no to ja juz nic nie wiem.w takim razie wyglada na to ze mam 16 nakretek antykradziejskich? bo wg instrukcji w zestawie w kole zapasowym powinno byc cos...ja mam tylko miejsce na to "cos" w tym styropianie w kole zapasowym.... mozna takie cos kupic albo co?
no to jak? patrzac na fotke ktora dodalem najwiecej tj 14szt mam tych ktore sa po lewej 2szt mam tych co w srodku i jedna przejsciowke czyli to co po prawej. z tym ze mowie: te najbardziej na lewo maja taka dziwna nakladke i lekko sie ruszaja... boje sie przykrecac ich tak normalnie zeby czegos nie ukrecic....
a zeby te nakladki sciagnac to nie mam czym bo nie mam tego specjalnego klucza plastikowego...
zeby te nakladki sciagnac to nie mam czym bo nie mam tego specjalnego klucza plastikowego...
Podjedź do mnie to Ci użyczę.
A tak na poważnie to poszukaj tego klucza w sklepach z felgami oponami itp.(jutro jak nie zapomnę to wrzucę foto to będziesz wiedział jak wygląda) albo możesz je ściągnąć siła np. jakimiś szczypcami, śrubokrętami tylko wtedy bedą do wyrzucenia (same zaślepki oczywiście).
i ja swoje parę groszy w tym temacie dorzucę:
otóż gdy kupowałem koła do mojego ROVERka od sprzedającego otrzymałem również niby komplet śrub do tych właśnie kół, w praktyce okazało się, że z kompletem to ma mało wspólnego gdyż część tych nakrętek mu się gdzieś zawieruszyła
z własnego doświadczenia mogę Wam podpowiedzieć, że na fotce wstawionej przez xROnx (zgodnie z jego opisem) widzimy od lewej: nakrętkę szpilki koła (lub śrubę zabezpieczającą) z nakładką ozdobną, nakrętkę zabezpieczającą i nakładkę do odkręcenia nakrętki zabezpieczającej.
Ponieważ jestem "napaleńcem" i powyższy "komplet" miał braki nie założyłem dostarczonych przez sprzedawcę nakrętek,a zakupiłem sobie nowe w związku z czym te stare mam do oddania
jeśli ktoś z Was jest zainteresowany używanymi nakrętkami (11 szt.) i nakrętkami zabezpieczającymi (4 szt.) takimi jak na fotce (ale bez nasadki do nakrętek zabezpieczających) to śmiało może do mnie podjeżdżać i je odbierać bez żadnych oczywiście kosztów
.... I UWAGA: jedyny mankament to moje lenistwo (nie ma mowy bym wysyłał paczkę więc zdecydowanie preferuję odbiór osobisty)
p.s. pierwsza z lewej strony na fotce jeśli nie jest nakrętką zabezpieczającą to odkręca się ją lub przykręca bez zdejmowania tej nakładki "ładniewyglądającej"
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum