Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 10:55 Dywagacje nt. radia samochodowego
Zanosze się z zamiarem wymiany kaseciaka w moim R w końcu na coś nowocześniejszego. Od sprzetu wymagam obsługi CD z MP3, gustownego designu, niezawodności i rozsądnej ceny. Jesli chodzi o jakość dźwięku, to audiofilem nie jestem, poza tym głośniki w samochodzie też nie są jakieś specjalistyczne.
Chociaż szczerze to nie mogę się przekonać do tych nowych modeli z centralną gałką
Sam mam coś takiego:
Clarion
Tylko że bez mp3 i z niebieskiem podświetleniem, ale wygląd identyczny.
I powiem Ci że w aucie robi fajniejsze wrażenie niż na fotkach, wygląda ładnie, estetycznie, nie kłóci się z resztą wnętrza i nie wybija na pierwszy plan, ale właśnie tak ze smakiem
Do mojego Roverka brałbym już z czerwonym podświetleniem aby się ładniej prezentował z oświetleniem deski
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 13:24
mam to sony w doblo, gra bardzo ładnie, ale mnie osobiście nie pasuje cos w nim...
w roverku mam takie : klik
i jakoś bardziej mi pasuje tylko w moim r220 z pozycji kierowcy średnio czytelny jest wyświetlacz ( mam wysoko głowę), ale podejrzewam że z każdym innym radiem problem miałbym ten sam..
ciekawie wygląda ten clarion, nie znam się na marce ale stylistyka fajna pozdrawiam.
Moim zdaniem nie warto...
Mam to radio na sklepie i kilka ich sprzedałem z czego kilka wróciło do naprawy.
Dodatkowo cena jaką znalazłeś w tym linku wraz z przesyłką jest mocno przesadzona.
329 to max za to radio!!
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 08:10
Ja mam to:
http://www.pioneer.pl/pl/...00UB/index.html
I ogólnie jestem super zadowolona. Zależało mi głównie na usb i właściwie tylko tego używam. Jak dla mnie po 2 tyg. użytkowania jest tlyko 1 minus, ta cholerna gałka z dżojstikiem. Wg trochę to niewygodne.
Design Sony wg mnie jest kiepski, same radia tez raczej jakosciowo nie sa super. Sam kupilem JVC ( http://www.maximedia.pl/?...&p=jvc_kd_pdr31 ), ma super podswietlenie, takie by bylo fajne w zegarach Jedyne czego brakuje to portu USB, ale w sumie sterczacy dynks tez by fajnie nie wygladal.
Tylko na ceny trzeba uwazac, radyjko kupilem taniej w EURO-RTV-AGD niz na necie..
Sony zakupione. Całkie nieźle się prezentuje (to znaczy jak dla mnie najważniejsze jest to, żeby nie było krzykliwe i dobrze pasowało do stonowanego wnętrza auta. Co do odtwarzania muzyki, to jest bardzo dobrze nawet mimo seryjnych głośników.
Z podłączeniem miałem małe problemy, ale w końcu się udało.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Sam kupilem JVC ( http://www.maximedia.pl/?...&p=jvc_kd_pdr31 ), ma super podswietlenie, takie by bylo fajne w zegarach Jedyne czego brakuje to portu USB, ale w sumie sterczacy dynks tez by fajnie nie wygladal.
..... a bo trzeba bylo wybrac TEN i niemilbys problemow ze zlaczem USB, bo jest z tylu na kablu
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Czyli nic pozytecznego
Tak sie zastanawialem, jako ze to radio ma mozliwosc wspolpracy z seryjnym sterowaniem radia, czy jakbym zmienil kierownice na ta ze sterowaniem (o ile to mozliwe i zadziala - w tym momencie mam zwykla), to czy calosc by zadzialala?
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Maj 2007 Posty: 200 Skąd: Bojanowo, Leszno
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 11:18
To ja się podepnę do tematu.
Mam w planach podobną zmianę audio w moim R400. Na początek pójdzie radio, jak założę sensownę wygłuszenie na drzwi i podłogę to wymienię również głośniki i teraz mam parę pytań:
radyjko będzie na 99% to:
http://www.allegro.pl/ite...0w_gw_24m_.html
wygląda marnie, ale to Kenwood. Mi chodzi o brzmienie a nie o wygląd więc jakoś przeżyję. Poza tym ta seria zebrała bardzo dobre recenzje w prasie.
Ktoś z was może ma jakieś doświadczenia z tym sprzętem?
Co do głośników warto zastanowić się jeszcze nad TYM moim zdaniem najlepsze głośniki w tym przedziale cenowym. Oczywiście obowiązkowo wygłuszenie drzwi i dobrze by było zasilić to jakimś wzmacniaczem min 2x50.
Jeżeli chodzi o radyjko....
Kenwood to Kenwood choć ostatnio jakby mniej popularny się zrobił...
W grę wchodzić powinien jeszcze Clarion (mi w głowie siedzi ten model) i Alpine z serią CDA lecz te ostatnie to raczej droższe radyjka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum