Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 84 Skąd: Okolice Poznania
Wysłany: Pon Sie 06, 2007 07:54 [r 220] Grill
Hey . kupiłem sobie listwy z metra i wymieniłem na przodzie , a jak juz rozebrałem zderzak to stwierdziłem że spojrze na grill ... na podczątku chiałem wszystkie wyłamać paski pionowe i wsadzić siatke lecz na razie stwierdziłem że wtłamie wszystkie nieparzyste 1,3,5,7 itd
grill się przeżedził i wydaje mi się teraz w sam raz , spodobał mi sie bo ma teraz urok w stosunku do orginału ...
co wy o tym sądzicie
1.
2.
3.
piter34: link do fotki należy umieszczać pomiędzy znacznikami [img], a nie [url]
Ostatnio zmieniony przez piter34 Pon Sie 20, 2007 15:58, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 06, 2007 07:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 10 razy Dołączył: 16 Mar 2007 Posty: 193 Skąd: Kraków/Chicago
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 14:55
leon77 patrząc na przód twojego R można powiedziec że wygląda on prawie jak muscle car tak jak by go poszerzyło od wycięcia tych kilku żeberek (też muszę się zabrac za te kierunki )
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
to chyba ja będę jedynym, któremu się tak unowocześniony grill nie podoba
... jakoś tak wciąż wychodzę z założenia, że ROVER jest takim samochodem, który zmian stylistycznych nie potrzebuje niemal w ogóle
i rzecz najważniejsza ... po czym przede wszystkim poznajecie nadjeżdżającego z naprzeciw ROVERka, któremu chcielibyście np. pomachać światełkami ?
moim zdaniem właśnie po grillu, który w całej swojej krasie już z bardzo daleka rzuca się w oczy
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
chyba ja będę jedynym, któremu się tak unowocześniony grill nie podoba
Moim zdaniem to po prostu kwestia tego, że jednym podoba się przerobiony grill, a innym po prostu fabryczny, ważne żeby podobał się właścicielowi, bo to jego samochód
giewu napisał/a:
po czym przede wszystkim poznajecie nadjeżdżającego z naprzeciw ROVERka
To zależy, ale w moim przypadku grill nie jest najważniejszym elementem, po którym oceniam, czy to Roverek, czy też nie
Tak z ciekawości się zapytam, co Cię tam konkretnie denerwuje, przecież ich prawie nie widać, a kto tam patrzy tak nisko
Denerwuję mnie o prostu te pionowe "pręciki" i ja je widzę kiedyś testowo nakleiłem na nie czaną taśmę izolacyjną, żeby tak się w oczy nie rzucały i bardziej mi się taka wersja podobała Może przy okazji naprawy zderzaka "po sarence" zlikwiduję te "ząbki"
Witam Panów
Właśnie jestem w trakcie poprawek lakierniczych mojego Roverka...i zdecydowałem sie na pomalowanie grill'a na kolor nadwozia (Amaranth) oraz wymianę "żeberek' na czarną siatkę . Postaram sie zdążyć zamontować wszystko w tym tygodniu to dam Foty i sami ocenicie
ja porostu wyciąłem żeberka ucinaczkami , wyszlifowałem nierówności, i teraz będę przykręcał siatkę w ten plastik do którego były przymocowane żeberka, troszkę ją dla wzmocnienia podkleję (klejem do siatek) i wydaje mi sie ze powinno dać rade... bo całkiem mocno będzie sie trzymać. (z tego co patrzałem). a siatkę kupiłem dokładnie tą :
http://moto.allegro.pl/it..._cm_tuning.html
rodzaj to "Mały Kamei " bo dziurki w "dużym kamei'u" wydawały mi sie za duże
a powiem wam ze tylko przykładałem do zderzaka tego pomalowanego grill'a i wygląda cudownie (siatka jeszcze nie zamontowana)
P.S zapomniałem dodać ze kierunkowskazy zakładam białe po bokach i wyjąłem ten plastik pomarańczowy z przednich reflektorów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum