Mam pytanie do uzytkownikow roverków, bo wlasnie zmienilem olej i filtr oleju.. dowiedzialem sie ze poprzednik wymienil olej w rowerku na mineralny (tragedia) wiec postanowilem biedakowi ulzyc ale nie wiem czy to czasem mu nie zaszkodzi(juz po fakcie bo wymienilem) i teraz pytanie czy dobrze zrobilem przechodząc na fulsyntetyka? w sklepie pan mi doradzil (podałem przebieg auta 108tys) rok model i silnik itp i mi doradzil olej 5w30? dobrze zrobilem zalewajac te nczy zle?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 21:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja tam bym się trzymał fabryki - 10W40, ale jeżeli masz silnik w dobrym stanie, to powinien dać radę
Sprawdzaj tylko często, czy się jakieś wycieki nie pojawią, bo jeżeli długo na mineralu jeździł, to może się tak zdarzyć.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 21:26
Slyszalem ze ten silnik nie moze jezdzic na mineralnym ? a teraz jesli pojawia sie jakies wycieki to co mam zrobic zeby je zlikwdować? Narazie jest ok przejechalem na wymienionym oleju trase do wrocka z zakopanego i spowrotem autostrada ciupalem nawet czasem do 200 km/h wiec go troche meczylem ale ni sie nie dzieje..
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum