Wysłany: Pon Lip 23, 2007 08:02 [ R 214 I -97 R] wymiana łożyska ( + piasta )
Mam pytanko ? czy sa gdzies jakies materialy jak sie dobrac od łożyska ? Chodzi mi o to czy potrzebny bedzie mi sciagacz ..... Rozebra do tarczy umiem dalej zaczynaja sie schody .... Prosze o pomoc !
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 08:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hmmmm no raczej piastę Czy jest coś takiego jak zwrotnica w R200 Piasta w R200 ma od spodu mocowanie w które wchodzi sworzeń wahacza dolnego, a u góry jest mocowanie amortyzatora. Oś obrotu koła przechodzi przez dolny swożeń i górne mocowanie amortyzatora. Więc moim skromnym zdaniem nie ma czgoś takiego jak zwrotnica w R200
jak dla mnie to zwrotnica.. szczerze sie przyznam ze u siebie z mg zr wymienialem lozysko i to tak wygladalo i mowili na to zwrotnica... bo piasta laczy sie ze zwrotnica w miejscu gdzie jest lozysko...
zwrotnica, to chyba ten cały element (zespół), który ulega przekręceniu za pośrednictwem układu kierowniczego (dzięki czemu uzyskuje sie skręt koła), i na 100% jest w R200 koła się skręcają, widziałem
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum