub ROVERki.pl
Hosted by NETLink