Teoretycznie tak, praktycznie z reszta tez. Ale jesli kupisz radio bez faktury to homologacje mozesz sobie z netu wydrukowac.
Ja Polecam wlasnie Unidena 520XL.
Ja dziś trochę przeglądnąłem wyżej wspomniane forum i jeśli kupię, to właśnie Unidena 520 Widziałem u Walkie i Emesa i podobuje mi się TTi880 ma Paul i ZTCW też jest zadowolony Z wyglądu najbardziej mi sie widzi Cobra 19 (wyświetlacz i bursztynowe podświetlenie), ale podobno trafiają sie walnięte egzemplarze i jest problem z dobrym dostrojeniem. Tak więc wg mnie i nie tylko Uniden jest debest
[ Dodano: Sro Cze 06, 2007 11:57 pm ]
PS. Przerzucę ten wątek do OT
Jak już to Uniden albo President, Unideny owszem straciły homologację, ale nie wszystkie, a poza tym jeszcze gdzieniegdzie można znaleźć jakieś zalegające w sklepach egzemplarze z oryginalnymi homologacjami.
Ja mam Unidena 520XL z homologacja i dobrze sie sprawuje, polecam unidena jak nie masz kasy na presidenta. A i pamietaj ze radio nie pomoze jak antena bedzie kiepska. Pozdrawiam.
Jam mam TTI 880 + Hustler IC100 i jestem b. zadowolony.
Wymiarowo jest niestety większy od Unidena, ale funkcjonalnie bardziej wypasiony.
Co do legalności U520: ZTCW nie można ich sprzedawać (nie tylko w sklepach, ale między userami też). Używanie jeszcze zakazane nie jest ale np. policja może zarekwirować podejrzane radio do badania.
No, niekoniecznie
Chcę wiedzieć, co się na drodze dzieje. Jasne, że na radar złapać się nie dam, ale do zwykłej kontroli zawsze Cię mogą zatrzymać. Przecież nie będę jeździł objazdami "bo gdzieś stoją"
Poza tym, nie było chyba przypadku, żeby komuś faktycznie radio zabrali.
ZTCW nie można ich sprzedawać (nie tylko w sklepach, ale między userami też).
Z tego co ja wiem, to UKE wydał "zakaz wprowadzania do obrotu" - dotyczy tylko nowych, importowanych egzemplarzy.
Ja mogę mojego sprzedać innej osobie.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum