Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 21:03
Czy czyszczenie ma sens to Tobie nie powiem (jaka będzie przepustowość po czyszczeniu) mam taki filtr jutro wystawię na Allegro i podam Tobie numer katalogowy.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 21:28
To jest właśnie taki filtr
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
So ... jakieś inne pomysły na w temacie zbyt dużego spalania ? Jak może być przyczyna o spalania o 2l większego od podawanego przez forumowiczów - czego mogę się jeszcze czepić ?
Czy ew. wizyta na T4 pokaże przyczynę problemu ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
argail, jak pewnie zauważyłeś mam podobny problem. Trochę czytałem na ten temat. Moje przemyślenia na ten temat to problem z:
-pompowtryskiwaczami
-przepływomierzem
-turbiną
-pompą wtryskową
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 21:48
W tym silniku nie ma pompo wtryskiwaczy tylko wtryskiwacze ale mogą mieć faktycznie wpływ na spalanie również przepływka , na szczęście są firmy które regenerują te wtryskiwacze w konkretny sposób a nie tylko czyszczą
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 22:43
sprawdz wartości z przepływki , popatrz jaka temperatura na dworze oraz na desce czy czasami komp nie oszukuje , warto podłączyć pod kompa i sprawdzić wartości wtryskiwaczy.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Pią Lut 01, 2008 09:02
Dorzucę w temacie spalania... Wczoraj zrobiłem ponad 1500km głównie po autostradzie. Średnia prędkość z całej trasy wyszła 128km/m czyli w praktyce jechałem tak 150-160km/h. Odcinkami trochę szybciej no a czasem oczywiście trzeba było zwolnić. Średnie zużycie paliwa z całej trasy 6,6l/100km. Zauważyłem, że po przekroczeniu 160km/h zaczyna "żłopać" bo średnie zużycie zaczynało iść w górę...
Moim zdaniem najlepiej sprawdzic spalanie przy dystrybutorze. U mnie przy jezdzie w miescie okolo 8l/100 km. Natomiast poza miastem okolo 6,5l do 110km/h a przy 130-150 zlopie ponad 7l. Kilkakrotnie sprawdzalam spalanie komp i nijak sie nie ma do tego co zaplace u szejka. Srednie spalanie od tankowania do tankowania (to co pokazuje komp) zawsze wychodzi mniejsze nic to co zaleje. I taka sytuacje mialam nie tylko w roverku. W volvie byla to roznica czasem do 1-2 litrow.
Rozumiem że te wartości mogę sczytać tylko na t4 ?
PHJOWI napisał/a:
popatrz jaka temperatura na dworze oraz na desce czy czasami komp nie oszukuje
Temperaturę podaje mniej więcej taką samą ~0,5 stopnia
PHJOWI napisał/a:
, warto podłączyć pod kompa i sprawdzić wartości wtryskiwaczy.
Cóż, w takim razie nie ominie mnie wyjazd do Babic ...;/
Wczoraj byłem u mechanika który nie ma T4, podłączył do koputera, chyba Bosha i był w stanie przeprowadzić całą diagnostykę silnika, przepływomierz, wtryskiwacze itd...
Wczoraj byłem u mechanika który nie ma T4, podłączył do koputera, chyba Bosha i był w stanie przeprowadzić całą diagnostykę silnika, przepływomierz, wtryskiwacze itd...
...no bo się da.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
tak z ciekawosci, to gdzie ten mechanik i ile sobie za to zawolal?
Mechanik na Mieszka I, na wprost Milczańskiej, koło wiatraka, cena z dokładnym badaniem wtrysków, kasowaniem błędów, jazdą próbną, ponownym podłączeniem do komputera 120 pln, może zdiagnozować wszystkie układy, nie jest w stanie tylko wgrać nowych sterowników, tak twierdzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum