Wysłany: Czw Paź 11, 2007 19:09 [R600] Z klimatroniką w manualna...
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Ciagnac temat o moim problemie z elektryka, pisalem ostatnio ze wszystko zgaslo... dzisiaj oddalem auto do elektryka. Dzwonilem do niego dzisiaj wieczorem, zaczal dopiero rozbierac wszystko,rozebral panel od klimatronika i mi powiedzial ze chyba jest cos usmazone od tego spiecia, bo zasilanie niby jest ale nie dziala. Druga rzecz ktora mnie zdruzgotala to to ze powiedzial ze nie wie czy da sie to uratowac, czy bedzie to wyrzucenia... jutro mam do niego w poludnie zadzwonic zeby dowiedziec sie co sie konkretnie stalo... i teraz gdzie ja mam dostac taki panel z komputerem do klimatronika ? dotychczas widzialem tylko jeszcze jedno takie urzadzenie w R600 na niemieckiej autogieldzie... czy da rade wymienic spalony element zaaplikowac z jakiegos innego? czy zna ktos firmy w polsce ktore zajmuja sie montazem klimatronikow i mogli by ewentualnie zamowic taki panel? bo jest chyba wloskiej firmy divani,czy jakos tak... ostatnia kwestia czy da rade zalozyc manualna w to miejsce? wiem ze caly uklad szedlby do zdjecia, bo sa tam silniczki strerujace nawiewami... czy ma ktos jakis pomysl, albo moglby mi pomoc... jestem zalamany, a nie chce tak szybko pozbywac sie auta teraz...
_________________ "Tylko auta z duszą..."
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 11, 2011 14:45, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 11, 2007 19:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie jestem pewien ale może powinieneś popytać o klimatroniki Hondy.
Chłopaki na forum hondy pisali że taka używka to koszt 300zł a montaż drugie 300 do prelude.
Temat z przed 2 lat więc trudno mi będzie coś wykopać.
Ale jakby nie patrzec może z accorda byś przypasował a może i z prelude??
nie wiem wlasnie czy wogole z accorda z tych rocznikow co r600 byly montowane takie klimatroniki... i ewentualnie daloby sie cos takiego przypasowac?! czy to musi byc konkretnie model tej firmy... nie mam pojecia, jestem po prostu w kropce
wiem ze szkoda, dla mnie to auto to cos wiecej niz samochod... kupielm go za wlasne ciezko zapracowane pieniadze, i dbam o niego lepiej niz o siebie... dlatego koszty nie graja dla mnie az tak roli, tylko chce zeby wszystko chodzilo idelanie... jestes pewien ze elektronik dalby rade to zrobic? pytanie czy mogla np sie plytka przepalic ... ? albo cos w tym stylu?
Co najwyzej luty na niej stopic. Wszystko da sie odtworzyc
Jak masz nazwe firmy tego klimatronika, to juz goglaj i szukaj mozliwych schematow(moga sie przydac)
Na moje oko amatora, mogl sie spalic/wystrzelic jakis kondensator(to idzie w pierwszej kolejnosci)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
nie mam dokladnej nazwy... gdzies mi instrukcje od niego wcielo... pozostaje mi jutro cala chate przeszukac... bo coz moge wiecej teraz... wierze ze masz racje w tym co piszesz... tylko nadzieja mi pozostaje ale dzieki naprawde pomoc, bo chociaz swiatelko sie w tunelu pojawilo
nie wiem, byc moze, ale nie ma zdjecia panelu... tak czy siak chcialbym oznajmic wszechobecnym ze dzisiaj dostalem telefon od mechanika ze wszystko zrobione i mozna odebrac auto... myslalem ze padne ze szczescia okazalo sie ze jakas kostka padla i byla powodem calego zamieszania... jak sie ciesze ze tak sie to rozwiazalo wszystko wiec klimatronik nie poszedl do smietnika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum