Wysłany: Wto Lut 05, 2008 19:37 [R620] Odpryski lakieru na kierownicy i skórzana tapicerka
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam,
kupiłem właśnie 620 SDI z 98r. ma on skórzaną tapicerkę(jasną), drewnianą kierownice i gałkę zmiany biegów. Mój problem jest taki, że na kierownicy i gałce odprysk troszkę lakier i nie wiem jak zabezpieczyć by dalej nie odpryskiwał. Na przykład czy używa się jakiegoś lakieru czy coś innego? A drugi problem to słyszałem, że skóry się niczym nie czyści, bo później bardziej pęka i chciałem się dowiedzieć czy to prawda? Jak nie to, czym czyścić skóre, jak się czyści i czy trzeba często? Proszę podać nazwę jakiegoś dobrego środka. Proszę o szczerą pomoc, gdyż to mój pierwszy samochód i jestem nowy.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 01:04, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 19:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ale to nie jest zabawa hehehe naprawdę do ielęgnacji skóry w aucie są polecane chusteczki dla niemowląt. Sam takich używam w swoim R do pielegnacji kierownicy. Od robienia sobie jej jest inny kącik
mam jasną skórkę, jest w bardzo dobrym stanie, jednak chciałbym o nią zadbać jak najlepiej.
Jak więc ją dopieścić? jakie preparaty używać? jakich unikać?
_________________ Mój pierwszy Roverek - 600 ti
PIĘKNY I BESTIA
Prosiłem o porady, bo chyba do tego służy to forum, a nie robienie sobie zabawy
To nie żart. Ja w ten sposób ostatnio czyściłem tapicerkę. Tylko żona się krzywo patrzyła, że młodemu chusteczki zabierałem ... Acha, mocniejsze zabrudzenia traktowałem ludwikiem, potem wodą, a potem chusteczkami.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 139 Skąd: Brzeg Dolny/Wrocław
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 13:56
Jeżeli nie chcesz, żeby dalej lakier odpadał z kierownicy możesz ją obszyć od nowa skórą w dowolnym kolorze pokrywając element drewniany, koszt ok 140zł gałkę zmiany biegów również można obszyć, albo wymienić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum