Radio na wzmacniaczu blaupunkta na prawdę daje radę, szczególnie jeśli chodzi o bas. No ale nie można porównywać od wzmacniaczy co mają po 100W. Ale wydaje mi się, że do w czasie jazdy to wystarczy 4X50W max i i tak nie można wysiedziec dłużej niż 10 minut.
A jak ktoś chce zrobić dyskotekę na parkingu to ok. Są też tacy ludzie. (nie obrażam nikogo i nie chcę tego) - to jest moje zdanie. Ja miałem 4 x 40 W radio Cd blaupunkta i nie wytrzymałem na fula dłużej niż 5 minut.
Ale jak ktoś jest audiofilem i na maxa zakręconym człowiekiem to mu nie wystarcza. Ale ja np wolę zainwestować w moc samochodu
_________________ Pozdrawiam Kozik
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 19:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ADAM1 napisał/a:
Ja posiadam radio JVS KS-FX842RE o mocy 4X45W i napedzam nim 2X250W(glosniki eliptyczne 16X9), oraz zstaw glosnikow JBL GTO6507C 2X glosniki 16,5 cm + 2X twetery wraz ze zwrotnicami - producent podaje moc 70W RMS
Musze smialo powiedziec, ze nie brakuje mi ani jakosci, ani mocy wewnatrz auta.
Jak to dobrze żyć w błogiej nie świadomości
Nie chodzi mi o dyskoteke wewnatrz auta, tylko o normalne sluchanie muzyki, nie naleze do ludzi, ktorzy otwieraja okno samochodu i daja radio na max
sliwka napisał/a:
Ale najwazniejsze że Tobie się podoba
Dokladnie, obecny uklad audio w samochodzie zrobilem "pod siebie" , nie jestem audiofilem i to co mam to mi zupelnie wystarczy
sliwka napisał/a:
wyjdzie taniej i taniej, no chyba że mowimy o wzmacholu FIRST tysiącpińcetosimset WATT
Zabawa w wzmacniacze ciagnie za soba koszta(nie, zeby mi ich brak ), a kolega RadekAniol szuka sprzetu w miare taniego
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 23:38
Kozik napisał/a:
Radio na wzmacniaczu blaupunkta na prawdę daje radę, szczególnie jeśli chodzi o bas. No ale nie można porównywać od wzmacniaczy co mają po 100W. Ale wydaje mi się, że do w czasie jazdy to wystarczy 4X50W max i i tak nie można wysiedziec dłużej niż 10 minut.
A jak ktoś chce zrobić dyskotekę na parkingu to ok. Są też tacy ludzie. (nie obrażam nikogo i nie chcę tego) - to jest moje zdanie. Ja miałem 4 x 40 W radio Cd blaupunkta i nie wytrzymałem na fula dłużej niż 5 minut.
ADAM1 napisał/a:
Nie chodzi mi o dyskoteke wewnatrz auta, tylko o normalne sluchanie muzyki, nie naleze do ludzi, ktorzy otwieraja okno samochodu i daja radio na max
mi tez nie chodzi o dykoteke, a już na pewno nie na zewnątrz auta tylko ze jakies lepsze szesnastki nie zagraja dobrze pod radiem i zeby grały swobodnie trza je zasilić wzmacniaczem, nie mówiąc już o subie. Są róźne gusta, ksiądz lubi ogórki, organista księdza córki
Naprawdę bardzo mi pomagacie! Jest trochę tego sprzętu! Już powiem szczerze trochę się pogubiłem! A z kupnem głośników i suba wstrzymuje się trochę ponieważ czekam na przesyłkę ze Stanów ponieważ dziewczyna przyśle mi zakupione tam radyjko! Choć sam nawet nie wiem jakie! Ale podobno wypasik (niespodzianka)!
moja sugestia. Olej allegro i udaj sie do firmy CA, kup u nich sprzet i wynegocjuj dobry montaz w cenie z dobra cena wygluszenia drzwi.
W dobrze przygotowane drzwi wstaw sobie glosniki oraz kup radio, dobry system przedni TO PODSTAWA -majac go mozesz zawsze dojsc pozniej do zrobienia czegos w bagazniku, moim zdaniem jak juz robic instalacje suba to z glowa. Na poczatek z pewnoscia wystarczy Ci rozsadny system przedni....i dopiero bedzie fajnie jak z czasem zasmakujesz na cos wiecej Wtedy na spokojnie zrobisz sobie i tył.
Dobrze przygotowany przod nawet pod samym radiem da Ci bardzo piekny poczatek.
Co do konkretow, polecam Ci radio z nizszej serii clariona -ktore bedzie nowe, dobrej firmy i jakosci, przy zachowaniu rozsadnej ceny. Na przyklad:
http://allegro.pl/item291...a_promocja.html
oferta z pilotem za 455 -nowe.
odpowiednik tej serii na rok 2006 mam u siebie i serio, niczego wiecej od radia nie oczekuje -to sa zupelnie inne produkty niz wynalazki marek 'ogolnych' typu panasonic czy sonypodobnej klasy.
DLS B6 -szesnastki, powoli 'wyprzedajaca' sie linia, neutralne brzmienie, odtworza dobrze kazdy rodzaj muzyki, tweetery nie daja po uszach jak niektore...solidne bass kopniecie -jak najbardziej
Zaloz te radio z tymi glosnikami pod dobrze przygotowane, wygluszone drzwi -nie pozalujesz, zagracic sobie bagaznik subem jeszcze zdazysz, pierw przekonaj sie co daje dobry przod w dobrej cenie
[ Dodano: Wto Sty 15, 2008 17:19 ]
sliwka napisał/a:
tylko ze jakies lepsze szesnastki nie zagraja dobrze pod radiem i zeby grały swobodnie trza je zasilić wzmacniaczem, nie mówiąc już o subie. Są róźne gusta, ksiądz lubi ogórki, organista księdza córki
zalezy jakie, jesli ktos szuka czegos pod radio spokojnie moze kupi wspomniane phonocar Y -ktore sa do tego projektowane i tez bedzie zadowolony.
Wspomniane wyzej DLSy polecam wlasnie tez z tego powodu ze pod radiem 4x45 zagraja juz bardzo przyzwoicie, maja 50 w RMS, czyli nie jest to hertz ESK ktory faktycznie powinien grac pod wzmakiem a bez niego jakos tak...nie zyje
B6 zagraja doskonale pod radiem dajac jednoczesnie ladny magrines na ewentualny wzmacniacz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum