Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam, mam takie pytanie: czy w Rover-ku 600 w przednich lampach można wymienić sam wkład mocowania żarówki świateł mijania? O ile dobrze zauważyłem, jest on przykręcony trzema śrubkami, ale nie jestem pewien, czy jest to wymienne? Poza tym, czy z anglika będzie to samo? U mnie są połamane te dwa zaczepy od sprężyny trzymającej żarówkę, chodzi o lewą stronę. A może ma ktoś takie coś na zbyciu za niewielkie pieniądze, byłbym wdzięczny, pozdrawiam wszystkich Rover-maniaków.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 17:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 20:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 21:06
Dokładnie tak jak piszesz można wymienić samo osadzenie żarówki , z anglika jest to samo , jak nie dostaniesz to się odezwij gszieś takie uszkodzone reflektory powinienem mieć.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Dalej szukam tego osadzenia żarówki do świateł mijania w R-600. Może ma ktoś uszkodzony reflektor i mógłby wykręcić to osadzenie. Może być od anglika, pozdrawiam.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 22:19
Michał S. napisał/a:
Dalej szukam tego osadzenia żarówki do świateł mijania w R-600. Może ma ktoś uszkodzony reflektor i mógłby wykręcić to osadzenie. Może być od anglika, pozdrawiam.
przemo285 napisał/a:
Dokładnie tak jak piszesz można wymienić samo osadzenie żarówki , z anglika jest to samo , jak nie dostaniesz to się odezwij gszieś takie uszkodzone reflektory powinienem mieć.
Jak na tacy, jak na tacy. Czytasz li w ogóle posty w temacie? A do tego - na Allegro znajdź kogoś kto sprzedaje części do roverków i zadzwoń, napisz maila, cokolwiek
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 22:47
Michał S. napisał/a:
Ale przemo 285 jednak nie ma, rozmawiałem z nim.
To trzeba było napisać np. "Przemo nie ma, szukam dalej, ktoś pomoże?". No nie ważne. Zrób jak mówię, poszukaj kogoś na allegro, kto sprzedaje roverki na części - wielu znajdziesz. Dzwoń, pytaj, cokolwiek. Ewentualnie poszukaj na naszej stronie klubowej w dziale "części i warsztaty" zaczynając od swojego województwa. Na pewno to nie jest jakiś wielki problem .
Dalej szukam tego osadzenia żarówki świateł mijania w R-600. Może jednak ma ktoś zbędną uszkodzoną lampę i mógłby to wykręcić. Może być z anglika. Pozdrawiam.
Wysłany: Pią Gru 21, 2007 11:40
Pogadaj z tym kolegą, on szuka klosza bądź lampy do 600ki. Może jak zdobędzie całą lampę, to będzie miał na zbyciu to osadzenie.
http://www.roverki.pl/for...88ff1633#162607
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum