Hejka spradziłem swoje autko jest ok ale juz z autem alexa nie:)
wyszło że data produkcji to 1980:) hehehehejego vin:SAXXWJCVVAD850856
Hehe, znowu się zaczynają te same pytania. Trzeba chyba szybko zrobić tą legendę z konkretnymi opisami Jak wyjaśniał już Tomi, model year to nie rok produkcji, ale oznaczenie roku modelowego. Zostało one wprowadzone w którymś tam roku i wcześniejsze modele mają oznaczony ten rok jako 1980 bądź 1981 (w zależności od VINu). Po szczegóły odsyłam do wątku przyklejonego o VINach.
A widziałeś rovera coupe w 1980? wszystkie inne dane są ok
Maciek, przeczytaj dokładnie to co napisałem albo odnajdź post Tomiego w tym przyklejonym temacie o VINach na temat roku modelowego. Parametr "rok modelowy" został wprowadzony w którymś tam roku, niech będzie, że w 1997 (nie pamiętam, a nie chce mi sie szukać). I od tego roku w numerze VIN zapisany jest rok modelowy autka. Starsze roczniki EPC opisuje jako 1980 lub 1981.
Dobra chlopaki nie bijcie sie.
Dzieki uprzejmosci kolegi Tomasza (Snoopy) dostalem od niego kod zrodlowy sprawdzajki, oraz baze danych. Po lekkim tuningu i przystosowaniu do dzialania z baza roverki.pl dorobilem w/g sugestii Piter34 i Brt na naszej stronie www.roverki.pl w lewej czesci link do "Sprawdz VIN" i dalej juz jest to co znacie.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
ZaKaMaReK, bosko I jak szybko hula Kiedyś trzeba będzie dopisać jeszcze te wyjaśnienia Tomiego na temat roku modelowego, bo znając życie to te pytania sie nie skończą
Opis Wartość
Model MG Rover, 800 (RS)
Aspiration Normal Aspirationsilnik wolnossący
Catalyst Non Catalyst
Drive LHDkierownica po lewej stronie
Engine CC 2000 ccpojemność silnika 2000 cc
Engine cylinders 4 Cylinder4-cylindrowy rzędowy
Engine Fuel System Multi pnt inj long track inlet std
Fuel Type Petrolbenzyna
Series Engine T Series
Transmission Manualmanualna skrzynia biegów
Transmission No. of Speeds 5 Speedpięć biegów
Valves per engine 16Vsilnik 16-zaworowy
Model Year 1999rok modelowy (nie musi oznaczać roku produkcji)
S/N 378060
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Rispekt jest dla Snoppa (wlasnie nie wiem czy wiecie ze pisze sie Snoppy a nie Snoopy )
Ja nic nie zrobilem...
- przerzucilem baze do mysql'a
- przekownertowalem dane z bazy do ISO-8859-2
- przerobilem troche kod (zeby mysql dzialal)
- zmienilem wyglad dopasowujac do naszej stronki
kolega Tomek rozpracowal baze EPC i za to najwieksze gratki
Pozdrawiam,
Ps.
VIN Violli po wpisaniu jeszcze raz z dowodu zadzialal... auto jest tym za jakie sie podaje
Wlasnie o tym pisalem wczesniej... chcialem skads zaciagnac nowsze EPC ale nie ma skad
Moze do tej pory nie bylo to nikomu potrzebne - informacja na temat auta po 2004 roku.
A Ty Tomku masz takie EPC po roku 2004?
[ Dodano: Wto Maj 13, 2008 00:53 ]
Snoopy rozsławił naszą stronkę po świecie
Dzięki jego sprawdzajce sporo ludzi ze wsząd zagląda na link o check vin
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum