Jak to wygląda pod względem praw autorskich? Ale jeżeli mamy udostępniony katalog EPC na stronie klubowej, to chyba możemy też udostępnić narzędzie do sprawdzania numeru VIN.
Skrypcik jest w PHP i jest raczej prosty - sprowadza się do wywołania jednego zapytania do bazy. Ja jestem autorem, więc z prawami nie będzie problemu. Co do źródła danych, to ten skrpcik nie wymaga EPC. Wyciągnąłem z EPC 4 tabele (w sumie zajmują ok 50KB) i to wszystko czego potrzeba:)
Moze wyciagnales to ze starego EPC w ktorym mojego VIN'a nie ma
Dzisiaj w pracy sprobuje wyciagnac jakies nowe i moze tam znajde
W kazdym razie BRT mi rozszyfrowal jakis czas temu moj VIN.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
W takim razie, że jeśli sie zgodzisz, to można to jakoś umieścić na stronie. Jeśli inni admini nie widzą przeszkód (może o czymś nie wiem ), to może MaReK by to wrzucił gdzieś. Może nawet do Menu + link na forum + pytanie w FAQ technicznym.
Warto jeszcze by było zrobić jakąś legendę do oznaczeń odczytanych z VIN.
Jeżeli możemy wykorzystywać EPC, a zakładam, że możemy, skoro jest link na stronie klubowej, to możemy wrzucić to narzędzie, tak jak opisał to Brt. Myślę że będzie przydatne, bo często pojawiają się tematy dotyczące numeru VIN, a sprawdzenie nie będzie wymagało instalacji EPC.
MaReK - błąd namierzony i wyeliminowany Problem był w tym, że założyłem, że w prawidłowym VIN'ie pierwsze 11 znaków to zawsze litery (a u Ciebie jest też cyfra).
Na forum zamiast wątku z dekodowaniem odsyłacz do dekodera na stronie, a na stronie zrobiłbym osobną pozycję w menu po lewej "ROVER VIN Decoder" (albo coś w ten deseń).
snoppy, świetna robota.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Na forum zamiast wątku z dekodowaniem odsyłacz do dekodera na stronie, a na stronie zrobiłbym osobną pozycję w menu po lewej "ROVER VIN Decoder" (albo coś w ten deseń).
dokładnie o czymś takim myślałem
Ja mogę zrobić opis/legendę, ale nie wcześniej jak za tydzień/lub w weekend może
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum