|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Dyskusja w sprawie kalendarza 2010
Markzo - Sro Paź 06, 2010 14:15 Temat postu: Dyskusja w sprawie kalendarza 2010 Joł!
Sprawa wygląda nieciekawie, bo jak widać w temacie o zdjęciach do kalendarza, zainteresowanie jest małe zastanawiam się, czy nie wartało by zmienić regulaminu, tak żeby każdy forumowicz mógł dodać fotke... co Wy na to? głosujcie w ankiecie
pioneer_SRT - Sro Paź 06, 2010 14:34
ja sie zgadzam na takie cus i mam pytanko czy mogl by w kalendarzu klubowym roverki.pl wyladowac peugeot 206 ale dwa male jego zdjatka oczywiscie chodzi o moje cudenko klubowe roverki.pl
Pływak - Sro Paź 06, 2010 14:35
hahaha mój faworyt do pytania roku
Markzo - Sro Paź 06, 2010 14:36
epic.
Remigiusz - Sro Paź 06, 2010 15:22
Markzo, Ja uważam ze powinno być każdej osoby z forum i powinno byś glosowanie które 12 zdjec będą w kalendarzu. Bo tylko najlepsze z najlepszych powinny być na kalendarzu.
magnolka - Sro Paź 06, 2010 15:24
Zgadzam się z Remim i idę wywoskować Srebrnego na sesję zdjęciową
pioneer_SRT - Sro Paź 06, 2010 15:29
1.
2.
3.
4.
Remigiusz - Sro Paź 06, 2010 15:36
pioneer_SRT, Ale to ma być Rover an nie Peugeot
Markzo - Sro Paź 06, 2010 15:40
omfg, czy prosiłem o wklejanie zdjęć? jest ankieta i dyskusja.... zdjęcia róbcie i czekajcie, wyjdzie kalendarz "forumowy" to sie je wrzuci i wybierze te 12 naj fotek...
BTW w porównaniu z niektórymi fotami z tematu, to te Twoje są po prostu kiepskie... pisałem i prosiłem: FOTY CIEKAWE, ZROBIONE Z POMYSŁEM, a nie auto na parkingu i hurra mam fote
pioneer_SRT - Sro Paź 06, 2010 16:01
Moim zdaniem bedzie lepiej zrobic kalendarz tak aby
aby pokazac jedno wybrane auto jako duza fote i kilka mniejszych zdjec innych aut klubowych na dany miesiąc tak jak w wersji nr 1
Ver. 1:
Ver.2
[ Dodano: Sro Paź 06, 2010 17:01 ]
Markzo napisał/a: | omfg, czy prosiłem o wklejanie zdjęć? jest ankieta i dyskusja.... zdjęcia róbcie i czekajcie, wyjdzie kalendarz "forumowy" to sie je wrzuci i wybierze te 12 naj fotek...
BTW w porównaniu z niektórymi fotami z tematu, to te Twoje są po prostu kiepskie... pisałem i prosiłem: FOTY CIEKAWE, ZROBIONE Z POMYSŁEM, a nie auto na parkingu i hurra mam fote |
Markzo to sa przykladowe zdjecia ale ciekawsze moge zrobic kiedy trza bedzie juz wrzucac
zuber84cool - Sro Paź 06, 2010 16:02
Każdy sympatyk marki w swojej stajni powinien mieć przynajmniej jednego rasowego Rover'a czystej krwi .
imejdz - Sro Paź 06, 2010 16:11
o, to znaczy że mogę wrzucić zdjęcie do propozycji?:D
pioneer_SRT, może zaproponuj się na forum peżota?
ADI-mistrzu - Sro Paź 06, 2010 16:11
Ja głosować nie będę bo trochę dziwnie się czuję głosując nad tym czy przyjąć tak jak by moje zdjęcia czy nie, taki głos na siebie albo przeciwko
Ale fakt faktem,zdjęcia powinny być wylosowane faktycznie 12 najlepszych jako duże zdjęcie a resztę można obsadzić jako poboczne (oczywiście bez przesady ilościowo i tylko takie, których nie będzie wstyd ).
A jeśli jest za mało zdjęć lub słaby odzew to albo faktycznie wszystkie zdjęcia dopuścić, albo ewentualnie jakiś rygor trochę (chodź co do tego pewny nie jestem) czyli np. powyżej iluś tam postów lub punktów "Pomógł".
Pozdrawiam
Markzo - Sro Paź 06, 2010 16:17
Nie wrzucajcie jeszcze nigdzie fotek, poczekajmy. Niech wypowie się większość forumowiczów. To nie kalendarz peżota, tylko R/MG, czy takie oczywistości trzeba tłumaczyć? żeby cokolwiek wybrać, trzba te foty mieć, wieć aparaty w łapki i focić!! Ciekawie, z pomysłem, coś niebanalnego!! do dzieła.
imejdz - Sro Paź 06, 2010 16:20
do kiedy można focić?
fajnie by było gdyby do każdego miesiąca było zdjęcie w scenerii typowej dla tego właśnie okresu lub chociażby kolorystycznie dopasować:)
Markzo - Sro Paź 06, 2010 16:25
nie wyrobimy z tym teraz, pomysł jest na przyszły rok, jesli mam zrobic kalendarium na 2011 to musimy się sprężać... focić mozna jeszcze długo, narazie nie ma z czego kalendarza zrobic.
Tomi - Sro Paź 06, 2010 17:23 Temat postu: Re: Dyskusja w sprawie kalendarza 2010
Markzo napisał/a: | Joł!
Sprawa wygląda nieciekawie, bo jak widać w temacie o zdjęciach do kalendarza, zainteresowanie jest małe zastanawiam się, czy nie wartało by zmienić regulaminu, tak żeby każdy forumowicz mógł dodać fotke... co Wy na to? głosujcie w ankiecie |
Wydaje mi się, że miejscem tej dyskusji nie jest raczej dział dla klubowiczów
kasjopea - Sro Paź 06, 2010 17:38
Markzo, ankieta jest źle skonstruowana, bo i bez czekania na wynik z góry wiadomo jaki on będzie. Trudno żeby sympatycy głosowali przeciwko sobie.
Remigiusz - Sro Paź 06, 2010 17:44
Jeszcze jeden moich pomysłów to taki:
Czy nie lepiej by było do letniego spotu ludziska poprosić aby robili ciekawe foty i je na zlocie letnim zaprezentowali, i te foty powinny trafić na kalendarz na następny rok
Ja bym chętnie coś ciekawego porobił ale teraz pogoda ponura nie ma światła jak trzeba a 45 brudna i na kolkach zimowych już
greg-si - Sro Paź 06, 2010 18:16
kasjopea, dokładnie lepiej żebyście to Wy klubowicze i osoby zarządzający forum zadecydowali czy chcecie by w kalendarzu znalazły się zdjęcia z poza Waszej grupy.
Ciufa - Sro Paź 06, 2010 18:19
Markzo napisał/a: | wieć aparaty w łapki i focić!! |
z modelką na aucie (obok auta) czy raczej bez ?
kris-tofer - Sro Paź 06, 2010 18:21
Jeśli jest to dyskusja, to ja również nie zawaham się zabrać głos w tej sprawie a jak wiadomo w każdej dyskusji mój głos się liczy podwójnie
Otóż sprawa kalendarza to jak najbardziej fajny pomysł, ale nie uważam za stosowne, aby rozgraniczać w tym przypadku klubowiczów od sympatyków, wszyscy chętni powinni wziąć udział w dodawaniu zdjęć i weryfikacji ich na strony kalendarza.
Sami widzicie, że zainteresowanie wśród klubowiczów jest mizerne, być może dlatego, że regulamin nie daje każdemu równych szans, ale także dlatego, że nie każdy potrafi i ma pomysł na dobre zdjęcie, a chciałby, żeby jego R znalazł się na kalendarzu.
Propozycja jest taka z mojej strony i już o tym czytałem (MaReK pisał) w temacie gdzie zamieszczane są zdjęcia http://forum.roverki.eu/v...=550646#550646, żeby jeden fachowiec od zdjęć pojeździł po spotach i sam zrobił pstryki na jakich mu zależy, potem sam wybrał z tego odpowiednie ujęcia i wrzucił na forum propozycję gotowego kalendarza.
Póki co nie wiedzę większego sensu i przyszłości powstania tego kalendarza.
apples - Sro Paź 06, 2010 18:31
Markzo, osobiście uważam Twój post i ankietę jako niepoważne. Najpierw dajesz kopa w d... sympatykom, a teraz prosisz o pomoc. Osobiście dla mnie jako sympatyka jest to trochę żenujące. Następnym razem może się zastanów zanim zaczniesz coś tworzyć.
Zastanawia mnie tylko dlaczego z tego http://forum.roverki.eu/v...p=549647#549647 tematu zostały już pousuwane komentarze osób które miały odmienne zdanie.
Ciufa - Sro Paź 06, 2010 18:35
bo wyraźnie jest napisane dużymi literami, że temat służy do wklejania zdjęć a nie do dyskusji
apples - Sro Paź 06, 2010 18:37
Ciufcia napisał/a: | bo wyraźnie jest napisane dużymi literami, że temat służy do wklejania zdjęć a nie do dyskusji | Były też zdjęcia sympatyka oraz posty MaReK, więc więc uwagi zostaw dla siebie i nie udowadniaj mi że nie umiem czytać, a tym bardziej że się czepiam.
Ciufa - Sro Paź 06, 2010 18:44
apples napisał/a: | więc uwagi zostaw dla siebie i nie udowadniaj mi że nie umiem czytać |
znałem odpowiedź na Twoje pytanie więc odpowiedziałem, po prostu
apples napisał/a: | a tym bardziej że się czepiam. |
a czepiasz się ?
apples napisał/a: | Były też zdjęcia sympatyka |
no właśnie, sympatyka a mają być tylko klubowiczów
apples napisał/a: | oraz posty MaReK |
jak już wyżej napisałem temat nie służy do dyskusji
jeżeli ktoś chce podyskutować może założyć nowy temat i tam wypowiedzieć się co mu się podoba a co nie
Peace
apples - Sro Paź 06, 2010 18:49
Ciufcia napisał/a: | no właśnie, sympatyka a mają być tylko klubowiczów | Widać efekty. Ciufcia napisał/a: | jak już wyżej napisałem temat nie służy do dyskusji
jeżeli ktoś chce podyskutować może założyć nowy temat i tam wypowiedzieć się co mu się podoba a co nie | Czyli są lepsi i gorsi. Jedni mogą pisać, inni nie.
kris-tofer - Sro Paź 06, 2010 18:52
Ciufcia napisał/a: | bo wyraźnie jest napisane dużymi literami, że temat służy do wklejania zdjęć a nie do dyskusji | jeśli ktoś się pokusił o wypowiedź to niech zostaje, a nie kasować od razu...
Ciufcia napisał/a: | apples napisał/a:
Były też zdjęcia sympatyka
no właśnie, sympatyka a mają być tylko klubowiczów | no właśnie, sympatyk to ktoś gorszy?
Ciufa - Sro Paź 06, 2010 18:53
apples napisał/a: | Widać efekty. |
no cóż, bywa
kasjopea - Sro Paź 06, 2010 18:55
apples napisał/a: | oraz posty MaReK | Co do tego mylisz się, posty MaRKa są tu: http://forum.roverki.eu/v...p=550646#550646
Ciufa - Sro Paź 06, 2010 18:55
kris-tofer napisał/a: | sympatyk to ktoś gorszy? |
to ktoś kto nie opłacił składki
kris-tofer - Sro Paź 06, 2010 18:58
Ciufcia napisał/a: | kris-tofer napisał/a:
sympatyk to ktoś gorszy?
to ktoś kto nie opłacił składki | czyli ktoś wg Ciebie gorszy
to tak jakbyś miał jakiś udział z tych składek
Ciufa - Sro Paź 06, 2010 19:02
kris-tofer napisał/a: | czyli ktoś wg Ciebie gorszy |
klubowicze mają kilka przywilejów, jednym z nich jest możliwość dodania zdjęcia swoje auta do kalendarza klubowego
moim zdaniem to jest proste: ktoś chce umieścić zdjęcie które być może znajdzie się w kalendarzu klubowym to niech opłaci składkę
kris-tofer - Sro Paź 06, 2010 19:05
Ciufcia napisał/a: | klubowicze mają kilka przywilejów, jednym z nich jest możliwość dodania zdjęcia swoje auta do kalendarza klubowego | jest taki zapis w regulaminie? czy tylko to organizatorzy projektu kalendarza zaszufladkowali z góry i podzielili na lepszych i gorszych forumowiczów?
apples - Sro Paź 06, 2010 19:06
Tylko z tego co pamiętam to były w tamtym temacie odnośnie kalendarza. Ktoś to podkleił pod temat z Twojego linka bo nawet treść nie ma sensu. Każdy mówi o fotkach, a tu nagle MaReK strzela z kalendarzem.
[ Dodano: Sro Paź 06, 2010 20:06 ]
Ciufcia napisał/a: | klubowicze mają kilka przywilejów, jednym z nich jest możliwość dodania zdjęcia swoje auta do kalendarza klubowego
moim zdaniem to jest proste: ktoś chce umieścić zdjęcie które być może znajdzie się w kalendarzu klubowym to niech opłaci składkę |
kris-tofer - Sro Paź 06, 2010 19:07
Ciufcia, Ty sam nie jesteś klubowiczem a się spinasz nad tym kalendarzem
tronsek - Sro Paź 06, 2010 19:14
kris-tofer napisał/a: | czy tylko to organizatorzy projektu kalendarza zaszufladkowali z góry i podzielili na lepszych i gorszych forumowiczów? | a czy ktoś broni sympatykom zrobić sobie kalendarz sympatyków
kris-tofer - Sro Paź 06, 2010 19:17
tronsek napisał/a: | a czy ktoś broni sympatykom zrobić sobie kalendarz sympatyków | rozwalają mnie Wasze posty, co drugi to lepszy...
apples - Sro Paź 06, 2010 19:36
tronsek napisał/a: | a czy ktoś broni sympatykom zrobić sobie kalendarz sympatyków | To jeszcze podzielić kalendarze dla 25, 45, 75, 200, 400, 600 i 800.
Proponuję również aby posty w poradach zrobić dla sympatyków i osobne dla klubowiczów. Bo jak widzę to o wielu więcej sympatyków ciągnie niektóre trudne problemy na forum niż klubowiczów. Dlaczego w takim razie klubowicze mają z nich korzystać. Wiem, wiem. Server jest utrzymywany z Waszych składek.
Zaczyna to już być trochę śmieszne.
Ciufa - Sro Paź 06, 2010 21:17
kris-tofer napisał/a: | Ciufcia napisał/a:
klubowicze mają kilka przywilejów, jednym z nich jest możliwość dodania zdjęcia swoje auta do kalendarza klubowego
jest taki zapis w regulaminie? |
no nie ma no ale czy wszystko musi być napisane?
kris-tofer napisał/a: | Ciufcia, Ty sam nie jesteś klubowiczem a się spinasz nad tym kalendarzem |
się nie spinam
kris-tofer - Sro Paź 06, 2010 21:31
więc nie rozumiem tego dzielenia na lepszych i gorszych...
wiciu2xlc - Sro Paź 06, 2010 21:36
chaos i panika jak zwykle.
Jestem za tym, żeby wszyscy mogli dodawać fotki, a potem się zagłosuje.
Rozmowa na temat klubowiczów i sympatyków jak dla mnie nie ma sensu, a poza tym nie o to w tym temacie chodzi. Koniec!
Markzo - Sro Paź 06, 2010 21:38
jak zawsze z wszystkiego da się zrobić offtopic
Tomi - Sro Paź 06, 2010 22:36
apples napisał/a: | tronsek napisał/a: | a czy ktoś broni sympatykom zrobić sobie kalendarz sympatyków | To jeszcze podzielić kalendarze dla 25, 45, 75, 200, 400, 600 i 800.
Proponuję również aby posty w poradach zrobić dla sympatyków i osobne dla klubowiczów. Bo jak widzę to o wielu więcej sympatyków ciągnie niektóre trudne problemy na forum niż klubowiczów. Dlaczego w takim razie klubowicze mają z nich korzystać. Wiem, wiem. Server jest utrzymywany z Waszych składek.
Zaczyna to już być trochę śmieszne. |
Dlatego napisałem prawie na samym początku, że ten wątek powinien pojawić się w dziale widocznym dla klubowiczów.
W kwestii lepszy czy gorszy, ja widzę to tak. Że klubowicz (opłacający składkę), to osoba, która przykłada wagę do istnienia klubu, w związku z czym ma pewne przywileje z tym związane, a przez to ma również wpływ na wizerunek klubu (jak choćby poprzez kalendarz).
kris-tofer - Sro Paź 06, 2010 22:47
Tomi, ale kalendarz to czysta zabawa, a czy sympatycy nie mogą brać udziału w tworzeniu wizerunku klubu? zauważ, że są w śród nas sympatycy, którzy dla forum i dla klubu zrobili więcej niż większość klubowiczów razem wziętych
maniaq - Sro Paź 06, 2010 22:50
IMHO kalendarz klubowy, to klubowy... nic tu nie ma z podzialu na lepszych i gorszych, tylko osoby zwiazane z dzialalnoscia klubu i identyfikujace sie z nim.
Jakos nikt nie krzyczy, ze dostep do penych rzeczy na stronie maja tylko klubowicze >? a do kalendarza maja miec wszyscy ?
TO jest troche tak, jak z tematem o przyszlosci klubu zalozonym przez Tomiego, malo jest osob zwiazanych z marka i zainteresowanych tym co sie z nia dzieje. Coraz wiecej jest osob z przypadku - wlasciciele co kupili R lub MG bo tani, inny itp itd, a tu zaglada glownie do porad technicznych. Wystarczy porownac ilosc ososb zalogowanych, do klubowiczow O_o
Nie godze sie jako klubowicz by osoby, ktore nie maja statusu klubowicza mialy zarzadzac klubem i tym co sie w nim dzieje. Ja nie zawlaszczam sobie prawa do decydowania co i jak ma wygladac w innych klubach, ktorych jestem sympatykiem, mam loginy na forum itp itd. Jestem klubowiczem roverki.pl i tu sie udzielam
Powiedzialbym, ze to podzial na osoby zwiazane i niezwiazane z klubem , a nie lepszych i gorszych
kris-tofer - Sro Paź 06, 2010 23:01
To tylko kalendarz - zabawa, reklama modeli aut najlepiej prezentujących się...
maniaq napisał/a: | Jakos nikt nie krzyczy, ze dostep do penych rzeczy na stronie maja tylko klubowicze >? | jedna się zaloguje innej podrzuci, z resztą linki do ściągnięcia tylko dla klubowiczów to jakieś bajery tylko
maniaq napisał/a: | TO jest troche tak, jak z tematem o przyszlosci klubu zalozonym przez Tomiego, malo jest osob zwiazanych z marka i zainteresowanych tym co sie z nia dzieje. Coraz wiecej jest osob z przypadku - wlasciciele co kupili R lub MG bo tani, inny itp itd, a tu zaglada glownie do porad technicznych. | bo każdy ma swoje zajęcia codzienne, pracę, rodzinę. maniaq napisał/a: | Nie godze sie jako klubowicz by osoby, ktore nie maja statusu klubowicza mialy zarzadzac klubem i tym co sie w nim dzieje. | to jest oczywista oczywistość:)
maniaq - Sro Paź 06, 2010 23:09
wiec dlaczego podwazasz sytuacje, ze o kalendarzu maja decydowac klubowicz NIE sympatycy >? sam sobie przeczysz ...
[ Dodano: Czw Paź 07, 2010 00:09 ]
ps. "jedna się zaloguje innej podrzuci, z resztą linki do ściągnięcia tylko dla klubowiczów to jakieś bajery tylko "
to troche tak jak z plytami z muzyka , jedna kupi przegra 5 ty "prawy i sprawiedliwy", takie praktyki przeciw klubowi stosujesz?
kris-tofer - Sro Paź 06, 2010 23:15
maniaq, podważam tą sytuację, bo uważam iż kalendarz to forma zabawy i nie decyduje o być albo nie być klubu. Powiedz jaki masz wkład w rozwój klubu? ja nie mam żadnego więc siedzę cicho i bronię tylko tych, którzy nie są zrzeszeni z klubem ale dla klubu i dla klubowiczów zrobili bardzo dużo,nie potrzebując i nie oczekując nic w zamian.
Chodzi mi o sprawiedliwość tylko
[ Dodano: Czw Paź 07, 2010 00:15 ]
maniaq, ja prawy i sprawiedliwy? nie rozśmieszaj mnie
Ja tam jestem klubowiczem, nikt mi już nie powie że biorę coś od klubu nie dając nic w zamian, lub że przyleciałem tu ''z gębą na pączki''
Pływak - Sro Paź 06, 2010 23:15
maniaq napisał/a: | IMHO kalendarz klubowy, to klubowy... |
Akurat osobiście mnie średnio temat interesuje ale mam pytanko. Klubowy tzn. tylko dla klubowiczów? Jeśli tak to dodam, że w zeszłym roku kalendarz był dla każdego i każdy mógł przesłać fotki, a chętnych było niespełna 30 Więc imo to w interesie klubowiczów chętnych na kalendarz jest aby sympatycy też brali udział w jego tworzeniu co zwiększa potencjalną liczbę chętnych do kupna w innym wypadku temat nie wypali albo cena będzie z kosmosu...
kris-tofer - Sro Paź 06, 2010 23:19
na tegorocznym kalendarzu będą fotki tak jak poleciało w temacie gdzie dodawali fotki, bo nie będzie chętnych, a jak wrzucę zdjęcie brudnej felgi to pójdzie na miesiąc grudzień jako znak rozchlapuchy na drodze
maniaq - Sro Paź 06, 2010 23:24
kris - powiedz zatem , po co i dlaczego zostales klubwiczem ? skoro teraz niejako mowisz ze to na nic >?
Kris jakbys troche pomyslal i przejrzal, to bys wiedzial, ze bylem na kazdym zlocie ogolnopolskim od 3-4 lat. Na sopty ostatnio rzadziej zagladam, bo dla mnie wrzesien to najgorszy meisiac w roku, jesli chodzi o prace.
Poprzegladaj zdjecia, poogladaj filmy.. bedziesz wiedzial jaki jest moj wklad. Mechanikiem nie jestem, to co wiem to pomoge, na ile czas pozwala to pomagam innym- choc odpukac, nie przerobilem wielu problemow z ZR-em, bo ich na szczescie nie mialem
Plywak, ale to swiadczyc moze o mialkosci dzialan klubowych... temat Tomiego rozumiem poniekad, bo jego mozna nazwac ojcem chrzestnym, a klub sprowadzil sie do pomocy technicznej, jak tanio, samemu cos naprawic... a to nie jedyne pole dzialania do zagospodarowania
kris-tofer - Sro Paź 06, 2010 23:31
maniaq napisał/a: | kris - powiedz zatem , po co i dlaczego zostales klubwiczem ? | wystarczy, że korzystam z forum i pomocy innych, jak pisałem, nie chcę korzystać z forum i pomocy innych za darmo po mimo iż korzystanie z forum jest za darmo, wiem, że prowadzenie forum swoje kosztuje, kwestie techniczne itp. maniaq napisał/a: | skoro teraz niejako mowisz ze to na nic >? | nic takiego nie powiedziałem, że moje przystąpienie do klubu jest na nic. Nie przekręcaj znaczenia słów.
Cytat: | Kris jakbys troche pomyslal i przejrzal, to bys wiedzial, ze bylem na kazdym zlocie ogolnopolskim od 3-4 lat. Na sopty ostatnio rzadziej zagladam, bo dla mnie wrzesien to najgorszy meisiac w roku, jesli chodzi o prace.
Poprzegladaj zdjecia, poogladaj filmy.. bedziesz wiedzial jaki jest moj wklad. Mechanikiem nie jestem, to co wiem to pomoge, na ile czas pozwala to pomagam innym- choc odpukac, nie przerobilem wielu problemow z ZR-em, bo ich na szczescie nie mialem
| widziałem zdjęcia, oglądałem filmy
przyjeżdżanie na zloty ma się jakoś do utrzymania klubu i czynnym udziale jego życiu? ani z Ciebie admin, ani moderator, więc nie wiem co masz mi do przekazania
maniaq - Sro Paź 06, 2010 23:35
To jest "zycie" klubowe , ale co ty o nim wiesz>? byles klubowiczu na zlocie >?
Skoro chcesz dokaldac swoja cegielke, nie musisz sie stawac od razu klubowiczem. Status klubowicza to cos wiecej niz oplacona skladka...
Ale tego nie zrozumiesz, bo myslimy inaczej...
hvil - Sro Paź 06, 2010 23:38
Apples, zauwazyłeś że często wyrażenie się Twojej osoby w temacie rodzi spory??
Ja wiem, że Palikot odszedł od PO ale my za jego wzorem nie musimy tworzyc oddzielnego forum sympatyków od członków. Spokojnie, markzo pytał tylko o kalendarz.
Ps. A sympatyk to taki co nie zapłacił składki, czyli biedniejszy bo na nią nie miał hehehe
Pozdro Chłopaki, poprawił mi humor ten temat na dobranoc
kris-tofer - Sro Paź 06, 2010 23:45
maniaq napisał/a: | To jest "zycie" klubowe , ale co ty o nim wiesz>? byles klubowiczu na zlocie >?
| nie byłem i nie zamierzam póki co się tam pojawiać, nie kręci mnie takie życie klubowe, gdzie się tylko butelki taczają, wiem, że są też jakieś normalne atrakcje jak wyścigi, zebrania i głosowania, ale tzw. "Luźna integracja'' nie tworzy dobrego wizerunku dla klubu i ja się z tym nie chcę utożsamiać.
maniaq napisał/a: | Skoro chcesz dokaldac swoja cegielke, nie musisz sie stawac od razu klubowiczem. Status klubowicza to cos wiecej niz oplacona skladka... | jak pisałem opłacam składkę, bo nie wiele pomagam na forum, ale swego czasu sporo korzystałem a zdobyta wiedza pozwoliła mi na wiele napraw samemu oszczędzając przy tym sporą sumę. Nie chcę nic za darmo dlatego opłacam.
maniaq napisał/a: | Ale tego nie zrozumiesz, bo myslimy inaczej... | dokładnie, nie rozumiem Cię i chyba nie zrozumiem Twojego toku myślenia. chociaż nie chcę żadnych nowych sporów tym bardziej, że jesteśmy kolegami
[ Dodano: Czw Paź 07, 2010 00:45 ]
hvil napisał/a: | Apples, zauwazyłeś że często wyrażenie się Twojej osoby w temacie rodzi spory?? | chyba inaczej: na tym forum prawda w oczy kole...
maniaq - Sro Paź 06, 2010 23:51
kris-tofer napisał/a: | nie byłem i nie zamierzam póki co |
TAAAAAAAAAK... a w roverach to sie kreci wszystko w druga strone, nie byles, nie wiesz , nie mow... nikt w nikogo alkoholu nie wmusza, to ze na spocie niektorzy bez auta wypija piwo, jakos cie nie bulwersowalo do tej pory >>? butelki po coli, icetea, czy tigerach tez nei wzruszaly. Mowisz o czyms o czym nie masz pojecia zostaw to innym, jak ja nie biore sie za moderowanie...
kris-tofer napisał/a: | jak pisałem opłacam składkę, bo nie wiele pomagam na forum, ale swego czasu sporo korzystałem a zdobyta wiedza pozwoliła mi na wiele napraw samemu oszczędzając przy tym sporą sumę. Nie chcę nic za darmo dlatego opłacam. | to pozostan sympatykiem... mozesz wplacic pieniadze na konto stowarzysznia nie majac statusu klubowicza, przeciez ktos ci zawsze podesle te rzeczy co sa dla klubowiczow a poza tym to same bajery nie odbija ci sie to echem >?
kris-tofer napisał/a: | nie chcę żadnych nowych sporów tym bardziej, że jesteśmy kolegami | a czy ja ci ublizam, obrazam cie, personalnie >? dyskutujemy na temat sytuacji w klubie i kalendarzu i o tym kto ma miec wplyw na jego tworzenie. chyab ze brak argumentow
Tomi - Czw Paź 07, 2010 00:02
To ja może zobrazuję to inaczej...
Płacę czynsz, więc mogę mieszkać, przesuwać meble czy choćby otworzyć okno. Nie płacę czynszu, jestem gościem i zgadzam się na zasady, które zaproponował gospodarz
[ Dodano: Czw Paź 07, 2010 01:02 ]
kris-tofer napisał/a: | maniaq napisał/a: | To jest "zycie" klubowe , ale co ty o nim wiesz>? byles klubowiczu na zlocie >?
| nie byłem i nie zamierzam póki co się tam pojawiać, nie kręci mnie takie życie klubowe, gdzie się tylko butelki taczają, wiem, że są też jakieś normalne atrakcje jak wyścigi, zebrania i głosowania, ale tzw. "Luźna integracja'' nie tworzy dobrego wizerunku dla klubu i ja się z tym nie chcę utożsamiać. |
No właśnie. W tym problem, że nie byłeś, a oceniasz. Jakoś na zlotach pojawiają się również osoby, które nie tknęły nigdy w życiu alkoholu i nie palą papierosów... a mimo wszystko dobrze się bawią na zlotach... i to również tych integracyjnych, gdzie nie ma palenia gumy
kris-tofer - Czw Paź 07, 2010 00:04
Jeszcze nie widziałem, żeby na spocie pił ktoś alkohol. Mówisz, że nie mam pojęcia o czym mówię? sam rzucasz temat, żeby zobaczyć na filmie czy na zdjęciach, więc widzę, że dominuje "luźna integracja" nie muszę pić, ale wtedy jestem poza grupą, więc nie jeżdżę na zloty i nie czuję takiej potrzeby.
maniaq napisał/a: | to pozostan sympatykiem... mozesz wplacic pieniadze na konto stowarzysznia nie majac statusu klubowicza, przeciez ktos ci zawsze podesle te rzeczy co sa dla klubowiczow a poza tym to same bajery nie odbija ci sie to echem >?
kris-tofer napisał/a: | o tym nie wiedziałem, zatem tak zrobię, że zrezygnuję z bycia klubowiczem, bo bajery nie są mi potrzebne inie będzie echa
maniaq napisał/a: | a czy ja ci ublizam, obrazam cie, personalnie >? | spróbowałbyś
a wracając do kalendarza, uważam, że powinna zająć się tym osoba która zna się na rzeczy, żeby to jakoś normalnie wyglądało, sama zrobić fotki lub ktoś, kto umie, Ty maniaq, robisz ciekawe zdjęcia, więc mógłbyś pomóc koledze Markzo w realizacji pomysłu, bo nie jest to takie hop siup
maniaq - Czw Paź 07, 2010 00:07
"zauważ, że są w śród nas sympatycy, którzy dla forum i dla klubu zrobili więcej niż większość klubowiczów razem wziętych"
Kris powiedz mi kto jest takim roverkowym prezesem Jaroslawem >? :ROTFL:
Ktos kto dziala i pomaga, identyfikuje sie z klubem jest klubowiczem - taki logiczny bieg wydazen. Sam nim zostales, bo sie wiazesz poprzez posiadanie auta, pomoc ktora ci udzielono tutaj, porady i czas. Cenimy czas ludzi, wiedze. Koszt utrzymania tej wiedzy w sieci spada na klub- czytaj klubowiczow, wiec nie rozumiem dlaczego nie maja prawa zagospodarowac poletka za ktore placa >?
[ Dodano: Czw Paź 07, 2010 01:07 ]
kris-tofer napisał/a: | spróbowałbyś | nie kus
kris-tofer - Czw Paź 07, 2010 00:10
maniaq napisał/a: | Kris powiedz mi kto jest takim roverkowym prezesem Jaroslawem >? :ROTFL:
| nie rozumiem pytania
Cytat: | Koszt utrzymania tej wiedzy w sieci spada na klub- czytaj klubowiczow, wiec nie rozumiem dlaczego nie maja prawa zagospodarowac poletka za ktore placa >? | ja mam czynsz opłacony, nie zabieram też nikomu prawa jak piszesz do zagospodarowania poletka za które płacą więc także nie rozumiem o co Ci chodzi...
maniaq - Czw Paź 07, 2010 00:30
"są w śród nas sympatycy, którzy dla forum i dla klubu zrobili więcej niż większość klubowiczów razem wziętych" - wiekszosc klubowiczow jest beeee, a jacys sympatycy sa boscy.... rozumiem, ze ty jako klubowicz jestes w pierwszej czesci i skladasz samokrytyke chyba ze jestes rodzynkiem w ciescie z zakalcem >?
Chcesz by to sympatycy decydowali o ksztalcie klubu, wiec tym samym zapraszasz do wspolnego domu inne osoby, ktore maja robic przemeblowanie - moze bede sie trzymal tej obrazowej terminologii
Gonia - Czw Paź 07, 2010 07:03
[quote]Koszt utrzymania tej wiedzy w sieci spada na klub- czytaj klubowiczow, wiec nie rozumiem dlaczego nie maja prawa zagospodarowac poletka za ktore placa
Jestem zbulwersowana cała dyskusją. Wybacz Kris, razem z grupką osób tworzyłam ten Klub. Poświeciłam klubowi wiele miesięcy i ogrom pracy, a Ty sprowadzasz to do poletka? To jest Stowarzyszenie ludzi, którzy kochają te samochody i chcą być częścią społeczeństwa Roverkowego. Uczestniczą w zlotach i biorą czynny udział w zebraniach Walnych, na których decydujemy o Klubie. Jeżeli Jesteś Klubowiczem to Twoim obowiązkiem jest uczestniczenie w nich. Na Zlot nie przyjedziesz bo Towarzystwo Ci nie odpowiada? To po co zapłaciłeś składkę.
Uważam iż, kalendarz Klubowy powinien być tworzony przez prawdziwych KLUBOWICZÓW. Jest to forma przywileju.
Z mojej strony
EOT
Gonia
( Klubowicz od lutego 2001r)
Markzo - Czw Paź 07, 2010 07:53
ja mam taką tycią prośbę, może wrócilibyśmy tak mniej więcej do tematu?? chociaż i tak zaraz pewnie będzie to samo...
Tomi - Czw Paź 07, 2010 07:59
Tu nie ma co wracać do tematu. Wszystko zostało powiedziane, teraz potrzeba kogoś decyzyjnego, aby podjął decyzję, co z tym fantem zrobić.
P.S. Nie lubię się powtarzać, ale uważam, że to nie miejsce na tą dyskusję. Zakładając taki wątek w dziale dostępnym dla wszystkich musiałeś spodziewać się efektów.
Markzo - Czw Paź 07, 2010 08:01
Tomi, miałem taką cichą nadzieje, że wypowie się tu więcej osób i będzie kilka konkretnych argumentów + normalna rozmowa a nie takie za przeporszeniem "coś" też jest jeszcze jedna kwestia, dostałem kilka PW, że ludzie chcieliby dodać foto, bo od nowego roku opłacą składke, więc niby można by ich podciągnąć pod to, ale też nie do końca.
Tomi - Czw Paź 07, 2010 08:11
Moje argumenty usłyszałeś. Podejmiesz decyzję sam (lub w porozumieniu z zarządem). Jak rozumiem kalendarz będzie dystrybuowany odpłatnie, więc najwyżej go nie kupię
Decyzję zarówno co do doboru, jak i selekcji.
P.S. Nie polegaj na ankiecie w kwestii doboru zdjęć, bo skończy się podobnie jak z miejscem na zloty (choćby Bystre). Każdy marudził, że daleko i kto tak daleko wybrał... a jednak ktoś wybrał (zapewne ten, który nie jechał).
walkie - Czw Paź 07, 2010 08:21
Ja uważam, że kalendarz klubowy powinien zawierać tylko zdjęcia klubowiczów. Jeśli sympatycy zgłaszają chęć opłacenia składki w przyszłym roku to super - w nowym roku będą mogli tworzyć kalendarz na 2012 rok. Jeśli ktoś chce na ten rok, nic nie stoi na przeszkodzie aby opłacił składkę i włączył się aktywnie w życie klubu, w tym tworzenie kalendarza. Składka członkowska daje pewne przywileje i niech tak pozostanie.
kris-tofer - Czw Paź 07, 2010 08:34
Wybacz Gonia\ ale klub do poletka pierwszy przyrównał maniaq, Cytat: | wiec nie rozumiem dlaczego nie maja prawa zagospodarowac poletka za ktore placa >? | czytaj dokładniej a nie będzie nieporozumień.
maniaq napisał/a: | "są w śród nas sympatycy, którzy dla forum i dla klubu zrobili więcej niż większość klubowiczów razem wziętych" - wiekszosc klubowiczow jest beeee, a jacys sympatycy sa boscy.... rozumiem, ze ty jako klubowicz jestes w pierwszej czesci i skladasz samokrytyke chyba ze jestes rodzynkiem w ciescie z zakalcem >?
| decydowanie na walnych zgromadzeniach jest owszem bardzo ważne, tu klubowicze spełniają ważną rolę. Trochę Maniek zakręciłeś całą tą akcję, bo cały czas chodzi mi tylko o to, żeby każdy do takiej zabawy jak kalendarz mógł wystartować, ze względu na to, że potrafi zrobić ładne zdjęcie, lub też jego fura prezentuje się nad wyraz ładnie. Nie mam nic ani do klubowiczów a ni do osób tworzących klub i powtarzam jeszcze raz, nie chcę, aby o klubie decydowali sympatycy.
Rozejrzyjcie się trochę po forum i zobaczycie, że jest grupka sympatyków, która robi tam dobrą robotę, dużo pomaga, tworzy artykuły - czyli są zaangażowani w życie forum. Może ten kalendarz byłby dla nich formą podziękowania? bo ci sympatycy, którzy wchodzą na forum w celu zapytania o konkretną sprawę tylko mają gdzieś całyten kalendarz
Pływak - Czw Paź 07, 2010 08:41
Tomi napisał/a: |
P.S. Nie lubię się powtarzać, ale uważam, że to nie miejsce na tą dyskusję. Zakładając taki wątek w dziale dostępnym dla wszystkich musiałeś spodziewać się efektów. |
w 100% się zgadzam z Tomim. Skoro od początku założeniem był kalendarz klubowy to temat odnośnie jego powstania nie powinien pojawić się w ogólnie dostępnym dziale ponieważ było do przewidzenia jak potoczy się dyskusja...
Tomi - Czw Paź 07, 2010 08:48
kris-tofer napisał/a: | Trochę Maniek zakręciłeś całą tą akcję, bo cały czas chodzi mi tylko o to, żeby każdy do takiej zabawy jak kalendarz mógł wystartować, ze względu na to, że potrafi zrobić ładne zdjęcie, lub też jego fura prezentuje się nad wyraz ładnie. Nie mam nic ani do klubowiczów a ni do osób tworzących klub i powtarzam jeszcze raz, nie chcę, aby o klubie decydowali sympatycy.
Rozejrzyjcie się trochę po forum i zobaczycie, że jest grupka sympatyków, która robi tam dobrą robotę, dużo pomaga, tworzy artykuły - czyli są zaangażowani w życie forum. Może ten kalendarz byłby dla nich formą podziękowania? bo ci sympatycy, którzy wchodzą na forum w celu zapytania o konkretną sprawę tylko mają gdzieś całyten kalendarz |
Formą podziękowania, jest fakt uczestniczenia w forum. Ponadto są różne inne formy podziękowań, jak choćby "pomógł". W kwestii Twoich wymogów, to 206-ka pasuje jak ulał (to co, że nie Rover). Ładne zdjęcia i ładnie się prezentuje
A co z podziękowaniem dla tych, którzy łożą na utrzymanie klubu? Oni nie potrzebują podziękowań? Nie ma znaczenia czy zapłacili, czy nie?
A swoją drogą znacznie bardziej wolę widzieć w kalendarzu zdjęcia swojego dziecka, nie po prostu jakiegoś dziecka Znacznie bardziej wolę widzieć zdjęcie kogoś dobrze znanego (kogo spotyka się na zlotach i zna osobiście), niż roverka, którego widziałem na ulicy. W ten sposób można by iść na łatwiznę. Bo jeśli chodzi tylko o ładne zdjęcia, to można wykorzystać zdjęcia prasowe i nie będzie problemu z doborem ładnego zdjęcia, czy ładnie prezentującego się samochodu.
hvil - Czw Paź 07, 2010 09:02
Markzo, jeśli nie ma zainteresowania, zróbmy konkurs fotograqficzny, na najladniejsze foto, moze to zmotywuje do robienia ich i bedzie z czego wybierać, u nas w mazdzie na kalendarz najpierw robią konkurs na np. zniżke 50% na członkostwo czy inny bajera dają, a potem z fotek tych i tych co maja wybierają na kalendarz.
kris-tofer - Czw Paź 07, 2010 09:02
Tomi napisał/a: | Formą podziękowania, jest fakt uczestniczenia w forum |
właśnie widzę jak się klubowicze garną do tego kalendarza, sam widzisz, że do takich rzeczy garnie się niewiele osób, gdybyś nie był świadomy tego, że tylko Ci najbardziej zaangażowani traktują klub na poważnie, nie tylko w formie zabawy, tonie zakładałbyś tematu o przyszłości klubu
apples - Czw Paź 07, 2010 09:06
Markzo napisał/a: | jak zawsze z wszystkiego da się zrobić offtopic | Nie było to celowe z mojej strony. Napisałem to co uważam, bo póki co jako sympatyk mam do tego prawo.
Tomi napisał/a: | W kwestii lepszy czy gorszy, ja widzę to tak. Że klubowicz (opłacający składkę), to osoba, która przykłada wagę do istnienia klubu, w związku z czym ma pewne przywileje z tym związane, a przez to ma również wpływ na wizerunek klubu (jak choćby poprzez kalendarz). | Płacenie składki to najmniejsza linia oporu wkładana w rozwój klubu. Który z klubowiczów oprócz Ciebie interesuje się faktycznie tematami związanymi z MG i Rover. Szczerze? Chyba nikt. Więc bycie klubowiczem, a tym samym rozwijanie jego nie mam tu miejsca. Kasa wpłacona, naklejka na tylnej klapie i pełną gęba klubowicz czekający na przywileje. Nie uważasz że to trochę żenujące?
hvil napisał/a: | Apples, zauwazyłeś że często wyrażenie się Twojej osoby w temacie rodzi spory?? | Widocznie w tym co piszę jest sens i może mam rację. hvil napisał/a: | Ja wiem, że Palikot odszedł od PO ale my za jego wzorem nie musimy tworzyc oddzielnego forum sympatyków od członków. Spokojnie, markzo pytał tylko o kalendarz. | Nic takiego nie napisałem. Nie ja tworze podziały. Klub to również sympatycy o których jak widać się zapomina lub traktuje po macoszemu i to nie pierwszy raz. hvil napisał/a: | Ps. A sympatyk to taki co nie zapłacił składki, czyli biedniejszy bo na nią nie miał hehehe | Ty natomiast chyba lubisz dzielić ludzi na lepszych i gorszych. Ten biedniejszy to już ten gorszy. Tylko zdaj sobie sprawę że nie każdemu zależy na naklejkach, legitymacji i ma czas na integrację na Zlotach. Zauważ też kto tak naprawdę jest klubowiczem. W większości osoby przed 30-ką, które mają więcej czasu. Reszta zdaje sobie sprawę że ciężko będzie zaangażować się w sprawy klubu, więc nie dołączają do tego grona.
walkie napisał/a: | Ja uważam, że kalendarz klubowy powinien zawierać tylko zdjęcia klubowiczów. Jeśli sympatycy zgłaszają chęć opłacenia składki w przyszłym roku to super - w nowym roku będą mogli tworzyć kalendarz na 2012 rok. Jeśli ktoś chce na ten rok, nic nie stoi na przeszkodzie aby opłacił składkę i włączył się aktywnie w życie klubu, w tym tworzenie kalendarza. Składka członkowska daje pewne przywileje i niech tak pozostanie. | Napisałaś to o czym każdy wie. Aktywność klubowicza to tworzenie kalendarza i jeżdżenie na zloty. Chyba tylko tyle. Jest dosłownie parę osób które coś robią dla klubu i forum. Chyba nie trudno zauważyć że większość czeka tylko na przywileje i to by dowiedzieć się co się sypie w jego samochodzie. Może w takim razie zamknąć forum i mieć tylko stronę klubową. Będą składki, będą zloty, kalendarz i po kłopocie. Będzie wszystko przejrzyste i nikt nie będzie czuł się urażony lub traktowany jak piąte koło u wozu.
walkie - Czw Paź 07, 2010 09:14
apples napisał/a: | Napisałaś to o czym każdy wie. |
mam wrażenie, że nie każdy skoro tak dyskusja się rozwinęła.
apples napisał/a: | Aktywność klubowicza to tworzenie kalendarza i jeżdżenie na zloty. Chyba tylko tyle. |
Zadaj sobie trochę trudu i zainteresuj się tematem a potem się wypowiadaj. wiem, że dałeś chyba ale, to słowo nie załatwia tego... i obraża wiele osób...
apples - Czw Paź 07, 2010 09:25
walkie napisał/a: | Zadaj sobie trochę trudu i zainteresuj się tematem a potem się wypowiadaj. wiem, że dałeś chyba ale, to słowo nie załatwia tego... i obraża wiele osób... | Oj zadałem sobie. Mimo tego że jestem tylko sympatykiem interesuję się trochę tym co dzieje się w klubie i w jaki sposób funkcjonuje.
[ Dodano: Czw Paź 07, 2010 10:20 ]
walkie napisał/a: | mam wrażenie, że nie każdy skoro tak dyskusja się rozwinęła. | Bo nie o to chodzi.
[ Dodano: Czw Paź 07, 2010 10:25 ]
walkie, czy Ty myślisz że ja nie rozumiem tego że płacąc składki klubowe, klubowicz ma większe prawa niż sympatyk?
Piszę cały czas przecież o takcie i podejściu do ludzi. Zasady kultury chyba jakieś obowiązują.
walkie - Czw Paź 07, 2010 09:37
apples, no odnoszę wrażenie, że nie rozumiesz
apples napisał/a: | Piszę cały czas przecież o takcie i podejściu do ludzi. Zasady kultury chyba jakieś obowiązują. |
no, i to w dwie strony
maniaq - Czw Paź 07, 2010 09:38
apples napisał/a: | Który z klubowiczów oprócz Ciebie interesuje się faktycznie tematami związanymi z MG i Rover. Szczerze? Chyba nikt. Więc bycie klubowiczem, a tym samym rozwijanie jego nie mam tu miejsca. Kasa wpłacona, naklejka na tylnej klapie i pełną gęba klubowicz czekający na przywileje. Nie uważasz że to trochę żenujące? |
No to bedzie nas dwoch z Tomim nie generalizuj, bo są ludzie co się interesują
Kasa wpłacona, naklejki nie mam, tylko na zderzak, takie ktore dostają też symaptycy... wiec, jestem klubowiczem pólgebkiem >? LOL
Z jakich przywilejów koszytam jako klubowicz? moze rozwiniesz mysl , ilez to tych przywilejow jest ?
Znow na temat skladu zlotowego wypiowada sie osoba, co na nie nie jezdzi O_o
apples - Czw Paź 07, 2010 09:43
walkie napisał/a: | apples, no odnoszę wrażenie, że nie rozumiesz | Ja natomiast odnoszę wrażenie że Ty nie rozumiesz o co chodzi w tym temacie i w dodatku uważasz mnie za głupka.
[ Dodano: Czw Paź 07, 2010 10:43 ]
maniaq napisał/a: | No to bedzie nas dwoch z Tomim nie generalizuj, bo są ludzie co się interesują | No OK. I pewnie znajdą się jeszcze z 4 osoby. maniaq napisał/a: | Z jakich przywilejów koszytam jako klubowicz? moze rozwiniesz mysl , ilez to tych przywilejow jest ? | Przecież to sami klubowicze piszecie o tych przywilejach po wpłaceniu kasy, w tym tworzenie kalendarza. Przeczytaj temat dokładnie. maniaq napisał/a: | Znow na temat skladu zlotowego wypiowada sie osoba, co na nie nie jezdzi O_o | Tak? Gdzie napisałem o składzie zlotowym lub coś w tym stylu?
maniaq - Czw Paź 07, 2010 09:55
apples napisał/a: | Tylko zdaj sobie sprawę że nie każdemu zależy na naklejkach, legitymacji i ma czas na integrację na Zlotach. Zauważ też kto tak naprawdę jest klubowiczem. W większości osoby przed 30-ką, które mają więcej czasu. Reszta zdaje sobie sprawę że ciężko będzie zaangażować się w sprawy klubu, więc nie dołączają do tego grona. |
a chocby tu skąd możesz wiedzieć kto bywa i pojawia się na zlotach ?
apples - Czw Paź 07, 2010 10:04
maniaq napisał/a: | a chocby tu skąd możesz wiedzieć kto bywa i pojawia się na zlotach ? | Napisałem ogólnie. Mimo jednak że jestem sympatykiem to tak jak napisałem wcześniej trochę się interesuję i wiem stąd http://www.roverki.pl/spr...polskizlot.html kto jedzie na Zlot.
[ Dodano: Czw Paź 07, 2010 11:04 ]
Co do spotów to natomiast stąd http://forum.roverki.eu/viewforum.php?f=14
hvil - Czw Paź 07, 2010 10:04
A wy nadal swoje, wrzuty PW, na shout box, a nie w tematach dotyczących konkretnych spraw.
maniaq - Czw Paź 07, 2010 10:18
apples... jakos nadal nie mogę się dopatzrec daty urodzenia przy nickach
apples - Czw Paź 07, 2010 10:45
maniaq napisał/a: | apples... jakos nadal nie mogę się dopatzrec daty urodzenia przy nickach | Jak Ty funkcjonujesz w tym klubie. Wejdź sobie w profil użytkownika. Dużo osób ma datę urodzenia.
Po drugie przeglądając zdjęcia oraz rozmawiając z osobami które bywają na Zlotach można również takich rzeczy się dowiedzieć.
Czy coś jeszcze wymyślisz by ciągnąć offtop i próbować mi coś udowodnić?
maniaq - Czw Paź 07, 2010 11:01
to moze zapytam inaczej, dlaczego nie jestes klubowiczem, mimo, ze przesiadujesz tutaj godzinami, pomagasz ludkom w sprawach 75 , tworzysz tutoriale i manuale serwisowe >?
a moze wrocimy do meritum, IMHO nikt nie dzieli na lepszych i gorszych, tylko klubowiczow, i sympatykow. Jestem blizszy opini tomiego, ze klubowicz to osoba zwiazana z dzialalnoscia klubu i majaca realny wplyw na jego ksztalt i wyglad - patrz kalendarz...
Sympatyk to osoba posiadajaca lub nie, auto tej marki, zwiazana z klubem z sympati do klubu, marki, ludzi... etc. Nie zwiazana na tyle by stawiac sie na spoty/sloty i uczestniczyc w glosowaniu, zarzadzie klubu.
Pomijam zupelnie fakt dostepu do rzeczy klubowych na stronie dotyczacych obslugi, bo to sa kwestie nie tylko zwiazane z tym ze dzilimy, ale tez dostepnoscia pewnych materialow i autoryzacja ich
Liczy sie to co kto daje od siebie i czy jest zwiazany >? dlaczego ktos z zewnatrz ma decydowac o tym, co ma byc w klubie roverki >?
apples - Czw Paź 07, 2010 11:13
maniaq napisał/a: | to moze zapytam inaczej, dlaczego nie jestes klubowiczem, mimo, ze przesiadujesz tutaj godzinami, pomagasz ludkom w sprawach 75 , tworzysz tutoriale i manuale serwisowe | To już moja sprawa, ale jeżeli chcesz to odpowiem. Po co mam być? Nie zależy mi na zniżkach na części i naprawy w różnych warsztatach i sklepach, nie mam czasu na zloty, nie kupię kalendarza bo nawet nie mam gdzie go powiesić ze względu "wystrój" mieszkania, naklejek nie nakleję na samochód bo nie lubię gadżetów. maniaq napisał/a: | a moze wrocimy do meritum, IMHO nikt nie dzieli na lepszych i gorszych, tylko klubowiczow, i sympatykow. Jestem blizszy opini tomiego, ze klubowicz to osoba zwiazana z dzialalnoscia klubu i majaca realny wplyw na jego ksztalt i wyglad - patrz kalendarz... | Przeczytaj temat od początku i zobacz co napisałem i od czego się zaczęło. Chyba nie doczytałeś. maniaq napisał/a: | Sympatyk to osoba posiadajaca lub nie, auto tej marki, zwiazana z klubem z sympati do klubu, marki, ludzi... etc. Nie zwiazana na tyle by stawiac sie na spoty/sloty i uczestniczyc w glosowaniu, zarzadzie klubu. | To już wiem od 27 Mar 2009 kiedy zalogowałem się na forum. maniaq napisał/a: | Pomijam zupelnie fakt dostepu do rzeczy klubowych na stronie dotyczacych obslugi, bo to sa kwestie nie tylko zwiazane z tym ze dzilimy, ale tez dostepnoscia pewnych materialow i autoryzacja ich | Autoryzacja przez kogo i czego? Materiałów z forum przez administratorów lub moderatorów? maniaq napisał/a: | Liczy sie to co kto daje od siebie i czy jest zwiazany >? dlaczego ktos z zewnatrz ma decydowac o tym, co ma byc w klubie roverki | Jeszcze raz powtórzę. Przeczytaj co napisałem. Osobiście o niczym co związane jest z Klubem Roverki.pl nie chcę decydować i nie mam zamiaru. Nigdzie tak nie napisałem.
maniaq - Czw Paź 07, 2010 11:24
ale jako sympatyk bronisz prawo sympatykow do udzialu w tworzeniu kalendarza, twierdzac, ze po raz kolejny traktuje sie ich po macoszemu , padaja tutaj slowa jak piate kolo u wozu itp.
Czy poprzez kalendarz klubowy, jest to niekulturalne traktowanie sympatykow, czy to odbiera im prawo wypowiedzenia opini ? ciagel piszesz tak jakby na tym forum byla jakas cenzura. Pisz jak uwazasz, ja pisze jak ja uwazam , wnioski kazdy wyciagnie sam.
Kalendarz klubowy, czyli osob zwiazaych z klubem...
Tez nie mam naklejki klubowej i jej nie bede naklejal, z pomocy technicznej korzystam jak kazdy, na szczescie nie za czesto oby tak dalej ale jako osoba zwiazana z klubem zainteresowana marka i tym co sie dzieje, udzielajaca sie na spotach/zlotach, chialbym miec wplyw na to jak on wyglada.
To tak jakby nie brac udzialu w wyborach do parlamentu, prezydenta czy samorzadu, a potem narzekac, jak to w tym kraju jest zle
Nic nie stoi na przeszkodzie do tego by stac sie klubowiczem i miec realny wplyw poprzez swoj glos na to jak , kto kiedy... kazdy moze startowac do fotela prezesa
apples - Czw Paź 07, 2010 11:29
maniaq napisał/a: | Czy poprzez kalendarz klubowy, jest to niekulturalne traktowanie sympatykow, | Przeczytaj to co napisałem dokładnie i nie wywijaj kota ogonem. maniaq napisał/a: | Tez nie mam naklejki klubowej i jej nie bede naklejal, z pomocy technicznej korzystam jak kazdy, na szczescie nie za czesto oby tak dalej ale jako osoba zwiazana z klubem zainteresowana marka i tym co sie dzieje, udzielajaca sie na spotach/zlotach, chialbym miec wplyw na to jak on wyglada. | I co zrobiłeś by zareklamować klub na zewnątrz lub poprawić jego wizerunek? maniaq napisał/a: | To tak jakby nie brac udzialu w wyborach do parlamentu, prezydenta czy samorzadu, a potem narzekac, jak to w tym kraju jest zle
Nic nie stoi na przeszkodzie do tego by stac sie klubowiczem i miec realny wplyw poprzez swoj glos na to jak , kto kiedy... kazdy moze startowac do fotela prezesa | Czy narzekam? Nie. Napisałem http://forum.roverki.eu/v...p=551917#551917
Cytat: | Markzo, osobiście uważam Twój post i ankietę jako niepoważne. Najpierw dajesz kopa w d... sympatykom, a teraz prosisz o pomoc. Osobiście dla mnie jako sympatyka jest to trochę żenujące. Następnym razem może się zastanów zanim zaczniesz coś tworzyć. |
walkie - Czw Paź 07, 2010 11:30
maniaq napisał/a: | To tak jakby nie brac udzialu w wyborach do parlamentu, prezydenta czy samorzadu, a potem narzekac, jak to w tym kraju jest zle |
patrząc na frekwencję w wyborach, a potem na badania wskazujące poziom zadowolenia polaków z życia w kraju, stwierdzam, że tak jest
liczby nie kłamią
shudder - Czw Paź 07, 2010 11:32
To może ja wyrażę swoje zdanie na temat kalendarza...
- zdjęcia powinni móc wrzucać wszyscy
-w kalendarzu powinny się znaleźć zdjęcia aut Klubowiczów, a w dalszej kolejności (gdyby takowych zabrakło) sympatyków
-o zdjęciach które się w nim znajdą powinni decydować Klubowicze lub ewentualnie wybrać najlepsze zdjęcia, a później zrobić głosowanie dla wszystkich
-kalendarz powinien być dostępny tylko dla Klubowiczów lub dla wszystkich ale dla nie-klubowiczów po większej cenie
Takie moje sugestie. W innych sprawach wolę nie zabierać głosu. Dodam tylko iż od przyszłego roku mam zamiar opłacić składkę. Czy będę miał przez to jakieś dodatkowe przywileje jakoś mniej mnie interesuje. Po prostu lubię mojego roverka i w jakiś sposób utożsamiam się z tą marką. Może dlatego, że jest to moje pierwsze auto
maniaq - Czw Paź 07, 2010 11:47
"Piszę cały czas przecież o takcie i podejściu do ludzi. Zasady kultury chyba jakieś obowiązują."
to o co ci chodzi z ta kultura >? czy branie pod uwage zdjec klubowiczow i ich aut uwazach za brakiem kultury wobec sympatykow ?
coz zrobilem - moze niewiele, moze duzo, nie mie to oceniac.
udzialw filmach. ktore mozesz ogladac, zdjecia, obecnosc na zlotach - tak to sie liczy, bo jak w kolumnie jedzie 100 aut to jest to "cos" , wydarzenie, jak jedzie 5 nawet identycznych to ot, przypadek , bralem udzial w KJS-ach, pojezdzawkach, rozdawalem ulotki klubowe. Pytasz odpowiadam.
shudder mi tam twoje propozycje sie podobaja tylko nie uzaleznialbym ceny do bycia niebycia, bo koszt podzili sie na ilosc zamowionych sztuk wiec tutaj nie bedzie roznicy w cenie, bo ktos byl lub nie byl klubowiczem...
z drugiej strony przydalyby sie na pewno takei kalendarze do promocji... wreczyc komus w zamian za pomoc w zorganizowaniu rpzejazdu kolumny, organizacji zlotu itp itd... ale to temat dalszy
apples - Czw Paź 07, 2010 12:10
maniaq napisał/a: | to o co ci chodzi z ta kultura >? czy branie pod uwage zdjec klubowiczow i ich aut uwazach za brakiem kultury wobec sympatykow ? |
apples napisał/a: | Markzo, osobiście uważam Twój post i ankietę jako niepoważne. Najpierw dajesz kopa w d... sympatykom, a teraz prosisz o pomoc. Osobiście dla mnie jako sympatyka jest to trochę żenujące. Następnym razem może się zastanów zanim zaczniesz coś tworzyć. |
maniaq napisał/a: | coz zrobilem - moze niewiele, moze duzo, nie mie to oceniac. udzialw filmach. ktore mozesz ogladac, zdjecia, obecnosc na zlotach - tak to sie liczy, bo jak w kolumnie jedzie 100 aut to jest to "cos" , wydarzenie, jak jedzie 5 nawet identycznych to ot, przypadek , bralem udzial w KJS-ach, pojezdzawkach, rozdawalem ulotki klubowe. Pytasz odpowiadam. | Faktycznie ciężko ocenić.
maniaq napisał/a: | z drugiej strony przydalyby sie na pewno takei kalendarze do promocji... wreczyc komus w zamian za pomoc w zorganizowaniu rpzejazdu kolumny, organizacji zlotu itp itd... ale to temat dalszy | Takie rzeczy rozdaje się jako reklamówki lub jako dodatek do "podziękowania", a nie jako samo podziękowanie.
Osobiście jako sympatyk mam satysfakcję z tego, że nasz temat Części do R75 pojawił się na forach angielskich.
Może zakończmy już ten offtop i niech inni się wypowiedzą.
kris-tofer - Czw Paź 07, 2010 13:08
Ja powiem tylko od siebie jeszcze tyle, że:
po pierwsze, jest to dyskusja, a więc wypowiadamy się
po drugie, wyraziłem tylko swoją opinię na temat kalendarza i to, kto powinien brać udział w zabawie we wspólnym tworzeniu kalendarza.
po trzecie, nie potrzebnie takie dyskusje przenoszą się na inne działy forum min. SSB gdzie każdy kto chce skomentuje, uczestnik dyskusji nie doczyta i stali bywalcy na SSB mają dobre pole do żartów.
Co za tym idzie jako koleżeństwo czy to znające się osobiście, czy tylko przez forum/klub nie powinniśmy się tak obgadywać, naśmiewać się z siebie, pisać, że dyskusje są idiotyczne. Jeśli mamy coś do powiedzenia piszmy w temacie lub prywatnie między sobą i nie twórzmy między sobą plotek, bo to źle świadczy o klubie/forum a w szczególności o nas samych.
Jako klubowicz nie jest mi obojętne to jak nas postrzegają inni, czyli osoby nie zrzeszone z klubem, lub klubowicze innych marek samochodów.
kzrr - Czw Paź 07, 2010 16:12
Aż się nie chce czytać wypowiedzi kilku osób tutaj
Moim zdaniem kalendarz powinnem być tylko dla klubowiczów. Chcesz kalendarz, zapłać składkę bla bla i masz. Nie podoba się dziękuje dobranoc. Poza tym powiedzmy że klubowicze (tym bardziej stali) są osobami bardziej wiarygodnymi niż pięć dni wcześniej zalogowany użytkownik - a chodzi o zamównienia, najpierw się zamówi 100 sztuk a później zapłaci 50. Jedyną moją sugestią jest to aby nie było czegoś takiego że na jednej stronie kalendarza jest jedno auto, czyli 12 aut łącznie. Nie ukrywam że chciałbym np oglądać swojego furacza na którymś miesiącu ale wiem żę są auta bardziej atrakcyjne ale mimo to fajnie było by gdzieś kawałeczek zobaczyć Pjona !
apples - Czw Paź 07, 2010 16:40
kzrr napisał/a: | Moim zdaniem kalendarz powinnem być tylko dla klubowiczów. Chcesz kalendarz, zapłać składkę bla bla i masz. Nie podoba się dziękuje dobranoc. | Czy przeczytałeś o co w ogóle chodzi w temacie odnośnie kalendarza? Chyba nie. Tu nie chodzi kto ma płacić, a kto nie, bo z tego co rozumiem to i tak wszyscy będą musieli zapłacić jeżeli będą go chcieli. Chodzi tylko o zamieszczanie aut. Aut tylko Klubowiczów. Więc Dzień Dobry, a nie Dobranoc.
[ Dodano: Czw Paź 07, 2010 17:40 ]
kzrr napisał/a: | Aż się nie chce czytać wypowiedzi kilku osób tutaj | Jak jesteś taki odważny w tym co piszesz to pisz po nickach, a nie ogródkami.
kzrr - Czw Paź 07, 2010 16:44
Oczywiście że przeczytałem, i napisałem swoje zdanie, wcale nie muszą poprzez swoją wypowiedz ciągnąć dalej wątku prawda ?
A dlaczego interesuje Ciebie do kogo jest ta wypowiedź ? Czujesz że to o Tobie, że tak bardzo chce wiedzieć ?
apples - Czw Paź 07, 2010 16:48
kzrr napisał/a: | Oczywiście że przeczytałem, i napisałem swoje zdanie, wcale nie muszą poprzez swoją wypowiedz ciągnąć dalej wątku prawda | Ty nie, ale inni powinni pisać na temat? kzrr napisał/a: | A dlaczego interesuje Ciebie do kogo jest ta wypowiedź ? Czujesz że to o Tobie, że tak bardzo chce wiedzieć ? |
kzrr napisał/a: | Aż się nie chce czytać wypowiedzi kilku osób tutaj | Nietrudno się domyślić o kogo chodzi bo aż tak dużo osób się nie wypowiada. Brak odwagi.
kzrr - Czw Paź 07, 2010 16:49
I co chcesz mnie sprowokować ? Nie dasz rady
apples - Czw Paź 07, 2010 16:57
kzrr napisał/a: | I co chcesz mnie sprowokować ? | Nie. Nie miałem nawet takiego zamiaru. Widząc że wolisz owijać w bawełnę i nie masz odwagi napisać w prost co Cię boli to o czym rozmawiać.
kzrr - Czw Paź 07, 2010 16:59
Nic mnie nie boli, tylko po raz kolejny wypowiadają się pewnie osoby które szukają problemu tam gdzie go naprawde nie ma, nie chcesz kalendarza nie kupujesz, nie płacisz składaki nie wypowiadaj się w temacie który bezpośrednio Ciebie nie dotyczy nie interesuje...
apples - Czw Paź 07, 2010 17:05
kzrr napisał/a: | pewnie osoby | kzrr napisał/a: | nie chcesz kalendarza nie kupujesz, nie płacisz składaki nie wypowiadaj się w temacie który bezpośrednio Ciebie nie dotyczy nie interesuje... | Kto napisał o kupnie kalendarza? Czyli znowu chodzi o składki. No tak. Za 50zł jeszcze kalendarz za darmo byś chciał. Głos miałem prawo zabrać bo chodzi o sympatyków.
kzrr - Czw Paź 07, 2010 17:08
apples napisał/a: | kzrr napisał/a:
pewnie osoby
|
wybacz nie pisze ze swojego komputera nie jestem przyzwyczajony.
Pokaż mi proszę gdzie napisałem że chce kalendarz za darmo czy za 50pln składki której zapłaciłem ? Skoro ktoś wykonał jakaś pracę itp itd to należy mu się za to zapłata prawda Tylko pytanie czy Twój głos w temacie jest potrzebny, skoro i tak prawdopodobnie nie kupisz tego kalendarza bo jak napisałeś wcześniej (tak tak zapomniałem że nie przeczytałem tego tematu) nie masz go gdzie powiesić ze względu na coś tam.
kris-tofer - Czw Paź 07, 2010 17:11
kzrr napisał/a: | Skoro ktoś wykonał jakaś pracę itp itd to należy mu się za to zapłata prawda | gdyby tak zliczyć podobne lub inne poważniejsze prace wykonane dla forum i klubu innych osób to stalibyśmy w kolejkach po kredyty czasami coś robi się dla dobra ogółu, a płaci się tylko za rzecz materialną, w tym przypadku za druk, papier
apples - Czw Paź 07, 2010 17:13
kzrr napisał/a: | wybacz nie pisze ze swojego komputera nie jestem przyzwyczajony. | Nie chodzi o pisownie tylko o Nie masz odwagi nadal napisać o kogo Ci chodzi i to mnie śmieszy. kzrr napisał/a: | Pokaż mi proszę gdzie napisałem że chce kalendarz za darmo czy za 50pln składki której zapłaciłem |
kzrr napisał/a: | Moim zdaniem kalendarz powinnem być tylko dla klubowiczów. Chcesz kalendarz, zapłać składkę bla bla i masz. Nie podoba się dziękuje dobranoc. |
kzrr napisał/a: | Skoro ktoś wykonał jakaś pracę itp itd to należy mu się za to zapłata prawda | Ja za Workshopa i godziny poświęcone w temacie Części nie oczekuję zapłaty. Nawet przez myśl mi to nie przeszło.
kzrr napisał/a: | Tylko pytanie czy Twój głos w temacie jest potrzebny, skoro i tak prawdopodobnie nie kupisz tego kalendarza bo jak napisałeś wcześniej (tak tak zapomniałem że nie przeczytałem tego tematu) nie masz go gdzie powiesić ze względu na coś tam. | To że pisze nadal to tylko w wyniku tego że muszę odpisywać na jakieś uwagi pod moim adresem. Napisał tak. Cytat: | Markzo, osobiście uważam Twój post i ankietę jako niepoważne. Najpierw dajesz kopa w d... sympatykom, a teraz prosisz o pomoc. Osobiście dla mnie jako sympatyka jest to trochę żenujące. Następnym razem może się zastanów zanim zaczniesz coś tworzyć | Więc o co Ci tak naprawdę chodzi? Może sam nie wiesz.
kzrr - Czw Paź 07, 2010 17:57
kris-tofer napisał/a: | płaci się tylko za rzecz materialną, w tym przypadku za druk, papier |
to też miałem na myśli, wybacz że nie sprecyzowałem wydało mi się to oczywiste...
apples napisał/a: | Nie masz odwagi nadal napisać o kogo Ci chodzi i to mnie śmieszy. |
A ty tak bardzo chcesz wiedzieć o kogo chodzi, czekasz tylko żeby napisał ze o Ciebie i żebys mogł dalej trolować bo w koncu będzie pretekst.
Chcesz kalendarz, zapłać składke - chodziło oto, chcesz mieć wpływ na kalendarz, mam nadzieje żę będzie on tylko dla klubowiczów, więc zapłać składke i kup kalendrz...mało domyślne mamy społeczestwo w Polsce...
Tym zdanie - " nie kupię kalendarza bo nawet nie mam gdzie go powiesić ze względu "wystrój" mieszkania " powinneś skończyć swoje wypowiedzi w tym temacie.
apples - Czw Paź 07, 2010 18:01
kzrr napisał/a: | A ty tak bardzo chcesz wiedzieć o kogo chodzi, czekasz tylko żeby napisał ze o Ciebie i żebys mogł dalej trolować bo w koncu będzie pretekst. | Brak ci już argumentów i tylko tak potrafisz się wypowiedzieć. kzrr napisał/a: | Chcesz kalendarz, zapłać składke - chodziło oto, chcesz mieć wpływ na kalendarz, mam nadzieje żę będzie on tylko dla klubowiczór, więc zapłać składke i kup kalendrz...mało domyślne mamy społeczestwo w Polsce... | Kalendarz z tego co mi wiadomo będzie dla Wszystkich. Chodzi o auta w kalendarzu.
Nadal nie rozumiesz o czym Markzo napisał. Faktycznie mało domyślne. kzrr napisał/a: | Tym zdanie - " nie kupię kalendarza bo nawet nie mam gdzie go powiesić ze względu "wystrój" mieszkania " powinneś skończyć swoje wypowiedzi w tym temacie. | I patrzeć jak mi obrabiasz ... Szkoda że nadal nie rozumiesz o co chodzi.
kzrr - Czw Paź 07, 2010 18:07
apples napisał/a: | Brak ci już argumentów i tylko tak potrafisz się wypowiedzieć. |
Vice versa... Skąd masz takie parcie na ten nicki dlaczego tak bardzo Ci na tym zależy ?
Rozumiem doskonale tylko nie rozumiem (poza tym że jesteś sympatykiem) dlaczego ten temat Cię obchodzi ? Tak bardzo została urażona Twoja duma że musisz spamować dalej ?
apples napisał/a: | I patrzeć jak mi obrabiasz ... |
Nie - poprostu nie kupisz nie udzielaj się.
apples - Czw Paź 07, 2010 18:11
kzrr napisał/a: | Rozumiem doskonale tylko nie rozumiem (poza tym że jesteś sympatykiem) dlaczego ten temat Cię obchodzi ? Tak bardzo została urażona Twoja duma że musisz spamować dalej ? | Czytaj chłopie, Czytaj. Napisałem już. Spamujesz teraz Ty bo starasz mi się tylko coś udowodnić co nie ma sensu. Chodzi o fakt, a nie o dumę. kzrr napisał/a: | Nie - poprostu nie kupisz nie udzielaj się. | Dlaczego mieszasz cytaty. Tego też nie rozumiesz Przeczytaj mój pierwszy post i zrozumiesz.
[ Dodano: Czw Paź 07, 2010 19:11 ]
kzrr napisał/a: | Vice versa... Skąd masz takie parcie na ten nicki dlaczego tak bardzo Ci na tym zależy ? | O jaki nick teraz Ci chodzi. Cofnij się może o 10 postów do tyłu jeszcze.
Chyba się pogubiłeś lub wpadłeś w ślepą uliczkę i widzisz tylko to co chcesz.
EDIT: Przejrzałem Twoje posty i ok. 80% to posty w tematach Spoty lokalne, Offtopic i Hydepark więc bardzo twórcze. Dziwię się dlaczego w takiej sytuacji nazywasz mnie Trollem kiedy minimum 80% moich postów to posty w temacie Usterki i porady techniczne.
shudder - Czw Paź 07, 2010 18:16
kzrr napisał/a: | nie płacisz składaki nie wypowiadaj się w temacie który bezpośrednio Ciebie nie dotyczy nie interesuje... |
o ile się nie mylę to autor tematu nigdzie nie napisał, że mają się wypowiadać TYLKO osoby płacące składki ... chyba, że jakimś drobnym druczkiem było coś takiego
hvil - Czw Paź 07, 2010 18:26
odechciewa się tego czytać, może ktoś by zamknął temat, to przestaje być przyjemne nawet w czytaniu.
colin1983 - Czw Paź 07, 2010 18:34
słuszna uwaga
thef - Czw Paź 07, 2010 20:32
Jako że pytanie w ankiecie skierowane jest do wszystkich, a powinno być tylko do klubowiczów, do tego wątek zmienił się w przepychanki słowne, temat zamykam.
|
|