Wysłany: Sro Lut 27, 2008 00:07 [R218 1.9SDE 94r] co to za rodzynek jest ??
Witam od niedawna posiadam tzw.kanciaka rovera 218sde diesel z 1994 roku jeśli ktoś wie cos o nim prosze pisac silnik ma 1.9 a przeważnie są 1.8 turbo diesel nie wiem czy mój ma turbo i ile ma koni w dowodzie pisze ze 66 ale nie wiem czy to jest podane w kilowatach czy w koniach mech. oto dane z dowodu rej. Nr Vin :SAXXWMWYSBD092861 NR.SILNIKA : 4026035 POJ.SILNIKA 1905 MOC 66.Jest to wersja MICHEL GIROUD jesli cos wiecie dajcie znać bo pewnie wogóle części bedzie trudno dostać skoro niewiadomo co to za silnik aha i jeszcze mam fotel od kierowcy wysiedziany więc jak ktos ma to chetnie kupie i jeszcze pare innych gratów.Pozdro.
Ostatnio zmieniony przez szpino Pią Lut 29, 2008 00:08, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 00:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czyli jest to silnik z peugeota ale jaki model w 406 są silniki turbodoładowane o mocy 66KW 90KM a w starszych modelach to nie wiem bo byly jeszcze zwykłe chyba wolnossące
czyli jest to silnik z peugeota ale jaki model w 406 są silniki turbodoładowane o mocy 66KW 90KM a w starszych modelach to nie wiem bo byly jeszcze zwykłe chyba wolnossące
Wejdź sobie na www.autoweek.nl, potem wleź w markę "peugeot" i szukaj w P205 oraz P306 tego silnika. Na pewno znajdziesz niedoładowanego diesla 1.9
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Witam! strzelił mi pasek rozrządu. po odkręceniu pokrywy zaworów to widok był powalający bo połamanego wałka nie widziałem jeszcze chciałbym zapytać czy nie orientuje się ktoś czy silnik o oznaczeniu d9b 1.9d z citroena berlingo może pasować do rovera 218sd z resztkami silnika d9b 1.9d? ewentualnie czy ma ktoś taki silnik nie potrzebny? albo wie ktoś czym można go zastąpić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum