_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
osobiscie zalozylem 185/60/15 i uwazam ze to rozsadny wybor bo miesci sie w koleinach, wysoki profil = dziury nei uszkodza tak latwo felgi.
ale zaciekawiles mnei tym ocieraniem o bude przy max skrecie. letnie mam 17/205/45 i nic nie ociera O_o wydaje mi sie ze w seryjnym autcie nie moze ocierac o bude , bo by ni dostalo homologacji itp.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Generalnie wnioski: 215/65/15 NIE wejdą do ZR, 15" stalowe od Civic VII gen bez problemu mieszczą się w ZR 160 i całkiem spoko to wygląda, 195/60/15 także bez walki wchodzą i nic nie ociera w czasie jazdy.
Ja zmieniłem wczoraj - o dziwo bez stania w kolejkach. Daytony poszły zimować do piwnicy a zamiast nich na przedzie pojawiły się Trayal 175/65R14, z tyłu zaś Dębica Frigo 2 w takim samym rozmiarze. No i kołpaki, rzecz jasna. Nie mam felg aluminiowych, więc jeżdżą ze mną cały rok
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
założyłem 195/60/15 - weszły bez problemu, jeździ się o wiele bardziej komfortowo niż na 205/45
Generalnie wnioski: 215/65/15 NIE wejdą do ZR, 15" stalowe od Civic VII gen bez problemu mieszczą się w ZR 160 i całkiem spoko to wygląda, 195/60/15 także bez walki wchodzą i nic nie ociera w czasie jazdy.
Dokladnie takie same mam odczucia po zmianie srendicy i profilu
A te 215 nie wejda z powodu szrokosci, czy profilu 65? Mnie osobiscie pasuaj te szprychowe felgi od MG sa jeszcze proste i w dobrym stanie wiec nie kombinuje z nimi . choc te drugie co podales sa calkiem calkiem
U mnie jest made in ZA >>>>>? co to znaczy ? bo byly tez made in poland ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Mnie też się podobają te szprychowe, ale chciałbym wrzucić do ZRa jakieś czarne felgi, bo będą jak ulał pasować pod kolor no i będzie oryginalniejszy hehe
Jeśli chodzi o 215/65 to nie weszły z obydwu powodów - już na podnośniku na wyprostowanych kołach tarły o amortyzator, a 195/60 weszły idealnie nic nie stuka, nie puka i nie ociera.
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 16:41
Wiem o tym że mogą być ne eksport, tak tylko się uśmiałem bo to jednak zabawnie wygląda
Ale wiem, że już od dawna tak jest, jak np Ople Agila z Polski itp... Ot świat nam się zmniejsza i produkuje się tam gdzie jest taniej itp.
A co do zimówek to mam dwie na przedzie a z tyłu mam letnie, więc jak już uruchomie auto to będę musiał znaleźć jakieś dwie zimóweczki, bo póki co gotowe na zime jest tylko pół auta
PTE, czy Twoim hobby jest wyszukiwanie dziwnych marek opon?
ZTCW to w Indonezji też śniegu nie widują...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum