Wysłany: Pią Sie 24, 2007 06:47 [R200 SDI, 2000r] Data rejestracji 2000r. Dziwne?
Witam.
Mam takie nietypowy pytanko. Otóż niedawno stałem się posiadaczem Roverka 200, samochód został sprowadzony z Włoch i co dziwne we wszystkich dokumentach jest data pierwszej rejestracji VIII 2000r. O ile dobrze wiem w tym roku były już R 25. Co o tym sądzicie czy papiery są kombinowane? Pozatym wszystkie numery się zgadzają, i samochód bez problemu przeszedł pierwsze badanie techniczne.
Ostatnio zmieniony przez piter34 Pią Sie 24, 2007 10:52, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 06:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam.
Data pierwszej rejestracji to nie jest to samo, co data produkcji. Auto może stać w salonie jako egzemplarz wystawowy nawet rok i dłużej. Jam mam np. R416 z 1996 r., data pierwszej rejestracji to 25.10.1997 r. (do tego czasu stał sobie w salonie gdzieś w Niemczech, gdzie został zakupiony).
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Mam tylko nadzieję ze Urząd Komunikacji nie będzie robił problemów z zarejstrowaniem auta, bo narazie jeszcze czekam na papiery z celnego. A czy ktoś wie gdzie można znależć , że ten model był produkowany do III 2000r?
Mam tylko nadzieję ze Urząd Komunikacji nie będzie robił problemów z zarejstrowaniem auta, bo narazie jeszcze czekam na papiery z celnego. A czy ktoś wie gdzie można znależć , że ten model był produkowany do III 2000r?
Hmm... W katalogu z częściami InterCars są daty produkcji. Nie jest to wykładnia ostateczna, ale raczej jakiś punkt zaczepienia.
Poza tym w czym jest niby problem? Nie ma w papierach daty produkcji równej 2000 lub 1999?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 23:24
Michal982 napisał/a:
Wydaje mi się, że będzie robił, albo po prostu wstęplują Ci rok produkcji 99.
Z pewnością nie był. Spotykałem R25 z 99 roku. Wydaje mi się, że produkowany był do lica/sierpnia 1999.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum