Wysłany: Nie Lip 29, 2007 10:40 [R620] Cały czas świeci się kontrolka SRS
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
WItam.
Od kilku dni świeci się kontrolka SRS, wiem że ma to związek z poduszkami powietrznymi. W aucie mam tylko poduszkę kierowcy. A co do kontrolki, to poprostu zaczeła się świecić. Autko stało cały dzień na parkingu, wsiadam i sie świeci.
Przez co to może być, co to może oznaczać i jak moge to naprawić?
Z góry dzięki.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 00:10, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 10:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witaj w klubie. U mnie świeci sie od wczoraj. Moja dziewczyna przesunęłą fotel kierowcy i kontrolka srs sie zaświeciła-to nie czary juz dowiedziałem sie o kostce która znajduje sie pod fotelem i to ta przyczyna trzeba poszukac i pogrzebać.
_________________ "Real is good, interesting is better"
Stanley Kubrick
No w 200 mojej sie zapalało jak przy włączonym silniku ruszyłam fotelem. W końcu mi ją połączono na stałe i problem znikł. Kontrolka zapalała się też często jak wjechałam w dziurę porządną o co we Wrocławiu nie trudno. Generalnie należy ją scalić w jedno i problem znika.
Jeżeli nie pomoże połączenie kostki pod fotelem kierowcy, spróbuj przejrzeć instalację, może po prostu stało się coś z obwodem. Przy ewentualnym większym grzebaniu, zwróć jednak uwagę na akumulator, były już poruszane tematy z tym problemem, poszukaj na forum.
OK, czyli na początek będe szukał problemu w tej kostce. Kontrolka zaczeła mi się świecić z dnia na dzień, auto stało, więc było dziwne że coś się popsuło.
a ostatnio siostre uczyłem jeździć autem i przestawiała fotel.
jeszcze raz dziękia
OK, czyli na początek będe szukał problemu w tej kostce. Kontrolka zaczeła mi się świecić z dnia na dzień, auto stało, więc było dziwne że coś się popsuło.
a ostatnio siostre uczyłem jeździć autem i przestawiała fotel.
jeszcze raz dziękia
No i jak?
Nadal świeci?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Co do świecenia się kontrolki SRS to nie jest tak do końca jak mi podpowiadaliście.
Szukałem tej kostki pod fotelem, nic nie znalazłem więc odpuściłem. Dopiero przy okazji pojawienia się w Białymstoku to w serwisie Rovera ASO Bialmot mechanik znający się na rzeczy zajął się problemem.
Powiedział mi że niema żadnej kostki pod fotelem, podłączył komputer, pokazało mu błędy a późnej je poprostu wyeliminował i jest już OK.
Tak wygląda zakończenie problemu ze świecącą się kontrolką.
byłem przy tym jak podłączył komputer, pokazały mu się dwa symbole, powiedział że musi wydrukować schemat i dopiero dowie się gdzie to jest usadownione.
Powiedział też że w 600 jest stary system elektroniczny hondy i wszystkie błędy trzeba usuwać ręcznie (rozpiąć i spiąć). A potem to już więcej nie wiem jak było bo auto zostawiłem.
Czekałem tylko do czasu podłączenia komputera.
Przy okazji sprawdził mi silniczek jak już się podpiął i tak płaciłem za komputer i tak.
[ Dodano: Pon Lut 04, 2008 07:32 ]
Problem który on rozwiązał niby komputerem, nie był do końca rozwiązany. Za dwa dni znowu kontrolka się zaczeła świecić. Byłem u nich, zaczął kombinować przy taśmie, raz było dobrze, ale za każdym razem kiedy ruszył kierownicą problem powracał.
Powiedział mi że trzeba wymienić taśmę. Poszedłem do ich sklepu firmowego i znaleźli mi tą taśmę za 2900zł. Ja na allegro znalazłem za 60zł, wymieniłem sam, do serwisu pojechałem tylko wykasować błąd.
I tak już jeżdza z 2 miesiące i jest wszystko OK.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum