Wysłany: Wto Maj 01, 2007 21:53 [śląsk] co tygodniowy spot Zabrze-Gliwice
Witam.Jestem z okolic Gliwic i co tydzien jestem na spocie Zabrze-Gliwice.Jeżeli jest ktos zainteresowany to podczas tego spotu mozemy zorganizować spotkanie roverków
Teraz wiecej o tym spocie.Odbywa sie on w niedziele około godziny 20.00 na parkingu pod M1 w zabrzu przy drodze ekspresowej Bytom-Gliwice po około godzinie wszyscy przenoszą sie na strefe ekonomiczną do Gliwic (okolice fabryki Opla) , tam znajduje sie bardzo długi odcinek szerokiej ,oswietlonej ,poza zabudowaniami, mało uczęszczanej drogi na ktorej ścigaja sie kolesie na 1/4 mili
czasami zdarza sie tak ze na miejscu czeka na nas policja wtedy zawracamy i jedziemy do domku lub Mc'Donadsa
na ostatnim spocie była ciekawa BMW E36 z wystajacym silnikiem ponad maske o pojemnosci 5litrów ktora driftowala po rondzie.Ilosc koni - bardzo duza:)
nastepną ciekawastką byla honda civic VII typR podubany na 270KM podobno drugi co do prędkości civic w polsce , przy odpowiednim ogumieniu i warunkach niecale 5 sekund do setki :O
pozatym : acura integra , fiesta rs 1.8 140KM , corsa B 1.8 wymiatala prawie wszystko , mnóstwo civicow , jaguar , no i moj jedyny roverek 214 Si
-srednia ilosc ludzi na spotkaniu około 200
-ilosc samochodów, bardzo duza
-klimat zaje.........
-roverków , mało
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 21:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja tez tam bywalem co weekend ale to jeszcze moim zglebionym maluszkiem stala ekipa tam przyjezdza z tego forum ...a teraz w niedziele tez sie pojawie roverkiem pozdrawiam
ja w niedziele nie bylem bo pogoda lipna .Ale teraz na niedziele jestem ustawiony na drag z Honda Civic Vl gen 1.4 podubany na 100 KM ,wygrana w kieszeni
ja w niedziele nie bylem bo pogoda lipna .Ale teraz na niedziele jestem ustawiony na drag z Honda Civic Vl gen 1.4 podubany na 100 KM ,wygrana w kieszeni
ja tez ostatnio sie scigalem moim padlem z Civic 1,4 i na 3 biegu zostala w tyle a ogolnie bylo fajnie duzooo ludzi sie pojawilo a pogoda nie byla taka najgorsza bo nie padalo mam filmik z palenia gumy potem dam linka
[ Dodano: Nie Maj 13, 2007 10:41 pm ]
Właśnie wróciłem. Rzeczywiście cała impreza przeniosła się do Gliwic. Widziałem popisy gościa z BMW E36 z wystającym silnikiem. Zrobił na mnie ogromne wrażenie.
Pewnie większość z obecnych tam ludzi nie była świadoma co wydarzyło sie pare set metrów dalej Niestety doszło do bardzo groźnego wypadku. Akurat jechałem tamtędy jakieś 2 minuty po zdarzeniu Toyota Yaris otarła sie o wyprzedzającego Opla Vectrę i wylądowała na dachu. Dziewczyna z Yariski w stanie ciężkim pewnie do tej pory walczy o życiem. Jej mały samochodzik był zmasakrowany Naprawdę straszny widok. Sytuacja ta spowodowała, że wrażenia po spektakularnym driftingu opadły całkowicie.
Pozdrawiam
Jak to sie otarla? Sama sie otarla, czy to Opel sie otarl ?
Jakie byly predkosci tych samochodow... bo z postu wynika ze byla jakas impreza ktora gdzies sie przeniosla i nagle zejscie kilkaset metrow dalej tylko okoloczinosci nie bardzo rozumiem...
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
wczoraj bylem a o wypadku tez słyszalem.
BMW pieknie driftowalo
Wypatrywałem Cię tam i nie widziałem ani jednego Roverka
O której były wyścigi? Ja pojechałem dość wcześnie...
Jest gdzieś możliwość oglądnąć filmik? Może nawet jestem na nim widoczny bo stałem blisko
Ja stalem moim 214 w sumie przy samym skrzyzowaniu, jak jedziesz od ronda na skrzyzowaniu w lewo i tuz za przejsciem dla pieszych ja parkowalem.Wyscigi rozpoczely sie około 22.00, dosyc pozno.Ja tez wypatrywalem roverków i widzialem tylko przez chwile 75 .Co do filmiku z BMW to on ma troche mega a wiec musze gdzies to wpakowac,jak bedzie dam znac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum