Przeszukałem archiwum, ale nie znalazłem instrukcji jak wykręcić przedni reflektor. Z góry zamocowany jest na dwie śruby do pasa przedniego, jedna od wewnątrz obok chłodnicy przykręcona również do pasa przedniego i jeszcze gdzieś ?
Mam zamiar zabrać się za uszczelnienie reflektora - paruje, i w związku z tym pytam
Będę wdzięczny za pełną instrukcję krok po kroku.
ps. mam nadzieje, że nie trzeba odkręcać zderzaka
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 20:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No i Tu Cię zmartwię, bo trzeba, ale dobra wiadomość: trwa to kilka minut Lampa ma jeszcze mocowanie plastikowym kołkiem do błotników. A zderzak ma dwie śruby łączące go z błotnikami (po jednej z każdej strony - widoczne po odchyleniu nadkoli plastikowych), dalej 4 plastikowe nakrętki u góry pod maską, jedna śruba na środku zderzaka pod tablicą rejestracyjną i 3 śruby od spodu + po 3 wkręty z każdej strony od nadkoli (tez od spodu) Pocieszeniem jest fakt, że po odkręceniu góry, środka i błotników, zderzak się na tyle odchyla, że lampa wychodzi
Powodzenia
A może wystarczy tylko wysuszyć lampę i uszczelnić silikonem, bez wyjmowania
Niedawno wysuszyłem reflektor, tylko przy pomarańczowym kierunkowskazie zostało troszkę pary wodnej. Objechałem praktycznie całą górę klosza i kawałek przy atrapie SILIKONEM przeźroczystym na tyle ile było można bez odkręcania. W miejscu łączenia z błotnikiem ( widać było przy gumce dotykającej do błotnika lekką wilgoć ). Obie lampy mam oryginalne ROVER VALEO i widać, "ząb czasu" sprawia, że substancja która łączy klosz z lampą nie jest już szczelna...
Trochę martwi mnie, ewentualne odkręcania zderzaka...
zwłaszcza za nadkolem, gdzie jest przykręcony do błotnika.
Znając życie będę miał co robić podczas "wolnego" po Świętach ...
Jak dobrze pójdzie wyjmę od razu pomarańczowe plastiki.. he he
ps. U Ciebie cała wewnątrz zaparowuje czy w np. w okolicy kierunkowskazu ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum