Mam pytanie odnośnie silników 2.0 SDI. Konkretnie chodzi o to że w swoim silniku mam cztery świece a w silniku który chcę zakupić od kolegi są trzy świece.Pomimo to numery na bloku są identyczne.Jest jakaś różnica miedzy tymi silnikami , w mocy czy mocowaniu ?
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 17:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli są identyczne, to zastanawiałbym się nad historią obu silników...
ZTCW - Z Tego Co Wiem.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Mam pytanie odnośnie silników 2.0 SDI. Konkretnie chodzi o to że w swoim silniku mam cztery świece a w silniku który chcę zakupić od kolegi są trzy świece.Pomimo to numery na bloku są identyczne.Jest jakaś różnica miedzy tymi silnikami , w mocy czy mocowaniu ?
Pozdrawiam.
4 swiece jak sie ostatnio dowiedzialem sa w silnikach 86 i 105 KM w modelach 200 i 400 natomiast 3 swiece zaczeto stosowac w modelach 25 i 45.
na ilosć świec nie ma reguły. Mam SDi z 96 roku i mam 3 swiece Podejrzewam, że głebsze przekopanie EPC da odpowiedź na pytanie kiedy i w jakich modelach były 3 a kiedy 4 świece.
Pozdrawiam.
4 swiece jak sie ostatnio dowiedzialem sa w silnikach 86 i 105 KM w modelach 200 i 400 natomiast 3 swiece zaczeto stosowac w modelach 25 i 45.
Pozdrawiam
W moim 620SDi 95 są trzy i dla mnie to plus. Pali dobrze w mrozy a nie muszę się martwić wymianą tej czwartej, co grozi nerwicą lub znacznym uszczupleniem portfela .
Jest tylko jedna. Im starszy silnik, tym bardziej prawdopodobne, że ma 4 świece.
Poza tym (zgodnie z tym co napisał orson) w 25 i 45 są już tylko 3 świece (zawsze).
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum