oszczędnośc? Jak najbardziej jest. Chyba każdy zauważył po włączeniu świateł, delikatne "przydławienie" silnika(zwłaszcza, kiedy jest zimny). Myślę, że tą znikomą moc miło przeznaczyc dla właścowości jezdnych
Pluto, tylko pytanie po co je polerowac ... Podejrzewam, ze po potraktowaniu ich pasta tempo stana sie matowe.
Tak pomyślałem, bo pasta tempo posiada jeszcze wosk dający połysk, ale lepiej nie ryzykowac. dzięki za odp
[ Dodano: Czw Lut 14, 2008 15:26 ]
Lampy zrobione. Wiem dlaczego słabo świecą. są nadpalone klosze. Lampy "wybieliłem" muszę przyznać, że lepiej teraz pasuje(mimo że R czerwony)
Lampy ustawiłem u mechanika i widoczność lepsza- polecam ustawienie tym, którzy maja watypliwości co do świateł
Zamontowalem "regulator" trochę grzebania, ale wszystkie niezbędne przyłacza są od maską. Efekt przedstawiam na fotkach poniżej Ustawiłem najniższą mozliwą moc, ale wydaje mi sie, ze lampy mogłyby jeszcze słabiej świecić, chociaz jadąc do domu (szarówka) mijałem kilka aut i nikt nie zwrócił uwagi na to. Zobaczę jak to wygląda w dzień W kazdym razie wygoda jest (kilka sekund po zapaleniu silnika same światła się włączają i wyłaczają o pzekreceniu stacyjki).
PS. Wszystkie fotki robione taką samą migawką (1/500) i przesłoną (5.6)
Super, że udało Wam się to zamontować. Moje SD-2 już czeka na biurku Jak tylko dostanę diody prostownicze, biorę się za montaż.
Plan jest taki, żeby:
- podświetlenie deski itp nie włączało się razem ze światłami dziennymi
- cały układ można było wyłączyć jednym wyłącznikiem (zamontuje go gdzieś pod kierownicą) na wypadek, gdybym chciał sobie po ciemku posiedzieć przy zapalonym silniku
Mam też pytanko: jak obniżyliście moc świateł dziennych? Pewnie coś trzeba przelutować, ale na elektronice to ja się nie znam zbytnio
hehe. miałem taki sam plan dot. podswietlenia deski, ale z rave wynika, że wyprowadzenie postojów jest w kilku miejscach i moja ambicja została pokonana przez brak czasu na rzgrzebywanie kabelków pod deską Pomysł z wyłacznikiem musze wdrozyć, bo rzeczywiście czasem się przydaje ale to akurat drobiazg. Skoro masz już moduł SD-2, to czemu pytasz o obnizenie mocy przeciez właśnie ów moduł ma takie zadanie Podłaczasz i po sprawie
Myślałem, że ustawiłeś tą moc jakoś na SD-2.
Moje SD-2 zapodaje 6V na światła dzienne i nie wiem czy to nie będzie oślepiać jadących z naprzeciwka. Wiem, wiem martwię się na zapas
No, moduł zamontowany. Działa rewelacyjnie. Na próbę zapuściłem go jadąc nocą i nikt nie mrugał Udało mi się też zmontować to tak, żeby nie świeciła żadna kontrolka ani podświetlenie, podczas jazdy na dziennych - w R25 2.0 iDT z 2000r. potrzeba do tego czterech diód i po sprawie Ogólnie bardzo zadowolony jestem, bo to moja pierwsza w życiu własnoręczna przeróbka w aucie Dzięki Brt za namiary na to urządzenie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum