Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 21:32 [R214i] Radio R860
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1999
Witam
Mam model 214i z 1999r. Ostatnio dokupiłem radio R860. Ale mam problem z uruchomieniem. Po włączeniu zaczyna działać podświetlanie i słychać pojedynczy dźwięk, nastepnie radio sie wyłącza. Posiadam KOD ale nie mam wyświetlacza i jest problem z wklepaniem. W RAVE jest info ze ten model radia działa tylko z wyświetlaczem. Jak sądze chodzi o zewnetrzny wyświetlacz w tapicerce. Ja posiadam tylko taki na którym wyświetlana jest godzina. Czy ktoś miał juz taki problem?
Inna sprawo to problem z ciezko wchodzacym wstecznym (niekiedy nie wskoczy) inne tez super płynnie nie chodza, zwłaszcza jedynka. Moze to olej ? Czy to normalka ?
Pozdrawiam
Łukasz
Brt: dopisz model auta w temacie w nawiasie kwadratowym
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Lis 30, 2010 23:57, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 21:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W przypadku seryjnie montowanych radioodbiorników funkcję wyświetlacza przejmował poszerzony wyswietlacz w miejscu zegara. Jesli masz tylko zegar, to musisz poszukać taki obsługujący też radio. Wtedy pewnie nie będzie problemu z wklepaniem kodu.
Inna sprawo to problem z ciezko wchodzacym wstecznym (niekiedy nie wskoczy) inne tez super płynnie nie chodza, zwłaszcza jedynka. Moze to olej ? Czy to normalka ?
Wbij pierw jedynke, a nastepnie wsteczny.
Kontrola, lub wymiana oleju w skrzyni biegow nie zaszkodzi
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum